2018-12-13 06:04


Şi bogaţii din Europa vor să fie taxaţi!

 |  21:00
Şi bogaţii din Europa vor să fie taxaţi!

Filantropia pare să nu mai fie suficientă, fiind înlocuită de un nou sindrom care îi bântuie pe bogaţii lumii. După americani, şi miliardarii europeni cer guvernelor să fie taxaţi suplimentar pentru a ajuta la ieşirea din criza datoriilor.

Cel mai cunoscut miliardar care a dat semnalul trendului „vrem să fim taxaţi mai mult” a fost investitorul american Warren Buffett. Apoi Liliane Bettencourt, cea mai bogată femeie din Franţa, care a fost în centrul unui scandal fiscal de anul trecut, a semnat o scrisoare, împreună cu alţi 15 miliardari,  prin care cer ca oamenii bogaţi să aducă o contribuţie deosebită la finanţele statului. "Soluţia la această criză nu o reprezintă reducerile de costuri, care îi afectează pe cei săraci, ci taxarea suplimentară a bogaţilor", a declarat directorul executiv al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie. Chiar şi un italian a intrat în acţiune. Preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, despre care se spune că ar avea şi ambiţii politice, a declarat că este corect să plătească mai mult pentru că este bogat. "Ar trebui să li se ceară mai mult celor care au mai mult, pentru că este scandalos să ceri mai mult de la clasa de mijloc", a spus el.

Acum, când Franţa şi Spania iau în considerare introducerea unui impozit special pe avere, un grup de 50 de germani bogaţi s-au alăturat mişcării miliardarilor care vor să fie taxaţi mai mult şi s-au adresat cancelarului Angela Merkel pentru iniţierea unei legislaţii care să  stopeze decalajul enorm dintre bogaţi şi săraci, arată The Guardian.

 Membrii grupului german susţin că dispun de mai mulţi bani decât au nevoie şi vor să se ofere voluntari pentru contribuţii mai mari. Potrivit acestora, dacă taxele pentru bogaţi vor fi crescute cu 5% în Germania, pe o perioada de doi ani, se vor strânge peste 100 de miliarde de dolari la buget. "Nici unul dintre noi nu este în liga lui Buffett sau Bettencourt. Majoritatea suntem profesori, doctori şi antreprenori. Mare parte din averea noastră am moştenit-o. Dar avem mai mulţi bani decât ne trebuie", a declarat liderul grupului, doctoral pensionar  Dieter Lehmkuhl,care are active de 1,5 milioane de euro. În prezent, cei mai bogaţi germani sunt impozitaţi cu 42% după ce nivelul a fost redus de fostul cancelar Gerhard Schroeder de la 53% stabilit de predecesorul său,Helmut Kohl. În conformitate cu planurile grupului, noua taxă ar afecta doar persoanele fizice cu mai mult de 500.000 euro capital.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-02

TAGURI: bogati, miliardari, Europa, Franta, Spania, taxa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...