2017-01-20 06:06

POLITICA


Ştefan Deaconu, consilier prezidenţial: Băsescu nu mai poate candida la un nou mandat

 |  18:44
Ştefan Deaconu, consilier prezidenţial: Băsescu nu mai poate candida la un nou mandat

Ştefan Deaconu, consilierul prezidenţial pe probleme de Constituţie şi legislativ infirmă ipotezaconform căreia Traian Băsescu ar intenţiona să-şi scurteze mandatul pentru acandida pentru unul nou. Sfetnicul şefului statului afirmă că, juridic acestlucru nu este posibil.

Ştefan Deaconu, consilier prezidenţial încadrul Departamentului Constituţional Legislativ, a fost întrebat dacă juridic,în situaţia în careTraian Băsescuar renunţa la doi ani de mandat,ar mai avea dreptul să candideze apoi pentru un nou mandat. „Nu.Este considerat un mandat plin. Nu vă faceţi griji, eu nu cred că preşedinteleva mai candida. Sau nu cred în speculaţii de genul: preşedintele îşi dă demisiaca ulterior să vină să candideze pentru un nou mandat. Aş fi destul de rezervatfaţă de astfel de speculaţii. Nu le-aş lua în considerare, cred că sunt purespeculaţii”, a susţinut el, joi, într-un interviu HotNews-RFI.

Consilierul prezidenţial afirmă că dacă înproiectul noii Constituţii ar fi fost introdus un mandat de patru ani pentrupreşedintele ţării, problema decalajului dintre alegerile prezidenţiale şi celeparlamentare nu s-ar fi rezolvat. Din acest motiv, susţine el, preşedinţia nicinu a propus în proiectul de revizuire revenirea la un mandat de 4 ani pentruşeful statului. „Înmomentul de faţă nu se pot suprapune alegerile, chiar dacă scriam înConstituţie un mandat de patru ani ele tot rămâneau decalate la diferenţa dedoi ani. Singura diferenţăar fio stopare a mandatului preşedinteluicu un an jumatate, doi ani înainte de termen,demisia preşedintelui.Preşedintele a lansat-o ca pe o posibilitate, dar nu am discutat în cadrulrevizuirii constituţionale de această chestiune şi introducerea ei înConsituţie nicinu şi-ar fi avut rostul”, a explicat consilierul luiTraian Băsescu.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image