2017-01-20 18:00

POLITICA


Summit ONU pentru prevenirea „bolilor cotidiene”

 |  16:16
Summit ONU pentru prevenirea „bolilor cotidiene”

Liderii statelor lumii vor discuta la începutul săptămânii viitoare despre prevenirea răspândirii „bolilor cotidiene”, provocate în principal în urma stimulării consumului de către industriile alimentară, de tutun şi alcool din lume, scrie The Guardian.

Cancerul, afecţiunile cardiace, diabetul şi tuberculoza sunt boli care încarcă facturile sistemelor sanitare de pe Glob şi reduc speranţa de viaţă a cetăţenilor. În ultima vreme însă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia asupra răspândirii accelerate a acestor afecţiuni, pe care le-a indentificat drept „bolile non-comunicative”. În 2008, aceste afecţiuni au fost sursa a 36 de milioane de decese, dintr-un total de 57, multe dintre acestea putând fi prevenite.

Dacă în Statele Unite sau în ţări precum Europa au fost luate măsuri pentru interzicerea fumatului sau reducerea impactului pe care-l are marketingul din industria fast-food sau alcoolului asupra cetăţenilor, ONU încearcă să tragă un semnal de alarmă în privinţa acestor practici folosite în ţările în curs de dezvoltare. Astfel, Naţiunile Unite au decis organizarea celui de-al doilea summit la nivel înalt privind probleme de sănătate din istoria organizaţiei, după cel ţinut în 2001, în privinţa luptei împotriva SIDA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image