2017-01-23 18:58


Soros: „Colaps financiar, lupte de clasă şi haos total”

 |  18:30
Soros: „Colaps financiar, lupte de clasă şi haos total”

„Nu mă aflu aici pentru a vă amuza. Situaţia prezentă este cea mai gravă cu care m-am confruntat în întreaga mea carieră”, şi-a început miliardarul George Soros dialogul cu un reporter al publicaţiei „Newsweek”.

Cunoscutul om de afaceri a făcut o serie de declaraţii grave, lansând ipoteza unor scenarii apocaliptice în contextul crizei financiare globale. „În vremuri ca acestea, supravieţuirea reprezintă cel mai important lucru”, a afirmat Soros. Iar afaceristul nu s-a referit doar la protejarea individuală a bunurilor fiecăruia, ci la însăşi situaţia de a sta cât mai departe de un dezastru iminent. Potrivit lui Soros, Europa se confruntă cu o amplificare a conflictelor şi haosului, în timp ce Statele Unite sunt ameninţate de revolte de stradă care ar putea conduce spre o reducere brutală a drepturilor şi libertăţilor civile. Colapsul sistemului financiar global este un scenariu tot mai posibil, inspirat din asemănările situaţiei prezente cu cea din timpul Marii Depresiuni a anilor ’30 din secolul trecut. Contextul global prin care marile sisteme financiare sunt interconectate ar putea avea însă consecinţe mult mai grave decât criza de acum 80 de ani.

George Soros a avertizat şi asupra luptelor de clasă care ar putea izbucni în mai multe puncte ale globului, după modelul mişcării Occupy din SUA. De asemenea, „aurul reprezintă ultimul balon de săpun” înaintea declanşării haosului financiar. Pentru Soros, principala speranţă a evitării unui colaps total o reprezintă pieţele emergente, sprijinite de evenimente precum „Primăvara Arabă”, creşterea economică din Africa şi chiar unele reforme pro-democrate din Rusia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10

TAGURI: colaps financiar, avertisment Soros, scenariu colaps Soros, reforme democratice, speranta haos, marea depresiuneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image