2018-12-14 22:08


Start electoral. Putin vrea o Rusie puternică

 |  18:31
Start electoral. Putin vrea o Rusie puternică
Rusia trebuie să fie puternică şi să evite experimente precum"liberalismul nejustificat", în scopul de a proteja suveranitatea şipentru a preveni ingerinţele din afara statului în dezvoltarea ţării, aavertizat prim-ministrul Vladimir Putin în discursul anual în faţaParlamentului. Putin a părut că şi-a pregătit terenul pentru lupta electoralădin 2012, prezentând o imagine strălucitoare a performanţelorguvernului său în 2010, dar şi obiectivele ambiţioase.

Potrivitpresei ruse, Vladimir Putin a vrut cu acest discurs să lanseze campaniaelectorală a partidului său, Rusia Unită, pentru alegerile legislative dindecembrie, care vor fi urmate patru luni mai târziu de prezidenţiale, asupracărora planează multe semne de întrebare. Analiştii cred că puternicul premier rus va atacarevenirea la Kremlin în 2012. Chiar dacă nu l-a criticat direct pe preşedintele Medvedev,care este în general considerat ca o figură mailiberală în tandemul care asigură conducerea Rusiei, în discursul său, Putinşi-a exprimat viziunea clară despre modul în care guvernul rus ar trebui săconducă în viitor, presărată cu argumente care au adus atingere succesoruluisău.El a insistat asupra faptului că ţara sa trebuie să fie independentă şiputernică, pentru a evita orice ingerinţă străină. "Să fim sinceri - înlumea de astăzi, dacă eşti slab, va exista întotdeauna cineva care va vrea săte sfătuiască ce cale trebuie să urmezi pentru propria ţară. Acestea sunt, laprima vedere, sfaturi amicale şi discrete, dar sunt asimilate, în realitate, cuo ingerinţă în afacerile interne ale unui stat independent", a subliniatpremierul.

Putina anunţat că Rusia are ca obiectiv să figureze printre primele cinci economiidin lume şi că PIB-ul său pe cap de locuitor ar trebui să ajungă la 35.000 dedolari, un nivel superior celui înregistrat în prezent de Franţa şi Italia.Putin a apreciat că Rusia are nevoie de continuitate, să se dezvolte în modstabil în următorii 10 ani, adăugând că slăbirea statului şi a economiei este o“ameninţare la adresa suveranităţii naţionale”. Potrivit acestuia, nici oschimbare radicală nu va trebui să se producă la conducerea Rusiei, care vavota în decembrie 2011 în alegerile legislative, apoi în martie 2012 laprezidenţiale. În ceea ce priveşte economia rusă, aceasta va ieşi din criză şiîşi va compensa în totalitate pierderile la începutul lui 2012, adică maidevreme decât era prevăzut, a dat el asigurări. În cadrul discursului care adurat circa două ore, Putin a mai anunţat căRusia va cheltui circa 53 de miliarde de dolari pentru a stimulacreşterea natalităţii cu 25-30% până în 2015.Totoadată, el a subliniat necesitatea de a consolida capacitatea de apărare aRusiei. Ţara îşi va dubla producţia de sisteme de rachete balistice din2013 şi va investi 2,6 miliarde de dolari în modernizare până în 2020.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DETECTIV
21 Apr 2011

DACA DOMNUL VASILE BLAGA E PENTRU PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU UN CAPORAL.....OARE CE ESTE TRAIAN BASESCU PENTRU PRESEDINTELE PUTIN ?
Random imageUltimele stiri


loading...