2018-12-10 20:37


Summit informal al Uniunii Europene la Bruxelles.Liderii statelor membre se REUNESC

 |  09:35
Summit informal al Uniunii Europene la Bruxelles.Liderii statelor membre se REUNESC

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc la 23 februarie 2018, la Bruxelles, în clădirea Europa, în cadrul unui summit informal pentru a discuta chestiuni instituţionale.

Agenda discuţiilor vizează viitoarea compoziţie a Parlamentului European după alegerile europarlamentare din anul 2019, posibilitatea existenţei unor liste transnaţionale de candidaţi, modalitatea în care Uniunea Europeană va stabili poziţiile cheie la conducerea organismelor sale, inclusiv aşa numita procedură ''Spitzenkandidaten'' care vizează ca fiecare familie politică europeană să aibă un candidat propriu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Şefii de stat sau de guvern ai Uniunii Europene vor dezbate de asemenea asupra priorităţilor politice ale cadrului financiar multianual după 2020, precum şi pe marginea unor alte dosare politice cheie pentru blocul comunitar, indică www.consilium.europa.eu.

Reuniunea se va desfăşura sub formatul Agenda Liderilor, care oferă o vedere de ansamblu a principalelor chestiuni pe care preşedintele Consiliului European intenţionează să le includă pe Agenda Liderilor de acum şi până în iunie 2019. Agenda Liderilor este un program concret de lucru care are drept obiectiv deblocarea şi găsirea unor soluţii pentru principalele provocări şi priorităţi politice ale Uniunii Europene. Înaintea fiecărei reuniuni care se desfăşoară în acest format preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, transmite un document tuturor statelor membre prin care pune în discuţie problema ce trebuie rezolvată în cadrul întâlnirii desfăşurate sub formatul Agenda Liderilor. Acest tip de format de dezbateri a fost avansat cu prilejul unei reuniuni a liderilor UE desfăşurate la 28 septembrie 2017 la Tallinn.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-23

TAGURI: ue, summit informal, bruxelles,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...