2019-01-23 06:11


Stolojan: Victor Ponta să clarifice situaţia de la CFR Marfă

 |  15:27
Stolojan: Victor Ponta să clarifice situaţia de la CFR Marfă

Europarlamentarul democrat-liberal Theodor Stolojan cere clarificări cu privire la situaţia CFR Marfă şi Tarom. Acesta a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că premierul Victor Ponta va trebui să ofere explicaţii, în noua sa calitate de ministru interimar al Transporturilor, în ceea ce priveşte procesul de privatizare CFR Marfă.

''Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor, trebuie să clarifice pentru opinia publică procesul de privatizare a CFR Marfă, lăsat în ceaţă totală de către fostul ministru, Relu Fenechiu, pe care acum domnul Ponta şi domnul Crin Antonescu îl laudă ca fiind un ministru foarte competent'', a spus Stolojan

De asemenea, în opinia lui Stolojan premierul va trebui să clarifice pentru opinia publică, dar şi pentru piaţa de capital, de ce managementul privat nu poate funcţiona la societăţile unde Ministerul Transporturilor este proprietar (CFR SA şi Tarom) fiindcă, imaginea care s-a creat - spune democrat-liberalul - este aceea că România nu poate conduce la acest moment un proces de privatizare ''transparent şi corect''.

Democrat-liberalul a arătat că acest lucru a fost exprimat cu claritate în primul rând de către ambasadorii ţărilor care au urmărit privatizarea companiei CFR Marfă.

''Ponta trebuie să explice de ce interesele de partid ale USL nu lasă managementul privat să poată funcţiona în aceste companii, de ce în România orice metodă a economiei de piaţă nu funcţionează atunci când e promovată de către guvern aşa cum trebuie'', a mai spus Stolojan.

Referindu-se la situaţia fostului ministru Relu Fenechiu, el a afirmat că în cazul fostului ministru Justiţia îşi va urma cursul.

''Deranjantă este însă poziţia lui Victor Ponta, a lui Crin Antonescu şi a altor colegi din USL care încearcă să ne demonstreze cât de competent a fost acest ministru, când, de fapt, sunt lucruri care s-au petrecut sub coordonarea Ministerului Transporturilor şi ridică mari semne de întrebare pentru investitorii străini, ca procesul de privatizare al CFR Marfă sau ca eşecul, imposibilitatea managementului privat la o serie de companii care ţin de acest minister'', a conchis Theodor Stolojan, transmite Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-14

TAGURI: theodor, stolojan, victor, ponta, cfr, marfa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...