2018-12-18 17:22


Senatorul USR care a fost prins dormind în Parlament şi-a tăiat singur salariul

 |  11:57
Senatorul USR care a fost prins dormind în Parlament şi-a tăiat singur salariul

Senatorul USR Mihai Goţiu a fost filmat moţăind, luni, în Parlament, în timp ce senatorii şi deputaţii discuta bugetul României pentru anul 2017. Controversatul senator şi-a recunoscut fapta şi s-a autosancţionat cu salariul cu indemnizația de parlamentar pe o săptămână. El a promis că banii îi va dona pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale.

"Faptul că în această dimineață (marţi - n.r.) am constatat că am cu câteva sute de prieteni pe Facebook mai mulți ca ieri și mesajele trimise direct m-au emoționat, dovedindu-mi că ați înțeles contextul în care s-a produs greșeala mea, ca efect al oboselii acumulate în ultima săptămână, când am stat de veghe, zi și noapte, cu colegii parlamentari de la USR pentru a bloca asaltul partidelor din coaliția de la putere împotriva Justiției. În același timp însă, susținerea voastră mă obligă la asumarea până la capăt a ceea ce s-a întâmplat. Atât în semn de mulțumire pentru sprijin, cât și de penitență, am decis să mă auto-sancționez cu indemnizația pe o săptămână. Suma o voi dona pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale, pentru care, în ciuda promisiunilor electorale, actuala Putere n-a găsit fonduri în legea bugetului", a scris Mihai Goţiu, pe Facebook.

Senatorul precizează că se aşteaptă ca toţi colegii săi senatori şi deputaţi să îşi asume responsabilitatea pentru fiecare gest care poate aduce atingere imaginii Parlamentului.

"Sper ca acest gest să fie corect înțeles atât de voi, cât și de colegii mei parlamentari din toate partidele, de la care aștept să-și asume, la rândul lor, responsabilitatea pentru fiecare acțiune care poate aduce atingere imaginii instituției pe care o reprezentăm, fie că e vorba de ațipit în plenul ședințelor, de trecut strada pe culoarea roșie a semaforului, de votat împotriva solicitărilor justiției de retragere a imunității unor colegi ori pentru criza recentă care a scos jumătate de milion de români în stradă", a încheiat Mihai Goţiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-07
Citeste si:
IMAGINILE ZILEI. Cum doarme un parlamentar în sala de plen: ”Mă obosește bugetul”

TAGURI: mihai gotiu, usr, adormit, parlament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...