2018-12-14 00:49


Sondaj. Românii nu ar mai vota un primar cercetat pentru corupţie

 |  12:18
Sondaj. Românii nu ar mai vota un primar cercetat pentru corupţie

Peste 90% dintre români susțin că nu ar mai vota pentru funcția de primar o persoană care este cercetată sau judecată pentru fapte de corupție. De asemenea, majoritatea celor intervievaţi consideră că personalitățile publice care sunt condamnate definitiv nu ar mai trebui să ocupe vreo funcție publică, arată un sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului "Adevărul", în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Potrivit cercetării, 91,9% dintre cei chestionați nu ar mai vota pentru funcția de primar al localității o persoană care este cercetată sau judecată pentru fapte de corupție, în timp ce 5,4% ar vota în continuare o persoană care este cercetată/judecată pentru fapte de corupție.

De asemenea, 88,4% dintre români susțin că personalitățile publice care sunt condamnate definitiv pentru corupție nu ar mai trebui să ocupe niciodată o funcție publică.

Sondajul mai arată că acțiunile statului de combatere a corupției sunt importante și foarte importante pentru români.

Cercetarea arată că acțiunile statului de combatere a corupției sunt foarte importante (50,1%) și importante (36,7%).

Studiul mai relevă faptul că 46,7% dintre cei chestionați cred că persoanele acuzate de fapte de corupție sunt vinovate indiferent de decizia finală a judecătorilor.

Un procent de 56,6% dintre românii chestionați sunt de părere că doar unii oameni politici din România sunt corupți.

Volumul eșantionului a fost de 1.098 persoane, având o eroare maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10

TAGURI: sondaj, roman, nu, voteaza, primar, cerceteaza, coruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...