2018-12-11 07:11


Senat: Şefii partidelor parlamentare nu pot beneficia de protecţia SPP

 |  15:39
Senat: Şefii partidelor parlamentare nu pot beneficia de protecţia SPP

Senatul a adoptat proiectul de lege privind ordonanţa de urgenţă 43/2015, fără articolele care prevedeau că Serviciul de Pază Protecţie va asigura protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare, acesta fiind eliminate din actul normativ de comisia de apărare, scrie Mediafax.

Articolul potrivit căruia SPP poate asigura, gratuit, protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare a fost eliminat de Comisia de apărare de la Senat în 3 noiembrie. Tot atunci a fost eliminat din proiectul de lege şi articolul care prevedea secretizarea întregii activităţi a serviciului.

 Proiectul de lege de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.43/2015 privind unele măsuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activităţii de curierat a materialelor clasificate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost adoptat în plenul Senatului cu 96 de voturi "pentru" şi o abţinere. 

Ordonanţa de urgenţă prevede asigurarea mijloacelor de transport pentru curierat a materialelor NATO şi UE clasificate, conform standardelor cerute privind condiţiile de siguranţă. 

Totodată, Oficiul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) a primit dreptul să achiziţioneze două mijloace de transport pentru care s-a repartizat şi o cotă de combustibil de până la 500 de litri pe lună. 

De asemenea, în caz de criză, instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, apărării şi ordinii publice pot scoate, cu titlul gratuit, produse(carburanţi) de la rezerva de stat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-18

TAGURI: sefi, partide, spp, protectie, senat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
18 Noi 2015

SPP este o structura parazitara ce nu are coespondent in tarile din UE. Aceasta trebuie trecuta in componenta JANDARMERIEI ROMANE , altfel ei isi cauta de lucru pt ca taie multi spp-isti frunza la caini.
CETATEAN
18 Noi 2015

Ba narozilor pina acum 25 ani era unul singur cu gorilele . Acum toti ciumeti si minoritati de cite un om , are gorile ssp . De doua saptamini in Capitala sint mai multi politisti pe strada , intersecti .. Acum vrea din nou masini , mincare , salari duble sa atea la curul totilor alesilor de scara bloc . Nu mai ai loc de coloane oficiale si excorte . Mai bine merg prin canalele subterane ale lui inpuscatul si nu mai incurca cetateni .
Random imageUltimele stiri


loading...