2019-03-26 20:44


Specialiştii lui Victor Ponta

 |  21:00
Specialiştii lui Victor Ponta

Victor Ponta a anunțat la o conferință de presă că a cooptat la echipa PSD de consultanți „trei nume recunoscute în societatea civilă și mediul academic”, referindu-se la Daniel Dăianu, Liviu Voinea și Bogdan Teodorescu.

„De astăzi, s-au alăturat echipei USL trei nume recunoscute în societatea civilă şi mediul academic: Liviu Voinea şi Daniel Dăianu vor fi consultanţi economici, iar Bogdan Teodorescu va fi consultant politic al echipei noastre. Sunt personalităţi pe care le respect şi al căror sprijin îl apreciez foarte mult”, spune Ponta și pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul PNL Daniel Dăianu, doctor în economie, profesor universitar la SNSPA

Europarlamentarul Daniel Dăianu a fost economist-șef al BNR între 1992-1997, ministru-adjunct în 1992 și ministru plin al finanțelor între 1997 și 1998, profesor universitar la Şcoala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membru corespondent al Academiei Române din 2001, membru al Societății Române de Economie (SOREC).

Pe vremea comunismului, între 1976 și 1978 a lucrat în Direcția de Informații Externe (DIE) a Departamentului Securității Statului, dar CNSAS nu a găsit dovezi că ar fi făcut poliție politică. Concluzia a fost că a lucrat în DIE pe probleme economice (CNSAS, 2007).

Dimpotrivă, Dăianu a scris articole împotriva politicii economice ceaușiste, evocate și de Europa Liberă.

În 1988 a devenit doctor în Economie, titlu conferit de Academia de Științe Economice din București, şcoală la care avea să fie și profesor între 1999 și 2004. Publică regulat în „Jurnalul Național“ și „Ziarul Financiar“.

Liviu Voinea, doctor în economie, conferenţiar la SNSPA

Liviu Voinea (37 de ani, necăsătorit) are, la rândul său, doctorat în economie obținut la ASE București și un Master of Science în Business Administration de la Universitatea din Stockholm. Este conferențiar la aceeași catedră unde predă și Dăianu, la Departamentul de Relații internaționale. A mai studiat, printre altele, „sociologia bunăstării”, ca studii post-universitare, la Facultatea de Sociologie.

Este director executiv al Grupului pentru Economie Aplicată (GEA) din București.

Voinea este și un apropiat al lui Geoană. IonuțCostea, cumnatul fostului președinte al PSD, e președintele Eximbank, unde Voinea este „membru neexecutiv” în Consiliul de Administrație.

Geoană a fost cel care l-a chemat la discuții pentru un post de ministru, atunci când PSD și PNL pregăteau un guvern condus de Klaus Iohannis.

Este un critic vehement al actualei Puteri de fiecare dată când este invitat la o televiziune sau prin alte mass-media.

Bogdan Teodorescu, doctor în media și cinematografie, conferenţiar la SNSPA

Bogdan Teodorescu este coleg la SNSPA cu ceilalți doi, unde este conferențiar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

Inginer de Instalații hidraulice, la origine, Teodorescu a absolvit și Colegiul Național de Apărare în 2000, unde a urmat „studii de securitate națională”.

Are doctorat în Media și Cinematografie, cu o lucrare dedicată istoriei manipulării.

În 1996 a condus campaniaelectorală a președintelui Emil Constantinescu, iar în 2000 pe cea a PSD. La fel ca și Voinea, este un critic acerb al Puterii, mai ales că este un invitat permanent al Antenei 3, principalul post de știri care susține Opoziția.

Teodorescu s-a implicat deja în strategia de comunicare a USL, prima acțiune orchestrată de el fiind conferința lui Tony Blair, în calitate de director al Fundației Multimedia. Suspiciunile privind folosirea incorectă a fondurilor europene pentru venirea lui Blair încă nu au fost risipite. Tony Blair a mulțumit chiar în discursul rostit la conferința Fundației lui Teodorescu pentru banii donați la două din fundațiile patronate de Blair.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-02-18

TAGURI: specialisti, victor ponta, daniel daianu, liviu voinea, bogdan teodorescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIANA BRASOV
02 Apr 2012

cu parere de rau o spun; ce a facut asa bun domnul daianu atunci cind a fost minisrrul finantelor daca nu ma insel?daca e sa ne amintim aproape nimic asa cum nu au facut multi ministri ca dumnealui deci nu diploma ci faptele sunt mult mai evidente.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...