2017-01-24 09:12


Se întâmplă şi în PE! Eurodeputaţii practică nepotismul

 |  18:12
Se întâmplă şi în PE! Eurodeputaţii practică nepotismul

Aproximativ20 de eurodeputaţi continuă să îşi angajeze membri ai familiei în posturi deasistenţi, a recunoscut secretarul general al Parlamentului European, KlausWelle, această situaţie generând nemulţumiri în rândul celorlalţi colegi,arată EUObserver.

Europarlamentariicare folosesc derogarea ar proveni din mai multe ţări, inclusiv din MareaBritanie şi Irlanda. Situaţia a provocat nemulţumiri în rândul colegilor lor,care au ridicat problema într-o şedinţă pe tema controlului bugetar, săptămânatrecută.

Anteriormult mai răspândită, practica a fost interzisă după adoptarea unui nou statutal asistenţilor, care a intrat în vigoare în iulie 2009. Însă o excepţietemporară, sau "derogare" la această regulă, permite eurodeputaţilorrealeşi care au angajat anterior membri ai familiei lor să continue să facăacest lucru până în 2014.

"Aproximativ20 de membri folosesc derogarea dată de articolul 78(3)", se precizeazăîntr-o serie de răspunsuri scrise la întrebări ale eurodeputaţilor, adresatesecretarului general al Parlamentului European, Klaus Welle.

Numeleeuroparlamentarilor nu sunt precizate în aceste răspunsuri, trimise comisiei deControl Bugetar în cursul acestei luni. "Numele membrilor (ParlamentuluiEuropean) care se folosesc de această derogare (...) nu poate fi făcut public,din cauza condiţiei de a proteja datele personale", se arată în text.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image