2017-01-20 20:11

POLITICA


Sondaj intern PDL: USL va câştiga detaşat alegerile parlamentare

 |  19:16
Sondaj intern PDL: USL va câştiga detaşat alegerile parlamentare
USLva câştiga alegerile parlamentare, potrivit unei anchete sociologice internerealizată de CSOP la comanda PDL şi care a intrat în posesia Ziare.com. Potrivit sondajului de opinie de uz intern alPD-L, 57% dintre românii care vor să voteze preferă USL, 20% preferă PD-L, iar8% Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu. PRM ar reintra în Parlament, fiindpreferat de 6% dintre alegători, acelaşi procent obţinându-l şi UDMR. Acelaşisondaj arată că Theodor Stolojan (21%) şi Vasile Blaga (20%) sunt primii înierarhia capitolului “incredere comunicatori PDL la capitolul chestiunipolitice”. Din celelalte partide se bucură de încredere comunicatorii politici CrinAntonescu cu 49%, Victor Ponta cu 35%, Ion Iliescu cu 28% şi Mircea Geoana cu 24%.În calitate de simplu politician, cel care se bucură de cea mai mare încrederea românilor este Crin Antonescu, urmat de Victor Ponta şi Mircea Geoană, TraianBăsescu şi Călin Popescu Tăriceanu. Pe de altă parte, personalitatea în careromânii au cea mai mare încredere este guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Sondajul mai relevă că PDL are cei maicorupţi oameni, 38% dintre cei intrevievaţi fiind de această părere. 24% dintresubiecţii sondajului de opinie consideră că cei mai competenţi oameni sunt laPSD, în vreme ce 26% cred ca nici un partid nu are membri capabili deperformanţe.

Ancheta CSOP arată, de asemenea, că, în percepţia populaţiei, PDL şi GuvernulBoc au avut o activitate lipsită de succes. Trei sferturi dintre respondenţisunt de părere că principalul partid de guvernământ nu a înregistrat succes înprivinţa luptei împotriva corupţiei şi doar 23% dintre aceştia apreciazăpozitiv activitatea PDL în acest domeniu. Doar 6% din populaţie crede căGuvernul Boc a luat măsuri anticorupţie.

Sursa:


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MORA
04 Mai 2011

De unde ,Doamne,i-or fi luat pe respondentii astia?Ei nu au auzit de criza economico-financiara globala?Cat despre USLasi-ce solutii au propus inafara lozincilor antiprezidentiale si antiguvernamentale?

Adauga un comentariu

Random image