2017-01-22 16:18

POLITICA


“Stelele” PDL scot capetele din tranşee şi mitraliază Opoziţia. Tocmai ce le recomadase Băsescu

 |  17:43
“Stelele” PDL scot capetele din tranşee şi mitraliază Opoziţia. Tocmai ce le recomadase Băsescu

Inflaţie de staruri democrat-liberale peecranele televizoarelor şi în paginile ziarelor, după ce Traian Băsescu i-acertat pe liderii partidului că nu ies din tranşee să apere partidul şi îl lasăsă facă acest lucru doar pe “luptătorul la baionetă”, Gelu Vişan.

Exact în seara deluni, la câteva ore după ce Băsescu dădea de pământ cu „stelele” PDL, prim-vicepreşedinteleAdriean Videanu a avut o apariţie la TVR. În această emisiune de la postulpublic el a vorbit despre felul în care PDL s-a umflat în sondaje. Pentru căacum are mai mult timp liber, Videanu a făcut o socoteală, şi fără a spune cuma ajuns la rezultat, a spus că în ultimele opt săptămâni partidul din care faceparte a crescut opt procente. Adică unul pe săptămână. Explicaţia pe care adat-o Videanu a fost pe cât de simplă pe atât de halucinantă: “oamenii au din nou încredere în PDL,deoarece Opoziţia nu a venit până acum cu nici o soluţie”. De aici încolo afost foarte simplu să treacă la subiectul preferat şi anume atac la Opoziţia coalizatăcare “nu are o alternativă” în ce priveşte programul de guvernare, iar lideriisăi au “un limbaj josnic, inclusiv la adresa şefului statului”. Videanu s-a şilăudat amintind cum “a demontat” el în 24 de ore programul “unuia dintreliderii Opoziţiei”, “calculând impactul asupra deficitului bugetar”. AdrieanVideanu a mai avut o apariţie ieri, când a dat un interviu în presa scrisă, încare a vorbit şi despre alegerile interne din partid, dar şi despre reducereacotei unice, un proiect mai vechi al său care însă a rămas doar în stadiu deproiect.

Blagal-a atacat pe Băsescu

Vasile Blaga a ieşit şiel rapid la rampă dar nu pentru a-i face pe plac preşedintelui, ci pentru a-ida o replică tăioasă. “Eu nu primesc ordine de la nimeni, am destulă vechime înpartid, încât să mai ţin cont de sfaturile cuiva. Eu în tranşee am fost mereu”,a spus Blaga. El a ameninţat din nou că va candida la preşedinţia PDL, pentrucă “lucrurile nu au evoluat pozitiv” în interiorul partidului. Următorul cares-a executat la ordinul prezidenţial a fost vicepreşedintele PDL, Cezar Preda.El a explicat că PDL îşi va schimba strategia de comunicare, iar parlamentarii democrat-liberali nu vor mai apărea în platourileteleviziunilor în timpul programului de lucru şi vor refuza să mai discute alteteme în afara celor de pe ordinea de zi. “Suntem la Parlament să stăm lalucrări, suntem la muncă, nu la televizor”, a spus Preda. Coincidenţă sau nu, odatăcu noua strategie de comunicare a PDL, televiziunile “prietene”, B1 TV şi TVR,au obţinut aprobarea de la conducerea Legislativului să-şi amplaseze studiouriacreditate în Palatul Parlamentului. Până acum astfel de studiouri aveau doarRealitatea TV şi Antena 3, televiziunile “neprietene”. Ultima ieşire lascenă deschisă a avut loc astăzi. Preşedintele Camerei Deputaţilor, RobertaAnastase, a participat la o emisiune radiofonică la RFI în care a criticatalianţa partidelor de Opoziţie. “Alianţa PSD-PNL duce la dispariţia de peeşichierul politic a unei formaţiuni politice, PNL, ceea ce mai degrabă neajută, decât ne încurcă în bătălia electorală, cu atât mai mult cu cât vorbimdespre o predare necondiţionată a acestui partid”, a afirmat Anastase. Ea aspus despre Crin Antonescu că “şi-a predat necondiţionat şi fără nici o umbrăde mustrare de conştiinţă partidul istoric în braţele unei formaţiuni desorginte comunistă”. Roberta Anastase a susţinut că “PDL aşteaptă cu emoţie şibucurie” momentul înfiinţării alianţei dintre partidele de Opoziţie, pentru că“e un moment de clarificare”. “Vorbim despre o alianţă socialistă, care seînfiinţează pe partea stângă a eşichierului politic, în timp ce prin măsurilepe care le-a luat la nivel executiv PDL-ului îi revine partea dreaptă”, a mai spusea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image