2017-01-21 04:10

POLITICA


Sursa contaminării legumelor care a provocat mai multe decese nu a fost identificată

 |  17:59
Sursa contaminării legumelor care a provocat mai multe decese nu a fost identificată
Sursa contaminării legumelor cu obacterie aflată la originea mai multor decese în Germania nu a fostidentificată de experţii din Germanai şi Spania, alerta generală privindfructele şi legumele rămânând valabilă. Dată fiindrapiditatea propagării maladiei, autorităţile sanitare germane i-au sfătuit pecetăţeni să evite consumul de roşii, castraveţi şi salată verde în stare crudă,în special cele provenind din nordul ţării.

Înacest stadiu, institutul Robert Koch, instituţia federală însărcinată cucontrolul sanitar, a confirmat două decese provocate de bacteria E.colienterohemoragică. Se fac analize în legătură cu alte opt decese suspecte a aveaaceeaşi cauză. Propagată mai ales prin consumul de legume crude, bacteria poateprovoca diaree obişnuită sau hemoragică, până la afecţiuni severe alerinichilor, chiar mortale, denumite sindromul hemolitic şi uremic. Bilanţulinfecţiei cu E.coli din Germania, provocată de castraveţi contaminaţi, a ajunsla zece morţi. Castraveţii ar fi fost importaţi din Spania şi sute de persoanes-au îmbolnăvit. Suspiciunile sunt îndreptate pentru moment spre Spania, dupăce Comisia Europeană a incriminat castraveţi proveniţi din culturi din sere înAndaluzia, fără să excludă totuşi ca o contaminare să se fi produs în timpulprocesului de distribuţie. Oficialii din Cehia au spus că este posibil ca ţarasă fi importat legumele contaminate ca şi Austria, Ungaria şi Luxemburg. Pragaa subliniat că sistemul UE de avertizare rapidă a informat-o despre un importde castraveţi contaminaţi în Cehia.

Potrivitinstitutului Robert Koch, peste 270 de persoane au fost contaminate în ultimelesăptămâni, faţă de 60 pe an în medie în Germania. Focarul este situat în nordulGermaniei, dar cazuri sau suspiciuni de cazuri au fost semnalate şi în Suedia,Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Austria, Franţa şi Elveţia. După cum scriaduminică presa daneză, citată de Xinhua, castraveţii din Danemarca suntsuspectaţi că ajută la răspândirea bacteriei. Conducerea unei şcoli din oraşuldanez Odense au afirmat că până la 1.500 de copii au fost expuşi după ce aumâncat castraveţi de origine daneză la un festival al şcolii vineri, scrieziarul local Fyns Times. Castraveţii proveneau de la un angrosist danez carelivra produse şi unui furnizor german. Castraveţii danezi au fost amestecaţi înGermania cu castraveţi din Olanda, ceea ce face dificil să se determine dacălegumele daneze sunt cele contaminate. Potrivit autorităţilor în domeniu, în Danemarca sunt nouă cazuri confirmate,alte opt persoane fiind suspectate că au infecţia intestinală. Au fost lansateavertismente contra consumului de roşii, salată verde şi castraveţi în starecrudă provenind din Germania şi castraveţi provenind Spania


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-04-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image