2018-12-19 10:12


Şedinţă de Guvern Băsescu, la Cotroceni

 |  18:27
Şedinţă de Guvern Băsescu, la Cotroceni

Întors de la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului European, preşedintele Traian Băsescu i-a convocat, ieri-dimineaţă, la Palatul Cotroceni, pe miniştrii cu atribuţii în domeniul economic şi al fondurilor europene. La întâlnire au participat şi premierul  Emil Boc, dar şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii cu şeful statului au fost perspectiva economică internă şi internaţională în baza concluziilor Consiliului European, absorbţia fondurilor europene şi pregătirea vizitei delegaţiei Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, potrivit declaraţiilor premierului Emil Boc.  “Mesajul de bază este acela al unei prudenţe maxime într-un context internaţional extrem de dificil, context economic dificil care din nefericire afectează şi România”, a precizat prim-ministrul.

Prezent la întrevederea de la Cotroceni, ministrul muncii, Sulfina Barbu, a spus că în cadrul întâlnirii cu preşedintele s-a stabilit că prioritatea zero o reprezintă în continuare absorbţia fondurilor europene. “Văzând contextul internaţional în care ne aflăm, domnul preşedinte a vrut să aibă această discuţie cu reprezentanţii Guvernului şi BNR pentru a pregăti programul Guvernului când vom discuta cu Fondul Monetar Internaţional. (…) Prioritatea zero o reprezintă absorbţia fondurilor europene, bani care sunt o necesitate pentru bugetul de anul viitor”. Ea a adăugat că “fiecare ministru are clar de lucru după această şedinţă”.

Între miniştrii care au participat la întâlnirea de la Cotroceni s-au numărat Gheorghe Ialomiţianu, Leonard Orban, Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Valeriu Tabără, Ion Ariton, Laszlo Borbely, dar şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat aseară că „România nu stă rău comparativ cu alte ţări, dar situaţia pe piaţă e nepropice finanţării datoriilor, de aceea, Guvernul, prin buget, trebuie să limiteze nivelul de îndatorare”. Totodată, şeful statului a informat ce trebuie să facă Guvernul în perioada următoare. “Am stabilit astăzi şi că bugetul nu trebuie să afecteze investiţiile. România nu trebuie să renunţe la investiţii”, a mai spus preşedintele. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...