2019-03-21 12:00


SURSE. Fostul premier Adrian NĂSTASE, audiat recent în dosarul închisorilor secrete ale CIA. Vezi ce le-a spus procurorilor

 |  13:16
SURSE. Fostul premier Adrian NĂSTASE, audiat recent în dosarul închisorilor secrete ale CIA. Vezi ce le-a spus procurorilor

Fostul premier Adrian Năstase a fost audiat de procurorii Parchetului General, în urmă cu aproximativ o lună, într-un dosar legat de posibile locuri de detenţie ale CIA pe teritoriul României, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Adrian Năstase le-ar fi spus procurorilor că nu ştie nimic despre existenţa unor închisori CIA pe teritoriul României. În urmă cu câţiva ani, în acest dosar au fost audiaţi foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Traian Băsescu, dar şi Ioan Talpeş, fost consilier prezidenţial, fost senator şi director al Serviciului de Informaţii Externe. Pe 31 mai 2018, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că România a comis mai multe încălcări ale drepturilor omului ca urmare a complicităţii sale la programul centrelor de detenţie secrete ale CIA. România a fost reclamată la CEDO de cetăţeanul saudit Abd al Rahim al-Nashiri. Conform deciziei, CEDO a ajuns la concluzia că România a încălcat articolul 3 (interzicerea torturii) al Convenţiei Europene privind Drepturile Omului, întrucât guvernul român nu a reuşit să ancheteze eficient acuzaţiile aduse de Al-Nashiri şi din cauza complicităţii guvernului român la acţiunile CIA care au condus la rele tratamente. CEDO a mai decis că România va trebui să îi achite lui Al-Nashiri daune în valoare de 100.000 de euro. Instanţa europeană i-a recomandat României să desfăşoare o investigaţie completă privind cazul Al-Nashiri cât mai rapid posibil şi, dacă este necesar, să pedepsească orice oficiali găsiţi vinovaţi. De asemenea, România ar trebui să obţină garanţii din partea SUA că Al-Nashiri nu va primi pedeapsa cu moartea. Abd al-Rahim al-Nashiri, aflat în prezent în detenţie la baza navală Guantanamo Bay din Cuba, este un cetăţean saudit de origine yemenită, născut în 1965. Autorităţile americane îl suspectează că a participat, în octombrie 2000, la atentatul care a vizat nava americană USS Cole în portul yemenit Aden. De asemenea, se bănuieşte că sauditul a avut un rol în atacul contra petrolierului francez MV Limburg în Golful Aden, în octombrie 2002. Procedurile judiciare împotriva sa sunt în desfăşurare în SUA pentru presupusul lui rol în atacuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-30

TAGURI: adrian nastase, cia, inchisori, saudit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NASTASE SASE CASE
30 Iul 2018

I-L SCAPA COANA TAMARA SI DE RAHATUL ASTA .
PâNă șI PROF.D.C.DULCAN
01 Aug 2018

vorbea într-o conferință, despre ce a făcut ăsta:”Uite, vorbeam de constantele fizice…una din constante este că, concentrația de oxigen din aer care ar trebui să fie de 30-33%. Din cauza defrișărilor masive, a scăzut de 20 și dacă mai tăiem mult pădurile, o să ne sufocăm ca proștii. Un profesor de la Rucăr spune că se taie în continuu…am auzit că și Piatra Craiului care era o rezervație, au măcelărit-o! Trebuie să înțelegeți următorul lucru: vegetația. Primul lucru pentru a apare oamenii și animalele, după ce Pământul s-a răcit, au apărut enorm de multe emanații vulcanice și bioxid de carbon, nu era posibilă viața și-atunci, mai întâi a apărut vegetația, a consumat bioxidul de carbon și a eliberat în atmosferă oxigenul, așa a fost posibilă apariția omului.
ACUMA,
01 Aug 2018

