2016-12-03 13:40

POLITICA


Statuie pentru Carla Bruni-Sarkozy

 |  18:30
Statuie pentru Carla Bruni-Sarkozy

Un primar al partidului de guvernământ din Franţa, Jacques Martin, vrea să ridice o statuie Carlei Bruni-Sarkozy, proiect care a generat furie în rândul opoziţiei după ce cotidianul francez „Le Parisien” a dezvăluit că iniţiativa va costa 80.000 de euro. Statuia din bronz va reprezenta o muncitoare în ţinută de lucru, o referire la prelucrătoarele de pene, femei cu origine italiană, care lucrează într-o veche fabrică de pene din oraş. Consilierul socialist William Geib a calificat proiectul drept grotesc. „Este o insultă pentru italiencele prelucrătoare de pene, să li se dea imaginea unei persoane bogate. Nu am nimic cu Carla Bruni-Sarkozy, dar ea nu reprezintă lumea muncitorilor”, a spus el. Carla Bruni-Sarkozy a acceptat să pozeze pentru artista care a sculptat statuia, dar surse din anturajul ei susţin că „nu s-a pus niciodată problema să apară numele său”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: Carla Bruni-Sarkozy, polemică, statuie, Jacques Martin, opoziţieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

O statuie reprezentându-l pe Zlatan Ibrahimovic, ridicată în fața Friends Arena din Stockholm Federația suedeză de fotbal a anunţat că o statuie reprezentându-l pe Zlatan Ibrahimovic va fi... 22 Noi 2016 | (0)
Cartea zilei: Restul e tăcere, de Carla Guelfenbein În timp ce adulții stau la taclale la o petrecere de nuntă ce pare să nu se mai sfârșească,... 16 Noi 2016 | (0)