2018-11-15 02:05


Spania continuă austeritatea în ciuda protestelor

 |  10:14
Spania continuă austeritatea în ciuda protestelor

Premierul spaniol nu s-a lăsat influenţat de manifestaţiile de stradă şi a anunţat că va continua programul de austeritate. Zeci de mii de spanioli au protestat împotriva reducerilor bugetare din domeniile sănătăţii şi educaţiei.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat că guvernul pe care îl conduce va face şi mai multe tăieri ale cheltuielilor şi bugetelor, iar agenda de reforme propusă nu va putea fi întreruptă până la sfârşitul legislaturii.

Mariano Rajoy le-a cerut timp spaniolilor, şi în ziua în care protestele de stradă răspundeau astfel reformelor care nu au reuşit să calmeze pieţele, a anunţat că guvernul nu va opri agenda de reforme anunţată, pe care o va urma până la finalul mandatului.

“Reformele vor continua”, citează cotidianul ABC din declaraţiile făcute de premierul Rajoy la finalul congresului Partidului Popular din Madrid. El a reproşat opoziţiei socialiste că „ar fi putut cel puţin să tacă, după ce ne-au adus aici”, şi a recunoscut că a trebuit să crească impozitele, deşi măsura nu se afla în programul electoral.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-04-20

TAGURI: spania austeritate, criza financiara, spania criza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...