2017-01-22 03:59

POLITICA


Soţul Iuliei Timoşenko a cerut azil în Cehia

 |  14:27
Soţul Iuliei Timoşenko a cerut azil în Cehia

Soţul Iuliei Tmoşenko a cerut azil în Cehia la sfârşitul anului trecut, au anunţat surse de la Praga. Aleksandr Timoşenko, soţul fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, în prezent unul dintre liderii opoziţiei din Ucraina, condamnată recent la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în aşa-zisa afacere a gazelor cu Rusia, se află de la sfârşitul anului trecut în Cehia, unde a şi cerut azil politic.

Cel mai probabil, autorităţile de la Praga vor răspunde favorabil la cererea de azil al lui Aleksandr Timoşenko, ceea ce va tensiona relaţiile dintre Praga şi Kiev. Timoşenko este un om de afaceri de 51 de ani, care - spre deosebire de soţia sa - a stat toată viaţa departe de politică, scrie publicaţia cehă. A început să apară în public în august, când soţia sa a fost arestată.

Cehia i-a acordat anul trecut azil politic lui Bogdan Danilişin, ex-ministru al economiei în guvernul Iuliei Timoşenko, în contextul în care regimul condus de preşedintele Viktor Ianukovici a declanşat o serie de urmăriri judiciare împotriva mai multor miniştri apropiaţi acesteia, iar opoziţia din Ucraina denunţă orchestrarea unor represalii politice împotriva liderilor săi. Acordarea azilului politic pentru acesta a delanşat un conflict diplomatic între cele două ţări, care a condus la expulzarea a doi diplomaţi cehi din Ucraina, sub acuzaţia de spionaj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-13

TAGURI: Aleksandr Timosenko, azil, Cehia, Ucraina, Iulia Timosenko, inchisoare, abuzComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image