2019-04-19 15:40


Sondaj IMAS: PSD scade sub 30%. Sondaj CURS: PSD domină scenă politică cu 37%. Ce se întâmplă cu celelalte partide

 |  19:55
Sondaj IMAS: PSD scade sub 30%. Sondaj CURS: PSD domină scenă politică cu 37%. Ce se întâmplă cu celelalte partide

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD-ul continuă să domine scena politică cu 37%, urmat la mare distanță de PNL cu 22%, anunţă un sondaj CURS, în vreme ce un sondaj IMAS arată o scădere dramatică a principalului partid din România, care ar marca o scădere sub 30%.

PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, a ajuns la 28%, în timp ce PNL, măcinat de probleme interne, se situează la 27%, reiese dintr-un sondaj IMAS comandat de USR şi citat de Adevărul.

Mişcarea România Împreună, partidul condus de Dacian Cioloş a depăşit, la mustaţă, USR, în timp ce ALDE, partid aflat în coaliţie cu PSD, a trecut, surprinzător, de 11%.

Cercetarea a avut loc în luna septembrie, înainte de referendumul pentru familia tradiţională La începutul lui 2017, PSD se afla la 49%, pentru ca în ianuarie anul acesta să scadă la 29,4%, iar în septembrie să mai piardă un procent, până la 28,1%. PNL a înregistrat o creştere în ianuarie 2018 faţă de începutul lui 2017, de la 20,7% la 26,2%, iar în septembrie se situa la 27,1%. USR a crescut cu 3 procente într-un an, la 11,4%, însă până în septembrie a înregistrat un declin, până la 9,5%.

Sondaj IMAS: PSD scade sub 30%. Sondaj CURS: PSD domină scenă politică cu 37%. Ce se întâmplă cu celelalte partide
zoom

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus (septembrie-octombrie). Sondajul a fost realizat în perioada 20 septembrie – 1 octombrie pe 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD-ul continuă să domine scena politică cu 37%, urmat la mare distanță de PNL cu 22%, pe locul al treilea ALDE cu 9% și USR cu 8%. Urmează un pluton de partide cu cifre relativ egale Pro România cu 6%, Mișcarea România Împreună cu 5%, PMP 5%, UDMR 5%. Restul partidelor se situează sub pragul electoral, potrivit stiripesurse.ro.Conform sondajului CURS, din luna iulie, PSD a pierdut două procente față de luna mai, a aceluiași an. Astfel, în mai PSD avea 39%, în timp ce în sondajul pe luna iulie are 37%. În septembrie a rămas la 37%, ceea ce înseamnă că avem a face cu o stabilizare în ciuda conflictului intern.

Liberalii par să nu se regăseacă. Dacă în mai, liberalii aveau 25%, în iulie au scăzut la 24%, iar septembrie au ajuns la 22%.

ALDE a urcat un procent în septembrie față de luna iulie. Dacă în cercetările de tip Omnibus din mai și iunie partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu era cotat cu 8%, în septembrie s-a atins cota de 9%.

O ușoară creștere înregistrează și USR. Dac ă în luna mai era cotat la 6%, au urcat la 7% în iulie, iar in septembrie au atins cota de 8%.

USR înregistrează o creștere față sondajul CURS din luna mai, atunci când aveau 6%. Între timp, USR a urcat la 7%.

Deja scorurile înregistrate de Pro România condus de Victor Ponta și Mișcarea România Împreună condusă de Dacian Cioloș nu mai sunt o surpriză. Față de luna iulie ambele formațiuni se consolidează peste pragul electoral.

O surpriză se înregistrează în cazul PMP-ului care revine peste pragul electoral, în timp ce UDMR își menține cota tradițională de 5% (depinde doar de prezența la urne dacă va crește sau nu).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-10-13

TAGURI: sondaj imas, psd, sondaj curs, psd,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MANIPULARE
14 Oct 2018

Sondaje manipulatoare ale sociologului propagandist psd pieleANUS DUPA CUM II DICTEAZA MAFIA PSD. ALDE NICI NU VA MAI INTRA IN PARLAMENT LA CAT RAU A FACUT SLUGARIND MAFIA PSD IN DETRIMENTUL POPORULUI ROMAN. ALDE SUSTINE UN PUSCARIAS DEMENT IN FRUNTEA CAMEREI DERUTATILOR SI A TARII.
Random imageUltimele stiri


STARBAG