2017-01-20 07:49

POLITICA


Sondaj IRES: Numele noului preşedinte al PDL: Nu ştiu

 |  18:55
Sondaj IRES: Numele noului preşedinte al PDL: Nu ştiu

Un sondaj de opinie IRES realizat în decembrie 2011 şi dat ieri publicităţii indică faptul că cei mai mulţi dintre români nu ştiu cine este preşedintele PDL.

48% dintre români răspund cu „nu ştiu” la întrebarea „Ştiţi cine este preşedintele PDL?”. Şi numai 42% dintre cei chestionaţi spun că preşedintele PDL ar fi Emil Boc. Răspuns de altfel corect. Mulţi vor spune că şi cei care indică numele lui Traian Băsescu drept preşedintele PDL (7% în acest sondaj) n-ar fi în eroare. Doar cei care spun că numele liderului PDL este liberalul Crin Antonescu (0,5% în sondaj) pot fi sigur că au răspuns greşit.

La PSD, Victor Ponta stă mai bine. Funcţia sa este recunoscută de 54,8% dintre cei chestionaţi şi doar 41,5% indică drept răspuns „nu ştiu”. Procente similare şi la PNL, acolo unde conduce Crin Antonescu.

Majoritatea românilor intervievaţi nu văd posibilă o Alianţă PSD-PDL după alegerile parlamentare. La întrebarea dacă o asemenea alianţă politică ar fi posibilă doar 36% dintre respondenţi cred că un asemenea Guvern ar putea exista, în timp ce 56% dintre cei intervievaţi o consideră o variantă imposibilă. De asemenea, 7,2% nu au ştiut ce să răspundă la această întrebare.

Pe de altă parte, majoritatea participanţilor la sondaj cred că premierul Emil Boc îşi va duce mandatul la bun sfârşit şi nu va fi demis de şeful statului. Aproape 70% dintre respondenţi cred, de asemenea, că USL nu va reuşi în 2012 să-l suspende din funcţie pe preşedintele Traian Băsescu.

Sondajul IRES a fost realizat la începutul lunii decembrie 2011, pe un eşantion de 1.375 de indivizi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21

TAGURI: emil Boc presedinte, ponta presedinte, sonsaj ires, alegeri 2012Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image