2017-01-18 20:49

POLITICA


Sperjur sau deportare pentru cameristă. Socialiştii francezi scot pe tapet un complot în cazul Strauss-Kahn

 |  17:08
Sperjur sau deportare pentru cameristă. Socialiştii francezi scot pe tapet un complot în cazul Strauss-Kahn
Socialiştii francezi cred că partidul lor ar trebui să îi acorde luiDominique Strauss-Kahn o şansă pentru alegerile prezidenţiale de anul viitordupă ce au apărut probe serioase împotriva menajerei care l-a acuzat deagresiune sexuală pe fostul şef al FMI. Benjamin Brafman, unul dintre avocaţiilui DSK, a declarat că cele mai recente evoluţii constituie "primul passpre ceea ce credem că va fi exonerarea deplină."

Ultimele evenimente dincazul DSK i-au făcut pe politicienii francezi să reînvie teoriile conspiraţiei.Socialiştii au sugerat că la hotelul Sofitel ar fi putut să fie infiltraţiagenţi din servicii secrete franceze pentru a configura un scandal înainte dealegerile prezidenţiale de anul viitor. Deputatul socialist François Loncle alansat ipoteza unor “legături primejdioase”între grupul Accor - proprietarul francez al hotelului Sofitel din NewYork, unde Strauss-Kahn a fost acuzat de agresiune sexuală asupra uneicameriste - şi "probabil unele birouri franceze", înainte sau dupăacest caz. Potrivit unei surse apropiate dosarului, conducerea hoteluluiSofitel a avertizat în jurul orei 23.14 grupul Accor, care apoi l-a alertat pecoordonatorul naţional al serviciilor de informaţii la preşedinţie, AngeMancini. "Nu este clar totul în comportamentul şefilor de la Sofitel şi aigrupului Accor", a declarat Loncle, care a explicat că vrea răspunsuriclare la anumite întrebări. "Căror persoane de la Paris le-au telefonatoamenii de la Sofitel? Directorului Serviciilor de Informaţii Generale (Serviciilede Informaţii Interne)? La ce oră au telefonat ei în această faimoasănoapte?", a subliniat el pentru AFP.

Ce spun sondajele

Întrebaţi dacă doresc întoarcerea lui DSK în arenapolitică a Franţei, 49% dintre respondenţi au spus da, 45% au spus nu, iar 6%nu au răspuns, potrivit unui sondaj realizat de Harris Interactive. Pe de altăparte, 60% dintre alegătorii francezi de stânga doresc ca fostul şef al FMIDominique Strauss-Kahn să se întoarcă în politica franceză. Sondajul a arătatşi faptul că, în timp ce simpatizanţi de stânga vor revenirea lui Strauss-Kahnîn politica franceză, ei sunt mai puţin siguri dacă acesta ar trebui să iaparte în cursa prezidenţială în 2012.

Sancţiuni pentru cameristă

Presupusa victimă a lui Strauss-Kahn s-ar putea confrunta cu acuzaţii pentrusperjur sau să fie deportată din SUA, după apariţia informaţiilor că a minţitsub jurământ în cazul de agresiune sexuală, dar şi în legătură cu cererea deazil. În plus, ziarele franceze au relatat înweekend că menajera s-a căsătorit cu un traficant de droguri, un cetăţean dinGambia, anul trecut. În conformitate cu legislaţiastatului New York, sperjurul se pedepseşte cu până la şapte ani de închisoare.Ea s-ar putea confrunta şi cu deportarea în cazul în care este dovedită că aurmărit "în mod fraudulos obţinerea de beneficii pentru imigraţie"prin declaraţii false. Femeia este sub supraveghere strictă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image