2016-12-08 02:26

POLITICA


Siria este paralizată, iar Guvernul se dezintegrează

 |  17:53
Siria este paralizată, iar Guvernul se dezintegrează

Sancţiunile străine impuse Siriei „dezintegrează” Guvernul şi paralizează autorităţile de la Damasc, potrivit afaceristului Faisal al-Qudsi, fiul unui fost preşedinte al ţării.

Acesta a mai declarat că operaţiunile militare mai pot dura „maximum şase luni”, urmând ca „milioane de persoane să iasă în stradă” ulterior. Cu toate acestea, al-Qudsi a subliniat că administraţia preşedintelui Bashar al-Assad va „lupta până la capăt”, scrie BBC.

Până în prezent, peste 7.000 de persoane se estimează că şi-au pierdut viaţa în urma represiunilor violente ale autorităţilor împotriva manifestanţilor care cer preşedintelui Bashar al-Assad să renunţe la putere. „Armata a obosit şi nu obţine rezultate”, a mai spus al-Qudsi, care a anunţat că „rezervele în valută ale băncii centrale au scăzut de la 22 de miliarde de dolari la zece miliarde de dolari şi scad în continuare rapid”.

„Aparatul guvernamental se dezintegrează lent şi este aproape inexistent în zonele de conflict ca Homs, Idlib, Deraa. Aici nu sunt tribunale, poliţia nu este interesată de nici un fel de infracţiune şi acest lucru afectează Guvernul foarte, foarte rău”, a adăugat afaceristul sirian. Violenţele din Siria continuă să facă numeroase victime, în ciuda presiunilor internaţionale asupra regimului de la Damasc.

China şi Rusia s-au opus recent unei rezoluţii ONU care ar fi autorizat trimiterea unor trupe de menţinere a păcii pentru stoparea violenţelor. Zhai Jun, trimisul special al Chinei în Siria, a cerut ambelor tabere să înceteze violenţele şi a subliniat încă o dată că Beijingul îşi va păstra neutralitatea faţă de evenimentele din acest stat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

TAGURI: Siria, violente, dezintegrare, GuvernComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILVIU
19 Feb 2012

Faisal al-Qudsi, fiul unui fost preşedinte al ţării pentru numai 3 zile, un aliat al fratilor musulmani. E normal sa borbeasca din USD la comanda, dar adevarul este ca situatia din Siria din ce in ce mai bune. mai 10 zile si va amintesc.
BUY RESUME
20 Feb 2012

If you try to find place where you can get resume here is very adept place for you about this topic, which care examples and gives an fortune to learn how make great CV resumes . But this site is more compelling, and more friendly.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Violențe grave între migranți în centrul Bagdadului O persoană a murit și alte două au fost grav rănite în urma unei încăierări între grupuri... 21 Noi 2016 | (1)
Primarul Florentin Pandele, cercetat pentru loviri şi alte violenţe Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, este cercetat de poliţiştii din Ilfov pentru loviri... 29 Noi 2016 | (2)