2018-07-16 12:00


Sirienii se refugiază în Turcia

 |  15:51
Sirienii se refugiază în Turcia

2.500 de sirieni care au fugit de violenţele din ţaralor au ajuns în Turcia în ultimele două zile, a afirmat miercuri un responsabil din cadrul Ministerului de turc de Externe.

Numărul refugiaţilor sirieni găzduiţi în taberele ridicate în sudul Turciei a ajuns miercuri la 29.500, a adăugat această sursă, vorbind sub rezerva anonimatului. Circa 1.500 de refugiaţi au sosit în cursul ultimelor 24 de ore, a subliniat aceeaşi sursă.

Refugiaţii sunt găzduiţi în tabere ridicate de Semiluna Roşie turcă în provinciile Hatay, Gaziantep, Kilis şi Sanliurfa, iar circa cincizeci de răniţi şi bolnavi primesc îngrijiri în spitalele din aceste provincii.

Acest aflux de refugiaţi are loc pe fondul violenţelor care continuă în Siria, mai ales în nord-vestul ţării, riveran Turciei, în pofida planului de ieşire din criză propus de emisarul Ligii Arabe şi Naţiunilor Unite Kofi Annan, intrat în vigoare de ceva vreme, dar ignorat. Astfel, oraşul Haffe a fost bombardat intens în ultimele opt zile de forţele regimului, conform Observatorului Sirian al Drepturilor Omului - OSDH. De la începutul revoltei populare împotriva regimului Bashar al-Assad în martie 2011, represiunea revoltei şi luptele dintre rebeli şi forţele guvernamentale au făcut peste 14.100 de morţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-07

TAGURI: siria, turcia, violente

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova