2018-07-16 11:59


Secţie de votare devastată de un candidat

 |  21:00
Secţie de votare devastată de un candidat

Zeci de cetăţeni au declanşat, ieri, un protest spontan în comuna Curcani, din judeţul Călăraşi, unde procesul electoral a fost întrerupt într-o secţie de votare, datorită unui incident petrecut chiar cu urna de vot.

Candidatul Alianţei Popular Creştine la Primăria Curcani, Ştefan Fileaţă, însoţit de câteva persoane, a intrat în secţiile de votare şi a trântit la pământ urnele în care se colectau buletinele de vot, împrăştiindu-le în stânga şi-n dreapta. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a pătruns în trei secţii de votare din localitate, amplasate în incinta Şcolii Generale din Curcani, răsturnându-le. Candidatul a fost condus la secţia de poliţie pentru audieri, alături de grupul de susţinători ai acestuia. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Călăraşi, “împotriva autorului faptei s-a dispus urmărirea penală, audierile continuând şi la această oră (16.00 – n.r.). Nu aş putea preciza numărul celor care au fost în anturajul acestui candidat la alegerile locale”.

Imediat după acest incident, câteva zeci de persoane au protestat în faţa şcolii unde a avut loc scandalul, cerând anularea scrutinului pe motiv că alegerile au fost fraudate. Oamenii au sărit gardul şi au pătruns în curtea şcolii scandând în gura mare “Hoţii, hoţii!”. În acelaşi timp, protestatarii au cerut să fie închise şi celelalte două secţii de votare care funcţionau în cadrul şcolii din localitate. Votul a fost întrerupt în comuna Curcani din judeţul Călăraşi între orele 9.00 şi 12.30, conform purtătorului de cuvânt al IPJ Călăraşi, Ramona Tudor. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-04

Mai multe imagini:
Secţie de votare devastată de un candidat
zoom
Secţie de votare devastată de un candidat
zoom

TAGURI: Curcani, votare, candidat, scandal

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova