2018-12-10 10:44


Strategii PSD vor să îngroape cazul Şova. Senatorii juriști i-au dat aer social-democratului

 |  21:01
Strategii PSD vor să îngroape cazul Şova. Senatorii juriști i-au dat aer social-democratului
Daniel Măgureanu

Cazul Şova i-a pus serios la muncă pe senatori. Comisia juridică a discutat miercuri acest subiect după ce marţi Biroul Permanent a trimis la comisie hotărârea Curţii Constituţionale pentru ca aceasta să exprime un punct de vedere.

Tăriceanu a declarat că în cazul Şova, Comisia juridică trebuie să vină cu „o propunere articulată”, în caz contrar situaţia urmând să fie discutată în plen. „Dacă avem din partea Comisiei juridice o propunere articulată, care a primit votul în Comisie, atunci o supunem pe aceea plenului, care poate s-o aprobe sau poate s-o respingă. Dacă Comisia nu ajunge la nici o propunere, pentru că nu pot să întrunească votul majoritar, atunci în plen încep discuţiile, vin propunerile din partea liderilor grupurilor parlamentare sau a celorlalţi senatori şi se supun acelea la vot”, a declarat Tăriceanu după ce Biroul Permanent a respins raportul Comisiei juridice în care erau prezentate două soluţii.

„Comisia juridică n-a putut să ajungă la o concluzie, n-a putut să formuleze un punct de vedere pentru că nici una dintre variante nu a întrunit votul majoritar şi atunci Biroul Permanent a cerut Comisiei juridice să se reunească până săptămâna viitoare, marţi, când vom avea următoarea şedinţă de plen, să vină cu un proiect de hotărâre care să fie supus votului plenului Senatului”, a mai spus preşedintele Senatului.

La rândul său, vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a precizat că, dacă până marţi decizia Comisiei juridice nu va fi una adoptată în condiţii regulamentare, iar soluţia propusă nu întruneşte numărul de voturi necesare, decizia legată de cum se va proceda mai departe în cazul Şova va fi luată în plen. „Situaţia e cum se aplică această decizie a Curţii Constituţinale pentru a rezolva problema respectivă”, a precizat el.

PSD vrea reluarea procedurii

Cristian Bodea (PNL), chestor al Biroului Permanent, a declarat înainte de BP, că raportul Comisiei juridice privind cazul Şova a fost deja redactat şi depus, dar el prezintă şi soluţia PSD (n.r. - declarată admisă în Comisie) de reluare a întregii proceduri, precum şi soluţia PNL de reinterpretare a votului. Întrebat de ce a fost admisă varianta PSD în şedinţa Comisiei juridice de miercuri, Bodea a spus că au fost 4 voturi pentru, 3 împotrivă şi o abţinere: „Nu a fost declarată admisă. Noi în raportul Comisei n-am trecut că e admisă.”

Senatorul PSD Ioan Chelaru este cel care a propus ca în cazul Şova, punctul de vedere al Comisiei juridice să fie „resupunerea cererii Parchetului la vot împreună cu un proiect de hotărâre”, adică reluarea întregii proceduri în cazul Şova. „ (...) Punctul meu de vedere este următorul: CC declarând neconstituţională o hotărâre a Senatului bazată pe art. 173 din Regulament şi 24 din Legea 96 a invalidat întreaga procedură care a avut loc atunci cu privire la domnul Şova. Ca atare, nu pot să spun că procedura a fost corectă şi votul a fost altfel sau jumătate din ce a fost este bine şi păstrăm în vigoare şi jumătate, nu. Eu cred că trebuie să reluăm procedura complet”, a explicat Chelaru propunerea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-27

TAGURI: psd, caz, dan, sova, senatori, juristi,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SOCIALISTUL
27 Mai 2015

Mor de curiozitate. Cu ce dracu il are la mana Sova pe Ponta de tot PSDul are obligatia sa se faca scut de aparare pentru acest excroc recunoscut.Oare oamenii onesti din psd , nu intra in pamant de rusine ?
TIMPITUL
27 Mai 2015

Au copilarit in cartierul Damaroia , continuare cu interlipii imobiliari care ia facut o vila lui masa , in spatele biserici Bazilescu . Madalin Voicu ( vrea sa il puna sef la T V Romania ) si Onoriu stiu mai bine . Continuare Cocos - Udrea care ia fost avocat . Dar si afacerile din valea Jiului ..punct .
Random imageUltimele stiri


loading...