2016-10-25 03:02

POLITICA


Stare de alertă la graniţa dintre Israel şi Liban

 |  18:47
Stare de alertă la graniţa dintre Israel şi Liban

Armata din Liban a anunţat că a dezgropat patru rachete Grad într-o livadă de măslini aflată în satul Majidiyeh, în apropierea graniţei cu Israel, scrie AFP.

Militarii libanezi au fost alertaţi de un fermier care a precizat că a descoperit rachetele ascunse în conducte de plastic pentru apă, sub un strat subţire de pământ.

Descoperirea rachetelor a survenit într-o perioadă de tensiuni puternice în sudul Libanului, ca urmare a mai multor incidente petrecute în ultimele săptămâni. Un atac cu rachetă şi o bombă detonată pe un drum aflat în apropierea graniţei, în urma cărora cinci soldaţi francezi din cadrul trupelor ONU de menţinere a păcii au fost răniţi, se numără printre incidentele din ultimele zile.

Autorităţile israeliene au denunţat prezenţa armelor în apropierea graniţei cu Liban, acuzând că acest fapt încalcă Rezoluţia 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a pus capăt războiului cu gruparea militană Hezbollah, în 2006.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-13

TAGURI: rachete granita, rachete Grad, conflict Liban Israel, consiliu ONU, razboi HezbollahComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Rachete rusești, răspuns la scutul antirachetă Sistemele de rachete Iskander, desfășurate recent în regiunea Kaliningrad, enclavă rusă între... 17 Oct 2016 | (2)
STUDIU: Modul în care mergem ne trădează gradul de agresivitate! Mersul ar putea conține informații despre personalitatea unui individ și poate indica dacă... 11 Oct 2016 | (0)