2018-12-11 15:59


Senatorii au respins propunerile lui Iohannis la Legea plagiatului

 |  15:40
Senatorii au respins propunerile lui Iohannis la Legea plagiatului

Comisia pentru învăţămând din Senat a respins cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pe tema Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind plagiatul, astfel încât proiectul va merge la votul final în forma iniţială, potrivit căreia decizia privind un eventual plagiat va fi luată de universităţi, nu de către CNATDCU.

Raportul comisiei a fost întocmit pe 5 octombrie, potrivit fişei proiectului din Senat. "În şedinţa din 5.10.2016, reanalizând legea în raport cu obiecţiile prezentate în Cererea de reexaminare, membrii Comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi, menţinerea legii în forma adoptată iniţial şi respingerea Cererii de reexaminare", se arată în raportul semnat de preşedintele Comisiei, Ecaterina Andronescu.

Proiectul urmează să ajungă la votul final al senatorilor, în plen.

Forma adoptată iniţial de Parlament a fost criticată de preşedintele Klaus Iohannis, care a retrimit proiectul la reexaminare.

Klaus Iohannis arăta că există un "climat actual de neîncredere" în procesul de analiză a sesizărilor de plagiat, însă această OUG trebuie să "contribuie la realizarea unui sistem educaţional şi de cercetare apt să sancţioneze şi să descurajeze frauda academică", bazat pe proceduri clare şi coerente.

Preşedintele afirma că, în ceea ce priveşte procedura obţinerii titlului de doctor, "aparent" aceasta este simplificată, însă "se elimină garanţiile instituţionale prin care se poate realiza controlul privind respectarea cerinţelor procedurale şi de calitate prevăzute în programul de cercetare ştiinţifică".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-07

TAGURI: senatori, legea plagiat, iohannis, cnatdcu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...