2019-02-20 09:50


Sorin Oprescu: Nu poţi să distrugi şi să înglobezi capitala ţării

 |  14:11
Sorin Oprescu: Nu poţi să distrugi şi să înglobezi capitala ţării

Sorin Oprescu a declarat, miercuri, despre proiectul privind regionalizarea, că nu poţi să distrugi şi să înglobezi capitala ţării, pentru că Bucureştiul rămâne un centru important de producere a 25 la sută din PIB-ul României.

"Nu poţi să distrugi şi să înglobezi capitala ţării, pentru că Bucureştiul rămâne, foarte clar, un centru foarte important de producere a 25 la sută din PIB-ul României, iar el primeşte înapoi doar două procente", a spus Sorin Oprescu, răspunzând unei întrebări despre proiectul regionalizării.

Sorin Oprescu a afirmat că nu poţi face "să dispară o capitală" printr-o hotărâre politică, precizând că şi-ar dori ca "cei care trebuie să audă, să audă".

"O spun clar şi răspicat că nu se poate să faci să dispară prin hotărâre politică o capitală, în paranteză fie spus, se poate orice, dar nu se poate o disoluţie, pentru că asta înseamnă distrucţie, nu construcţie", a mai spus primarul Capitalei.

Sorin Oprescu a subliniat că nu se poate din cauza ideii de fonduri europene "să nu laşi Capitala să răsufle". Primarul a amintit de oraşe care intră în categoria Bucureştiului şi a dat ca exemplu Viena, Sofia, Istanbul, Chişinău şi Kiev, făcând o paralelă între capitala României şi capitalele altor ţări.

"Dacă jucăm cu Bucureştiul în categoria Viena, Sofia, Istanbul, Chişinău, Kiev, atunci aşa jucăm. Nu poţi din cauza ideii de fonduri europene să nu laşi capitala să răsufle", a mai spus Oprescu.

Potrivit primarului general, indiferent de voinţa factorilor politici, Bucureştiul s-a dezvoltat, dispune de locuri de muncă prin dezvoltarea serviciilor, iar apropierea de Dunăre face ca acest oraş să fie "într-o poziţie avantajoasă".

"Este nevoie de dezvoltare industrială de vârf, şi aici vorbim de parcurile industriale care trebuie să se dezvolte. Chiar dacă cinci ani Bucureştiul nu a fost trecut la categoria poli de dezvoltare (...) să fie foarte clar, am vrut noi, n-am vrut, Bucureştiul s-a dezvoltat către noi. Am vrut noi, n-am vrut, în Bucureşti s-au creat locuri de muncă prin dezvoltarea serviciilor, vrem noi, nu vrem, întinderea către Dunăre şi folosirea culoarului pan-european situează Bucureştiul într-o poziţie avantajoasă prin deschiderea la Dunăre", a mai spus Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a adăugat că atunci când vine vorba de administraţie, trebuie lăsate la o parte ambiţiile politice, indiferent de ce parte a politicii este vorba.

Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Braşov, Ploieşti şi Constanţa sunt oraşele considerate favorite pentru a deveni capitalele viitoarelor regiuni de dezvoltare, potrivit unui sondaj realizat la solicitarea autorităţilor şi prezentat în 18 iulie, la Ploieşti, de vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-24
Citeste si:
Dragnea vrea să pună Bucureştiul în regiunea Muntenia

TAGURI: sorin, oprescu, regionalizare, capitala, tarii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR POPA
24 Iul 2013

Doar nu-si inchipuie cineva ca Dragnea va face ce si cum vrea, atunci cand va fi vorba de Bucuresti! Sorin Oprescu face cat sase prefecti si sapte primari de municipii, asa ca Dragnea sa se mai gandeasca!
ALEX FLORESCU
25 Iul 2013

Dragnea sa nu uite ca Bucurestiul condus de Sorin Oprescu acum sau de ce care vor veni , nu este Alexandria de Teleorman.Bucurestiul genereaza 25% din PIB-ul Romaniei, lucru greu de neglijat pentru cei care dospesc proiectul regionalizarii!
DOINA
07 Aug 2013

Adevarul este ca si oprescu si dragnea sunt doi penali, astia nu se gandesc decat cum sa fure mai mult pt ei si neamul lor!
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...