2017-01-19 02:19

POLITICA


Secretarul general ONU, atacat la Cairo. Putin - rezoluţia pe tema Libia aminteşte de apelurile medievale la cruciade

 |  18:00
Secretarul general ONU, atacat la Cairo. Putin - rezoluţia pe tema Libia aminteşte de apelurile medievale la cruciade

Premierulrus Vladimir Putin a criticat rezoluţia Consiliului de Securitate pe temaLibiei, dar şi politica americană, relatează Ria Novosti. "RezoluţiaConsiliului de Securitate este greşită, permite totul şi aminteşte de apelurilemedievale la cruciade. De fapt, permite intervenţia într-un stat suveran",a subliniat el.

Putina arătat că regimul Gaddafi nu respectă criteriile democratice, dar acest lucrunu justifică intervenţia militară. Potrivit acestuia, evenimentele din Libiaconfirmă că Rusia are dreptul de a-şi spori capacităţile de apărare."Politica americană devine un trend", a spus Putin, amintindraidurile aeriene americane asupra Belgradului, din Afganistan şi Irak."Acum este rândul Libiei - sub pretextul apărării civililor. Unde estelogica? Evenimentele din Libia confirmă că Rusia are dreptul de a-şi sporicapacităţile de apărare", a subliniat Putin.

Secretarul ONU aatras furia în Cairo pe tema rezoluţiei

Secretarulgeneral al ONU, Ban Ki-Moon, aflat la Cairo pentru o reuniune cu Liga Arabă, afost înconjurat, la ieşirea sa din sediul organizatorilor întrunirii, de zecide protestatari înfuriaţi de intervenţia internaţională din Libia, care i-aublocat calea. Protestatarii purtau portretul liderului libian Muammar Gaddafişi bannere pe care stăteau scrise critici la adresa SUA şi ONU. Ban Ki-Moon n-amai avut cum să înainteze, s-a întors în clădirea Ligii Arabe şi a părăsit-o folosindu-sede o ieşire secundară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image