2018-12-10 10:58


Statele Unite fac avansuri Chinei

 |  18:08
Statele Unite fac avansuri Chinei

Vizita vicepreşedintelui american Joe Biden în China s-a încheiat cu asigurări ferme privind stabilitatea economică a Statelor Unite, dar şi cu un apel lansat autorităţilor de la Beijing pentru a se implica activ în rezolvarea problemelor economiei globale.

Biden a declarat, în cadrul unei vizite la universitatea din capitala provinciei Sichuan, Chengdu, că „este în interesul SUA să protejeze investiţiile Chinei”, potrivit Reuters. Vicepreşedintele american a mai subliniat că „Statele Unite nu au intrat niciodată în incapacitate de plată şi nici nu vor intra vreodată”. Deschiderea Statelor Unite faţă de China poate fi văzută şi ca o nouă strategie a americanilor de a încerca să consolideze o relaţie cu viitorul presupus lider de la Beijing, actualul vicepremier Xi Jinping.

Pe lângă discuţiile pe teme economice, Biden a discutat cu omologul său mai multe aspecte delicate ale relaţiei chinezo-americane. Unul dintre acestea a vizat anunţul pe care SUA îl vor face pe 1 octombrie cu privire la vânzarea unor avioane de lupta F-16 către Taiwan, decizie care ar putea tensiona relaţiile cu China. De asemenea, Biden a subliniat necesitatea unei stabilităţi regionale pentru crearea unui climat global benefic revenirii creşterii economice, acesta făcând referire la rolul Chinei în medierea conflictului din peninsula Coreea.

Totodată, vicepreşedintele american a recunoscut rolul avut de China în crearea de locuri de muncă în Statele Unite prin investiţiile făcute, promiţând că va milita pentru crearea unui climat cât mai benefic pentru posibilii investitori chinezi în America.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-21
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...