2018-11-19 13:34


Serial “Puterea”. Alegeri locale 2012: Muia şi Laba mai vor o tură

 |  21:00
Serial “Puterea”. Alegeri locale 2012: Muia şi Laba mai vor o tură

Unii dintre cei mai de temut candidaţi în alegerile locale din iunie vin din două localităţi mici, uitate de lume: Marcel Muia (Chevereşu Mare, Timiş), respectiv Vasile Laba (Bistriţa Bârgăului, Bistriţa Năsăud). Ambii intră în campania electorală ca favoriţi, cu şanse foarte mari de a-şi păstra mandatele de primari.

Vasile Laba este la al doilea mandat de primar în comuna Bistriţa Bârgăului şi se pregăteşte de al treilea. El reprezintă Partidul Democrat Liberal, iar adversarii săi de la PSD spun că sunt slabe şanse ca un candidat al Opoziţiei să-l poată înfrânge în alegerile din mica localitate năsăudeană. “S-a mişcat foarte bine pe plan local şi a făcut treabă. Este de aşteptat să câştige alegerile cu 60-70%”, spune unul dintre liderii locali ai Opoziţiei. Misiunea de a încerca imposibilul la Bistriţa Bârgăului îi va reveni unui reprezentant USL, poziţia de contracandidat al lui Laba fiind disputată chiar zilele acestea între candidaţii PNL şi PC. Recent, Vasile Laba şi-a anunţat intenţia de a candida pentru încă un mandat la conducerea Primăriei din Bistriţa Bârgăului. Vă spun sincer, nu vreau să las lucrurile începute şi neterminate”, afirmă Laba.

În alegerile din 2004, Vasile Laba a candidat sub sloganul “Noi ne ţinem de cuvânt”, însă, dat fiind numele candidatului, pe mai multe bloguri şi site-uri s-au făcut numeroase alte propuneri de sloganuri: “Laba. Facem ce trebuie!”, “Laba nu te lasă la greu”, “Nu vota cu stânga, Laba e de dreapta”, “Laba. Eu fac, alţii promit”, “Laba. Ceea ce merităm”. “Laba. Garantat Elena Udrea”.

Muia candidează sub culorile USL

Şi Marcel Muia este primar la al doilea mandat şi se pregăteşte de al treilea. El a fost ales ca primar al localităţii Chevereşu Mare (Judeşul Timiş) în 2004 şi în 2008 pe listele PSD, însă, de câteva luni, primarul Muia a cochetat cu ideea de a se muta în barca Puterii, la UNPR. Liderii partidului condus de Gabriel Oprea chiar au anunţat în septembrie anul trecut că Muia a trecut la UNPR. Informaţia a fost infirmată zilele trecute, liderii Opoziţiei anunţând că Marcel Muia va candida sub culorile USL. “E bătaie mare pe primarul Muia. Toate partidele îl vor. A fost o vreme anunţat drept coleg de-al nostru, probabil în speranţa că ar putea atrage mai multe fonduri de la centru, însă de acum e clar: va candida pentru USL”, ne-a declarat unul dintre liderii UNPR. PDL şi UNPR încă nu şi-au desemnat candidaţii pentru Primăria Chevereşu Mare, poate şi pentru că actualul primar este cotat drept favorit, cu şanse foarte bune de a-şi păstra mandatul.

Potrivit presei locale din Timiş, Marcel Muia ar fi unul dintre apropiaţii lui Ilie Sârbu, socrul preşedintelui PSD, Victor Ponta. Se pare că Muia a participat şi la nunta lui Ponta cu Daciana Sârbu. În campania electorală de la alegerile din 2008, Marcel Muia a candidat cu sloganul “Mai bine pentru mai mulţi”, însă pe blogurile şi site-urile menţionate au apărut multe alte propuneri de sloganuri:  “Muia. Dau tot ce am mai bun”, “Muia. Efiecient”, “Muia. Numai împreună vom reuşi”, “Muia. Ia de la bogaţi şi dă săracilor”, “Muia. Fapte, nu vorbe”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-09-25

TAGURI: alegeri 2012, marcel muia, vasile laba
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CATALIN
19 Apr 2012

UNPR o sa-si ia numele candidatului la locale!!!!hahaha.....si un slogan nou 2012...Muia...eu o dau,voi o luati....sau... De 3XMuia...
CATALIN
01 Mai 2012

UNPR o sa-si ia numele candidatului la locale!!!!hahaha…..si un slogan nou 2012…Muia…eu o dau,voi o luati….sau… De 3XMuia…
Random imageUltimele stiri


loading...