2017-01-17 00:10

POLITICA


Strategul Kremlinului susţine protestele: „Sistemul politic actual e stupid”

 |  16:22
Strategul Kremlinului susţine protestele: „Sistemul politic actual e stupid”

Rusia se pregăteşte de un nou val de proteste în Ajunul Crăciunului, iar manifestanţii care se opun rezultatului alegerilor care au certificat victoria formaţiunii conduse de Vladimir Putin, Rusia Unită, şi-au găsit un nou susţinător, chiar din rândul celor care sunt contestaţi de protestatari.

Strategul politic al administraţiei prezidenţiale de la Kremlin, Vladislav Surkov, a salutat mişcarea de protest, afirmând despre actualul sistem politic de la Moscova că este unul „corupt” şi „stupid”, în cadrul unui interviu acordat ziarului „Izvestia”. Afirmaţiile lui Surkov sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât acesta este considerat de opozanţii regimului actual că s-a aflat în spatele restricţiilor introduse în timpul precedentelor mandate prezidenţiale deţinute de Vladimir Putin, inclusiv cenzura mass-mediei sau suprimarea grupurilor politice şi ale activiştilor.

Întrebat dacă este stresat de ultimele evenimente care ameninţă stabilitatea politică din Rusia, Surkov a răspuns răspicat: „Cine doreşte să protejeze corupţia, injustiţia? Cine vrea să apere un sistem stupid şi fără orizont? Nimeni! Chiar şi cei care fac parte din acest sistem nu îl mai doresc din moment ce simt că nu mai fac ceea ce trebuie”.

Sâmbătă, circa 40 de mii de ruşi sunt aşteptaţi pe străzile din Moscova pentru a protesta faţă de rezultatul recentelor alegeri parlamentare şi pentru introducerea unor prevederi care să stimuleze democraţia din Rusia, înaintea alegerilor prezidenţiale din martie, unde principalul favorit rămâne actualul premier, Vladimir Putin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-09

TAGURI: strateg politic Kremlin, proteste Rusia, manifestatii anti-Putin, proteste Moscova, sistem politicComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image