2017-01-20 18:08

POLITICA


Start pentru cea mai mare revoluţie a internetului

 |  17:07
Start pentru cea mai mare revoluţie a internetului

O revoluţie silenţioasă a internetul a fost demarată, începând din 12 ianuarie, ca urmare a inaugurării unei perioade de trei luni în care sfera de domenii ar putea fi extinsă la un spectru de posibilităţi infinite, scrie Reuters.

Adresele web nu se vor mai termina în .com, .org, .gov sau alte terminaţii aferente statelor. Peste 2.000 de aplicaţii sunt aşteptate să fie trimise către ICANN, entitatea care administrează la nivel internaţional numele domeniilor folosite pe internet. Aceasta reprezintă cea mai revoluţionară decizie luată de organizaţie în existenţa sa de 13 ani. Noile adrese de internet care vor apărea în următoarele luni sunt destinate, cu preponderenţă, corporaţiilor, organizaţiilor sau mărcilor recunoscute la nivel local sau regional. Costul unei aplicaţii este de 185.000$, iar administrarea unui domeniu care poate avea orice combinaţie de litere în terminaţie, poate ajunge la 100.000 $. Majoritatea brandurilor au refuzat să confirme dacă vor aplica pentru a rezerva anumite terminaţii, firma Canon fiind printre puţinele companii care au recunoscut că au rezervat numele „.canon” pentru numele site-urilor pe care vor să le lanseze.

Analiştii estimează că noua aplicaţie poate folosi unor companii precum băncile sau serviciile financiare, care pot putea să-şi securizeze mai uşor produsele pe care le oferă publicului. ICANN a anunţat că perioada de aplicare, prin care doritorii trebuie să dovedească legăturile pe care le au cu rezervarea unui domeniu web, este limitată la trei luni. Efectele acesteia sunt greu de estimat, fiind probabil ca o nouă perioadă de aplicare pentru rezervarea preferenţială a domeniilor să aibă loc abia peste câţiva ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: revolutie Internet, aplicare domenii, rezervare domenii, rezervare ICANN, revolutie ICANNComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image