2016-12-10 18:59

POLITICA


Spania se îneacă în şomaj

 |  15:18
Spania se îneacă în şomaj

Numărul de şomeri din Spania a crescut cu 295.300, ajungând la 5,27 milioane de persoane fără loc de muncă în al patrulea trimestru al anului 2011- cea mai mare rată a şomajului din ultimii 17 de ani, a anunţat institutul de statistică INE.

Rata şomajului de 22,85% este cea mai mare din Uniunea Europeană şi de două ori rata medie din zona euro (de 10,3% în luna noiembrie). Potrivit aşteptărilor, acest nivel va creşte, în condiţiile în care economia este în scădere, iar economiştii estimează că şi anul acesta Spania se va confrunta cu o recesiune.Creşterea şomajului este o dublă lovitură pentru guvernul de dreapta a lui Mariano Rajoy. Cu cât numărul persoanelor înregistrate fără loc de muncă creşte, cu atât mai mult guvernul spaniol trebuie să plătească obligaţiile pentru şomaj. Şi mai puţini oameni cu loc de muncă înseamnă mai puţini oameni care plătesc impozitul pe profit. Şi astfel scad veniturile guvernului.

Banca Spaniei a prezis că economia ţării va scădea cu 1,5% în acest an, afirmând că criza datoriei din zona euro a distrus încrederea de afaceri şi a stopat creditele bancare, ceea ce produce o scădere mare a cererii interne. Criza mondială a afectat Spania, după spargerea bulei imobiliare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-14

TAGURI: spania, somaj, rata, recesiune, criza, UE, Mariano RajoyComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Neymar riscă doi ani de închisoare Parchetul spaniol cere o pedeapsă de doi ani de închisoare și o amendă de 10 milioane de euro... 23 Noi 2016 | (0)
Steaua e mai iubită peste hotare decât acasă La ultimul meci din campionat, Steaua a adunat doar 500 de spectatori pe Arena Naţională la... 05 Dec 2016 | (0)