2019-02-20 01:56


Spania va solicita despăgubiri după acuzaţiile germane privind sursa infecţiei cu E.coli

 |  19:39
Spania va solicita despăgubiri după acuzaţiile germane privind sursa infecţiei cu E.coli

Primeleteste efectuate pe castraveţi spanioli au confirmat prezenţa unei alte tulpinia bacteriei E.coli enterohemoragică decât cea care a provocat îmbolnăvirea a1.000 de persoane, au anunţat autorităţile sanitare din Hamburg. Rezultateletestelor efectuate pe alte loturi de castraveţi încă nu sunt cunoscute, iarsursa epidemiei care a dus la decesul a 16 persoane şi mii de îmbolnăviri, încănu a fost identificată.

Săptămânatrecută, oficialii germani au sugerat că epidemia ar fi fost provocată decastraveţi din Spania. Însă marţi s-a stabilit că aceştia nu sunt de faptresponsabili. Testele au stabilit că respectivii castraveţi bio au fostinfectaţi cu E.coli, dar nu cu tulpina letală găsită la mai mult de 1.000 depersoane care s-au îmbolnăvit în Germania şi statele învecinate. Cu toateacestea, Spania intenţionează să solicite despăgubiri pentru prejudiciilecauzate agricultorilor de informaţiile privind responsabilitatea castraveţilorspanioli în intoxicaţia alimentară din Europa. Spania va evalua cuantumul daunelorprovocate, iar apoi va solicita compensaţii Comisiei Europene", a spusşeful diplomaţiei spaniole. "Deocamdată, ceea ce este important din punctulde vedere al sănătăţii alimentare este să stabilim originea infecţiei. Am spusîntotdeauna că trebuie să aşteptăm analize pertinente pentru a stabili dacăinfectarea s-a produs la origine sau pe durata transportului", a adăugatTrinidad Jimeneza.

ComisiaEuropeană a anunţat marţi seară nouă decese în Germania şi unul în Suedia, întimp ce autorităţile germane au semnalat 15 decese şi 373 de cazuri deîmbolnăviri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-07-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...