2018-11-19 15:38


UPDATE. Serghei Lavrov: Rusia împărtăşeşte aspiraţia României spre dezvoltarea relaţiilor bilaterale

 |  11:28
UPDATE. Serghei Lavrov: Rusia împărtăşeşte aspiraţia României spre dezvoltarea relaţiilor bilaterale

UPDATE ora 13.25: Federaţia Rusă susţine în mod constant integritatea teritorială a Republicii Moldova, care ar trebui să-şi păstreze suveranitatea, a declarat marţi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în finalul convorbirilor purtate la Moscova cu omologul său român Titus Corlăţean, relatează agenţia de presă Itar-Tass.

“Poziţia Rusiei în această chestiune este bine cunoscută. Noi am susţinut întotdeauna integritatea teritorială a Republicii Moldova, care ar trebui să rămână un stat suveran”, a subliniat şeful diplomaţiei ruse, evidenţiind că acesta este unul din principiile “după care se ghidează Rusia şi în reglementarea transnistreană”. Serghei Lavrov a mai spus că împărtăşeşte opinia ministrului român Titus Corlăţean, potrivit căruia viitorul Republicii Moldova ar trebui să fie determinat de alegerea liberă a poporului Republicii Moldova, iar România va respecta decizia, oricare va fi aceasta.

Rusia împărtăşeşte aspiraţia României spre dezvoltarea deplină a relaţiilor bilaterale, a declarat, marţi, ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, la începerea întrevederii cu omologul său român Titus Corlăţean, informează Itar-Tass.

Serghei Lavrov a amintit că, în iulie anul acesta, s-au împlinit zece ani de la semnarea Tratatului de prietenie şi cooperare dintre România şi Rusia, iar în octombrie se vor marca 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări.

“Acesta este un bun prilej pentru a evalua starea relaţiilor noastre şi perspectivele lor. Remarcăm aspiraţia României spre o dezvoltare deplină a relaţiilor. Împărtăşim în totalitate o asemenea abordare”, a spus ministrul de externe al Rusiei.

Titus Corlăţean a subliniat că aceasta este prima vizită a unui ministru de externe al României la Moscova în ultimii patru ani. “Dorim să confirmăm deschiderea guvernului României pentru continuarea contactelor”, a spus Titus Corlăţean, citat de Itar-Tass.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09

TAGURI: sergei, lavrov, relatii, romania. rusia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...