2018-10-20 04:07


Serviciile secrete israeliene legate de explozia din Iran

 |  17:29
Serviciile secrete israeliene legate de explozia din Iran

Generalul de divizie Hassan Moghadam, fondatorul unităţii de artilerie şi al forţelor balistice ale Gardienilor Revoluţiei (trupele de elită ale regimului iranian), a murit în explozia produsă sâmbătă la un depozit de muniţie. Presa israeliană susţine că Mossadul (serviciul secret israelian) a fost în spatele „exploziei uriaşe“ la baza Ganeh.

În timp ce oficialii iranieni insistă că explozia a fost accidentală, informaţiile din zona oficialilor  occidentali şi israelieni conturează ipoteza unei operaţiuni israeliene sub acoperire. Explozia, aparent accidentală, a provocat moartea a 17 persoane şi rănirea altor 17. Site-ul celui mai bine vândut ziar israelian, „Yediot Aharonot“, a indicat că deflagraţia a fost „rezultatul unei operaţiuni militare, bazate pe informaţii secrete“. Totodată, un comentator american cunoscut în cercurile serviciilor de informaţii pentru sursele sale din comunitatea militară a Israelului a declarat că operaţiunea ar fi fost făcută de către Mossad în cooperare cu un grup militar iranian,Mujahedin e-Khalq (MEK). Deşi astfel de rapoarte sunt neverificabile, programul nuclear iranian a fost lovit de o serie de dezastre în ultimii doi ani, presupuse a fi lucrătura  unor agenţii străine, precum Mossad. Anul trecut, un fizician a fost ucis şi un altul rănit atunci când maşinile lor au fost atacate cu bombe.Un virus informatic extrem de sofisticat, care a dat peste cap centrifugele folosite pentru îmbogăţirea uraniului, a fost, de asemenea, pus pe seama Mossadului, cu ajutor de la programatorii din Statele Unite şi Marea Britanie.

Teoriile tind să susţină că a fost vorba de o acţiune de sabotaj în condiţiile publicării unui nou raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA). În document, Teheranul este acuzat că încearcă să se doteze cu arma nucleară, în pofida dezminţirilor regimului iranian.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGE
15 Noi 2011

POATE PUN BAIETII O BOMBA SI SUB COALITIA DE GUVERNARE ! AJUTA-NE DOAMNE SA SCAPAM DE ASUPRITORI !
Random imageUltimele stiri


loading...