2017-01-17 00:10

POLITICA


Siria măreşte lista ţărilor vizate de sancţiunile UE

 |  17:41
Siria măreşte lista ţărilor vizate de sancţiunile UE

UniuneaEuropeană a publicat o listă cu 13 oficiali sirieni vizaţi de sancţiuni pentruînăbuşirea violentă a protestelor din ţara arabă. Preşedintele Bashar al-Assadnu este inclus pe această listă, însă unul dintre fraţii săi da. Ceitreisprezece apropiaţi ai regimului din Siria condus de Bashar al-Assad nu vormai avea voie să intre în Uniunea Europeană începând de marţi, 10 mai, iaractivele lor bancare din UE, în cazul identificării, vor fi îngheţate.

Şefadiplomaţiei europene, Catherine Ashton, a avertizat luni seară că blocul"va lua în considerare extindera măsurilor restrictive (...), inclusivvizândcel mai înalt nivel de conducere", dacă violenţele din Sirianu încetează. Printre cei vizaţi de prima rundă de sancţiuni se numărăministrul de interne Mohammad Ibrahim al-Shaar,înalţi oficiali dinserviciile de informaţii şi de securitate politică din ţară şi membri aimiliţiei Shabiha. Maher al-Assad, care comandă o divizie a armatei siriene, afost "principalul responsabil pentru violenţele vizândmanifestanţii", potrivit listei publicate în monitorul oficial al UE, cemarchează intrarea în vigoare a sancţiunilor. Pelistă figurează şi omulde afaceri Rami Makhlouf, un asociat al lui Maher al-Assad care"finanţează regimul". El este un miliardar sirian, văr alpreşedintelui Bashar al-Assad, fiind singurul de pe listă care nu are nici olegătură oficială cu serviciile de informaţii siriene, însă potrivit jurnaluluioficial al UE el susţine financiar regimul de la Damasc care tolereazăviolenţa.

Soţia preşedintelui sirian s-ar firefugiat în Marea Britanie

Soţiapreşedintelui sirian s-ar fi refugiat în Marea Britanie, în condiţiile în caretensiunile escaladează în ţara sa. AsmaAssad, 35 de ani, care este considerată una dintre cele mai strălucitoareprezenţe dintre primele doamne din lume, ar locui într-o casă luxoasă înLondra, împreună cu cei trei copii. Eadeţine 40 de miliarde de lire sterline, sumăpecare preşedintele Bashar al-Assadar fitransferat-o de multînstrăinătate. Soţia preşedintelui nu a mai fost văzută în publicde ladeclanşarea violenţelor înSiria, soldate cu peste 800 de morţi.Organizaţii arabe au spus luni noapte că Asma, la un moment dat numită"Trandafirul deşertului" de către publicaţia Vogue, s-ar afla laLondra de trei săptămâni. O sursă diplomatică arabă a declarat că Asma - careare şi cetăţenie siriană şi cetăţenie britanică - a fost avertizată să plecedinSiria cât mai repede. "Prima reacţie a fost să se ducă la Londra,pentru că are familia acolo", a spus sursa.Totodată, sursa a adăugat că “în mod clar, prezenţa ei laLondra ar putea provoca o jenă imensă pentru britanci, astfel încât informaţianu a fost făcută publică".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-12

Mai multe imagini:
Siria măreşte lista ţărilor vizate de sancţiunile UE
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image