2018-12-19 15:46


Shell scapă petrol în Marea Nordului

 |  12:35
Shell scapă petrol în Marea Nordului

Shell, compania petrolieră anglo-olandeză, a identificat o scurgere de petrol la una din conductele sale în Marea Nordului. Scurgerea a fost închisă la scurt timp cu ajutorul unui submarin acţionat prin telecomandă.

"Am descoperit o scurgere la o conductă între un puţ şi o platformă de producţie" în Marea Nordului, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Wim van de Wiel. Identificarea scurgerii a fost posibilă după ce o pată de petrol a fost descoperită în apropiere de platforma producţiei petroliere Gannet Alpha, la circa 180 de kilometri est de Aberdeen, informează Mediafax.

Cu ajutorul unui submarin acţionat prin telecomandă a fost stabilită originea scurgerii de petrol şi la scurt timp puţul a fost închis pentru a suprima presiunea în conductă, a precizat purtătorul de cuvânt. Operațiunea a implicat și o navă care are la bord echipament special pentru a combate scurgerile de petrol, dar şi un avion. Momentan nu se știe ce cantitate de petrol s-a deversat în mare, dar Shell supraveghează atent situaţia și dorește să se știe că securitatea mediului reprezinta una din proocuparile sale centrale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...