2018-07-18 19:37


Siria avertizează NATO

 |  18:15
Siria avertizează NATO

Damascul a avertizat NATO că teritoriul său este „sacru”, în cazul în care, în cadrul reuniunii Alianţei Nord Atlantice, se va discuta în legătură cu o „agresiune” împotriva Siriei, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului sirian al Afacerilor Externe, Jihad Makdessi, relatează Agerpres. „În cazul în care reuniunea este organizată pentru a calma situaţia (...), noi salutăm acest lucru. Dar dacă obiectivul este un atac, noi dorim să le spunem că teritoriul, spaţiul aerian şi apele siriene sunt sacre pentru armata siriană”, a precizat Jihad Makdessi în cadrul unei conferinţe de presă.

„Avionul militar turc a încălcat spaţiul aerian sirian, apărarea aeriană siriană a ripostat şi aparatul s-a prăbuşit în apele teritoriale siriene. Ceea ce s-a întâmplat este o încălcare gravă a suveranităţii teritoriului sirian”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Ministerului sirian de Externe.

Un nou incident aerian între Siria şi Turcia, care nu a făcut nici o victimă şi nici o pagubă materială, s-a produs deasupra Mării Mediterane după prăbuşirea unui avion de luptă F-4 turc lovit vineri de Siria, a anunţat luni o sursă diplomatică europeană. Un avion Casa CN-235 de căutare şi salvare al armatei turce care participa la căutările celor doi piloţi ai aparatului F-4 a fost vizat de un sistem de apărare sol-aer sirian, ultima etapă înaintea deschiderii focului, a explicat sursa respectivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-26

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova