2018-12-15 20:35


Şefa femeilor conservatoare renunţă la politică

 |  19:12
Şefa femeilor conservatoare renunţă la politică

Lidera Organizaţiei de Femei a PC, fosta deputată Lia Ardelean, şi-a anunţat, ieri, demisia din partid. Ea intenţionează să se retragă din politică.

Lia Ardelean a anunţat ieri retragerea ei din Partidul Conservator. Cu câteva zile înainte, pe 26 august, conducerea PC, reunită la Mangalia, o schimbase din funcţie pe Lia Ardelean cu Liliana Mincă. Ardelean spune că luase decizia renunţării la politică cu câteva zile înainte. “Nu avea cine să mă înlocuiască decât ea sau Maria Grapini. Cu amândouă sunt în relaţii bune”, afirmă ea. „Din 1995 de când sunt membră, mi-am ignorat familia şi afacerea pentru partid, nu pot să îl ponegresc acum”, s-a rezumat ea să declare pentru „Puterea”, asigurând că nu urmăreşte să meargă la vreun alt partid.

Preşedintele executiv al PC, Vasile Nistor, ne-a explicat că în următoarele 2-3 luni urmau să aibă loc alegeri în organizaţiile de femei din ţară, conform structurii partidului de după ultimul congres. „Preşedinta organizaţiei trebuia să coordoneze totul şi nu o putea face prin telefon. Noi nu avem resurse, şi am mers pe ideea unui grup de 2-3 persoane de imagine, plus cineva care să aibă şi bani. E nevoie să  porneşti maşina”, ne-a declarat Nistor, adăugând că o ştie pe Ardelean ca pe „o femeie activă, care a avut fabrică”, dar a înţeles că avea „o situaţia financiară mai grea”, de aceea şi ţinea să se ocupe de propria afacere. „Am găsit soluţia cea mai avantajoasă pentru partid: un consiliu de coordonare compus din 19 femei. Liliana Mincă se poate implica, iar Ardelean trebuia să fie locul doi”, ne-a mai spus senatorul. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...