2018-07-20 21:09


SUA: 32.000 de oameni evacuaţi din calea flăcărilor

 |  11:50
SUA: 32.000 de oameni evacuaţi din calea flăcărilor

Incendiul izbucnit sâmbătă în apropiere de Colorado Springs, statul Colorado s-a extins şi a pătruns marţi în acest oraş, forţând evacuarea a peste 32.000 de persoane şi distrugând mai multe clădiri, potrivit autorităţilor.

“Până în după-amiaza acestei zile am avut de-a face cu un incendiu de pădure, însă ulterior, acesta a pătruns în zonele de nord-vest ale oraşului. Nimeni nu se aştepta să se întâmple aşa ceva”, a declarat pentru televiziunea KDVR-TV primarul oraşului Colorado Springs, care se află la o sută de km la sud de capitala Denver.

Incendiul, botezat “Waldo Canyon Fire”, a izbucnit sâmbătă în parcul naţional Waldo Canyon. Marţi după-amiază, vântul potrivnic a forţat autorităţile să ordoneze evacuarea a peste 32.000 de persoane, potrivit datelor biroului şerifului.

Focul a distrus deja aproape 2.500 de hectare de vegetaţie, doar 5% din acesta aflându-se sub control. Autorităţile nu au putut preciza încă numărul de clădiri care au fost distruse de incendiu până la acest moment.

Temperaturi record, niveluri foarte scăzute ale umidităţii şi viteze ale vântului de până la 100 km pe oră au provocat mai multe incendii devastatoare în Vestul american.

Pompierii din statul Colorado se luptă cu mai multe alte incendii, dintre care cel mai important este cel de la High Park, în apropierea oraşului Fort Collins (la 100 de km la nord-vest de Denver), care a distrus deja aproape 35.000 de hectare de vegetaţie. Incendiul, al doilea cel mai important din istoria statului Colorado, se afla marţi sub control în proporţie de 65%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-17

TAGURI: incendiu, Colorado, SUA

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova