2019-02-22 00:14


SURPRIZE, surprize! Care sunt POLITICIENII în care românii au cea mai mare ÎNCREDERE

 |  17:05
SURPRIZE, surprize! Care sunt POLITICIENII în care românii au cea mai mare ÎNCREDERE

Topul încrederii în personalităţile politice este condus de preşedintele Klaus Iohannis, urmat de Gabriela Firea şi Victor Ponta, relevă datele unui sondaj INSCOP realizat în perioada 21 ianuarie - 5 februarie, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer.

„Încrederea în preşedintele Klaus Iohannis se situează la un nivel de 39,5% încredere multă şi foarte multă, înregistrând o creştere de aproape 5 procente comparativ cu luna noiembrie 2018. Pe locul al doilea în clasamentul încrederii se situează Gabriela Firea cu 23,9%, în scădere faţă de luna noiembrie 2018 (când era cotată cu 26,2% încredere multă şi foarte multă), urmată de Victor Ponta cu 23,7%. Preşedintele Pro România înregistrează o creştere de 2,5 procente”, se arată într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Urmează Dacian Cioloş care câştigă 2,3 procente faţă de luna noiembrie 2018, ajungând la 22,5% încredere multă şi foarte multă. Realizatorii cercetării apreciază că această creştere se datorează şi expunerii mediatice generate de înfiinţarea PLUS şi formarea alianţei cu USR.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, contabilizează 22,4% încredere multă şi foarte multă în ianuarie, în uşoară creştere, faţă de 21,9% în noiembrie.

Liderul PNL Ludovic Orban este cotat cu 16,1% încredere multă şi foarte multă, faţă de 14,5% în noiembrie 2018. Urmează preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cu 12,6% (faţă de 11,6% în noiembrie), preşedintele USR, Dan Barna, cu 10,7% (în creştere cu 3,7 procente faţă de noiembrie 2018) şi Traian Băsescu cu 10% încredere multă şi foarte multă (faţă de 8,3% în noiembrie 2018).

Premierul Viorica Dăncilă scade la 9,5% încredere multă şi foarte multă (faţă de 10,8% în noiembrie 2018). Ea este urmată de Ion Iliescu cu 8,8% (faţă de 10% în noiembrie 2018), Kelemen Hunor (7,6% faţă de 4,6%) şi Eugen Tomac (cu 6,4% faţă de 5,4%).

„Cele mai importante creşteri ale nivelului încrederii comparativ cu datele de la finalul anului trecut le înregistrează preşedintele Klaus Iohannis, liderul USR, Dan Barna, şi liderul Pro România, Victor Ponta. Scăderi ale încrederii comparativ cu datele de la finalul anului trecut înregistrează Gabriela Firea, Viorica Dăncilă şi Ion Iliescu”, precizează autorii sondajului.

Conform INSCOP, „încrederea într-o personalitate politică” este un indicator mai riguros, comparativ cu alţi indicatori generali precum „părerea favorabilă/ defavorabilă”, reflectând un nivel de exigenţă a evaluării semnificativ mai mare, atunci când respondenţii sunt solicitaţi să se raporteze în mod direct la o personalitate politică şi la activitatea acesteia.

Sondajul a fost realizat pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eşantionului, de tip multistratificat, probabilistic, a fost de 1.080 de persoane, reprezentativ pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-02-13

TAGURI: top incredere, politicieni, sondaj inscop, iohannis, firea, ponta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
13 Feb 2019

avem increder in curvele-tiganci mahalagioaice ale lui Ghita-porcul de la RTV
DACĂ-S PROȘTI...
13 Feb 2019

VOR AVEA MEREU ÎNCREDERE ÎN ACELEAȘI SPECIMENE CARE LE-A GONIT COPIII, FORȚA DE MUNCĂ FIZICĂ ȘI INTELECTUALĂ PESTE HOTARE, CARE ÎI ȚINE LA PICIORUL BROAȘTEI, CÂT SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ...SĂRACI, BOLNAVI DAR TÂMPIȚI, NE-VINDECABILI NICI DUPĂ 3 DECENII! RO.MERITĂ SĂ MOARĂ! Nu plângeți! Este deja ocupată de cine trebuie: d-ăștia, vorbitori de IDIȘ, VIETNAMEZĂ, CHINEZĂ, ROMANES, ETC, ECT, ȘAMD, ȘAMD....
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Feb 2019

@DACĂ-S PROȘTI...esti rau pe bune...cine dracu se putea opune la asa ceva cand SERVICIILE SECRETE dupa 1989 au fost complice la toata chestia asta????????chiar asa...si justitia si serviciile au dat toata tara pe mana mafiotilor..si asta pentru AVERI DE MILIARDE DE EURO SPAGA pe care le-au primit de la mafioti Populatia nu are niciun fel de cuvant de spus aici,totul e condus de servicii
PE BUNE?
13 Feb 2019

dar IDIOȚII de ce se duc bre la vot? Să vezi cum se îmbracă, se parfumează, se iau la braț și se DUC...ducea-s-ar învârtindu-se! Eu nu le-aș mai da voie la VOT! EI CONDAMNĂ PE CEILALȚI LA UN TRAI MIZERABIL! Spunea Pr.Iustin Pârvu că votul nu e chiar floare la ureche...RĂSPUNZI PENTRU CINE ȘI CE VOTEZI! De semnătura ta, de ștampila ta atârnă viața sau moartea celorlalți! Uite...exemplu CLASIC DE ÎNDOBITOCIRE: au anunțat că STB-ul (fostul RATB) vor elibera pe bază de acte doveditoare, CARDURI pensionarilor...păi, dacă ăla e pensionar, de ce mama dracului îl mai pui să-ți stea la coadă? Știi ce cozi erau la ghișeele STB, azi? Eu i-aș fi băgat în pizda mă-sii! Bă! Uite talonul, nu mă mai fute la cap! Dacă guvernul sau alți kk-ți din politică trag o bășină, EI SE GRĂBESC S-O PRINDĂ! NU MAI AU CREIER!!!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Feb 2019

PE BUNE?....alegerile se tot falsifica de catre securistii GRU in Romania incepand cu 1947..s-au falsificat NONSTOP de aia toti securistii au televiziuni-HAZNALE si institute de "sondat opinia publica"..adica VARANUL si GHitZA in special Tu chiar crezi ca are vreo importanta ce votezi? CUM DRACU TE CONDUCE O MiNORiTATE TIGANEASCA DE 28DE ANI??? hai te rog explica-mi chestia asta toti care au condus psD-ul si alte partide-satelit sunt de etnie TIGANI din GRU sovietic Poate ai auzit de dosarele "CORBII" in care era vorba de tiganii din clica lui ILIESCU de dinainte de 1989 i care se spune CLAR DE TOT ca sunt agenti GRU
MEY CUCUVEA..
13 Feb 2019

TOCMAI PENTRU CĂ NU MAI CONTEAZĂ PE CINE VOTEZI PENTRU CĂ I E S E ÎNTOTDEAUNA CINE TREBUIE ȘI NICI NU MAI AI PE CINE/PENTRU CE SĂ MAI VOTEZI...CĂ AȘA BAGĂ EI LA ÎNAINTARE PIONII 1, 2 ȘI 3 CARE VOR JUCA CUM LE CÂNTĂ! CINE ÎI OPREȘTE PE SPĂLAȚII PE CREIER CA, ATUNCI CÂND SUNT CHEMAȚI LA URNE SĂ STEA DRACULUI ACASĂ SAU ÎN PARC, PE BANCĂ? N-AI CU CINE VOTA, NU TE DUCI! ÎI BAGI ÎN MĂ-SA! Ai voie să fii prost odată, de două ori, a treia oară, du-te și te-mpușcă mai bine fiindcă înseamnă că nu mai ai toate țiglele pe casă!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Feb 2019

MEY CUCUVEA..-deci esti de acord ca noi avem o "PSEUDO-DEMOCRATIE" gen TEATRU DE PAPUSI condusa de securitatea EX-GRU de dinainte de 1989 care a vopsit gardul la dICTATURA ca sa para "democratie" cu mai multe partide TOATE FSN si GRU ..Concluzie-STATUL MAFIOT asazis "SISTEMUL TICALOSIT"..."dEMoCRATIA ORIGINALA" si asa mai departe TREBUIE RECONSTRUiT DE LA ZERo pe principii REALE nu cu TIGANIE-CIRC MAFIoT de tip ILIESCU-GRU
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...