2018-07-20 06:12


Strategia Guvernului: Locuinţe RA-APPS pentru miniştri şi secretari de stat, fără prioritate în a le cumpăra

 |  21:00
Strategia Guvernului: Locuinţe RA-APPS pentru miniştri şi secretari de stat, fără prioritate în a le cumpăra

Victor Ponta a precizat că Guvernul va asigura 65 de locuinţe de la stat doar pentru miniştri şi pentru secretarii de stat pe termen limitat, adăugând că ministerele au alocată o sumă de 1.500 de lei pentru chiria fiecărui secretar de stat. În plus, premierul a mai anunţat că vor mai fi păstrate doar vilele de protocol destinate preşedintelui, premierului şi preşedinţilor celor două Camere, restul vilelor din patrimoniul RA-APPS fiind puse la vânzare. Ponta a afirmat că oricine poate cumpăra casele RA-APPS la preţul de evaluare, subliniind că nu se va acorda prioritate celui care locuieşte în respectivul imobil.

Primul-ministru a anunţat că Executivul a adoptat ordonanţa privind imobilele aflate în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), precizând că vor fi scoase la vânzare vilele RA-APPS, cu excepţia celor de protocol de la Neptun, Sinaia, Covasna şi Scroviştea: „Am adoptat ordonanţa cu RA-APPS-ul. Era vorba să o lăsăm o săptămână, dar ne-am gândit în şedinţă (în şedinţa de Guvern de miercuri - n.r.) câtă lume o să sune până săptămâna viitoare, mai bine să o adoptăm acum, ca să nu mai aibă cine să mai sune”, a declarat Ponta, miercuri seară, la RTV.

Ce vile sunt păstrate

Acesta a mai explicat că Executivul nu va mai păstra în subordine nici o vilă, cu excepţia celor de protocol în care pot merge preşedintele ţării, premierul, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor sau invitaţii străini. „Nu va mai păstra Guvernul nici o vilă. Sigur, rămân acele vile de protocol de la Neptun şi de la Sinaia şi faimoasa vilă de la Covasna, care sunt pentru preşedinte, prim-ministru, preşedintele Camerei, Senatului, invitaţi străini. Plus cea de la Scroviştea, dacă nu mă înşel”, a arătat şeful Executivului.

Regia rămâne cu  65 de apartamente

Ponta a adăugat că pentru cazare, RA-APPS păstrează un singur bloc, blocul de pe Eminescu (strada Mihai Eminescu din Capitală - n.r.), sunt vreo 65 de apartamente, foarte confortabile, în care au voie să stea doar miniştri şi la 15 zile după mandat trebuie să părăsească locuinţa.

În plus, premierul a mai menţionat că şi secretarii de stat pot sta în locuinţele RA-APPS până la trei luni de la venirea lor în Bucureşti, în cazul în care nu au domiciliul în Capitală.

Potrivit primului-ministru, cu acele excepţii prezentate, precum şi a sediilor unor ambasade, restul imobilelor RA-APPS vor fi evaluate şi scoase la vânzare, punctând că ar fi vorba de circa 600-700 de imobile. În plus, Victor Ponta a afirmat că oricine poate cumpăra casele RA-APPS la preţul de evaluare, subliniind că nu se va acorda prioritate celui care locuieşte în respectivul imobil. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-06-26

TAGURI: Victor Ponta, 65 de locuinţe, Victor Ponta, Guvern, RAPPS, locuinţe

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova