2018-10-20 07:19


Se decide soarta lui Geoană în PSD

 |  14:09
Se decide soarta lui Geoană în PSD

Conducerea PSD se reuneşte în această după-amiază pentru a decide prin vot asupra propunerii de excludere din partid a lui Mircea Geoană, fost preşedinte al formaţiunii. Propunerea a fost luată săptămâna trecută de Comsiai de Integritate Morală a PSD, la propunerea Biroului Permanent Naţional. Şedinţa de astăzi a Comitetului Executiv Naţional este programată să înceapă la ora 16.00.

Mircea Geaoană a postat pe blogul său un text în care face referire la propunerea de excludere. Miza Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD ar trebui să fie legată de soarta partidului, care merge într-o direcţie greşită, spune Geoană. „Adevărul este că de un an şi jumătate, PSD se scufundă într-o criză profundă a direcţiei strategice. Degringolada în decizii este evidentă prin nu mai puţin cinci schimbări de strategie în 2010, prin utilizarea tacticilor confuze şi, pe cale de consecinţă, ineficiente, prin abordările incomplete şi incoerente, prin demersuri ilogice şi greu de justificat. Partidul merge într-o direcţie greşită, mai ales pentru că nu merge cu adevărat în vreo direcţie, ci bâjbâie. Partidul a bâjbâit în octombrie 2010, când aveam, potrivit declaraţiilor oficiale ale liderilor PSD, numărul de voturi suficiente în Parlament pentru a schimba Guvernul. Partidul bâjbâie în noiembrie 2011, atunci când anunţa că începe procedura de suspendare a preşedintelui, deşi recunoaşte făţiş că nu are voturile pentru a reuşi cu succes acest exerciţiu”, spune Geoană pe blogul personal.

Potrivit acestuia, PSD “nu va deveni niciodată” alternativa credibilă dacă nu se comportă în mod credibil. “Şi nu ne putem comporta în mod credibil cu o strategie făcută pe genunchi”, a adăugat el.

Mircea Geoană susţine că reuniunea Comitetului Executiv Naţional este, poate, ultima şansă de a mai “îndrepta lucrurile”.

Mircea Geoană cere un Congres Extraordinar, pe care îl consideră ca fiind “imperios necesar”. “'Nici măcar acţiunea de suspendare nu trebuie să oprească această inevitabilă clarificare. Discuţia din Comitetul Executiv Naţional nu va fi doar despre excluderea mea din partid, ci ea consfinţeşte o alegere între două concepţii de conducere a unui partid politic. Pentru că, să ne fie clar, sunt două moduri de a conduce acest partid, două concepţii de direcţii şi de soluţii pentru ţară. Este o confruntare între două şcoli de gândire: cea democratică şi participativă şi cea bazată pe forţă şi pe impunerea gândirii unice. Partidul va trebui să decidă care e calea de urmat. Iar aici nu poate exista cale de mijloc. Nu poate fi vorba nici de împăcare, nici de iertare, pentru că este vorba de principii, şi nu de orgolii. Este momentul adevărului, iar acest moment nu poate fi nici fentat, nici acoperit”, conchide Mircea Geoană pe blog.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-03

TAGURI: mircea geoana, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...