noi o distrugem cu nonșalanță. DAR SĂ ȘTIȚI CĂ NUMAI NOI. Am avut șansa să merg în toate cele 5 continente. M-am plimbat prin pădurile din Austria, Germania, America și am văzut că acolo nu se tăia niciun copac și-n Austria nu se taie, pentru că le taie pe-ale noastre. ”DOMNUL” NĂSTARE (ADRIAN) A SEMNAT ÎN IMBECILITATEA LUI, SĂ SE DEA TOT SOLUL ȘI SUBSOLUL.
ÎNTREBARE:
01 Aug 2018

dacă ne considerăm ca și societate un organism, de unul singur, de sine-stătător, care are această problemă, avem o problemă – au dispărut pădurile, le-am rupt, le-am distrus și multe altele pe lângă…cum am putea să lucrăm împreună, la nivel de conștiință, ca toți să fim unul. D.C.Dulcan: e o întrebare foarte bine pusă. Poate că d-aia și cineva ne trimite și la întâlnirile-astea! E clar, v-am mai spus = în afara noastră stau multe alte entități inteligente care au o anumită tentă, evident vizibil pozitivă pentru noi. Dacă toată lumea de-aici, spre exemplu - Washington-ul…7000 de oamenil și-au pus în cap: ”ne concentrăm în luna iunie și iulie să reducem criminalitatea să vedem cu câte procente.” Criminalitatea scăzuse cu 25%.
CâND ERAU îN RăZBOI
01 Aug 2018

cu Irak-ul, Bush trebuia să dea ordin la ora 9 să dea drumul la bombardamente. S-au concentrat pur și simplu, câteva mii de oameni care au fost conectați, în ideea de a se anula bombardamentul și, în minutul următor, l-a anulat. Din diverse motive care-apar și pe care el nu le conștientizează….nu Bush a primit gândul ăla ”nu bombarda”, pur și simplu lucrurile se petrec în cu totul altfel, în altă manieră, un fapt banal…habar n-ai că de fapt ăla corespunde unei necesități, din alt plan. Deci, dacă noi ne-am concentra toți la aceeași oră, pentru același lucru, cu cât am face mai mulți, cu atât am avea șanse. Se discută, apropo de schimbarea noastră…fiecare trebuie să ne schimbăm dacă vrem să ajungem undeva, de…NUMĂRUL CRITIC care-i foarte diferit, dar unii spun că este UN RADICAL, alții spun că ar trebui să fie / depășească proporția de 50%...e greu de spus! Știu numai că, în toată lumea există o asemenea preocupare. Am vorbit cu foarte mulți oameni, și știți ce spun străinii? Că LUCRURILE SUNT ATÂT DE GRELE, DE ÎNRĂUTĂȚITE, DE CONECTATE CU INTERESE MARI, MAJORE…LA ALTE NIVELURI! ȘTIȚI DE CE E RĂU ÎN LUME? PENTRU CĂ CINEVA TREBUIE SĂ VÂNDĂ ARMAMENTUL! CINEVA TREBUIE SĂ SE PRICOPSEASCĂ! Și unii dintre ei, în disperare spun că, ”doar Dumnezeu ne poate salva”.
APROPO DE BOMBA NUCLEARă,
01 Aug 2018

dacă s-ar știi că primele experiențe s-au făcut pe oameni….ambele puteri au avut soldați în tranșee ca să vadă ce se întâmplă. Lumea, la suprafață, este liniștită, senină, să nu cauți un adevăr...Apoi Prof.Dulcan neagă (a 3-a oară) fiind întrebat despre existența și influența diavolului, pe care nu-l crede/percepe ca entiate, nici măcar povestea de început de lume, prin Adam și Eva (din păcate, ”treaba” cu diavolul, șarpele și Eva…NU sunt ”povești”…păi, Profesore! Cine neagă pe dracu, neagă și pe Cine l-a făcut pe el, pricepi?! Deci, sub masca Cosmosului te ascunzi, emițând frânturi/bucăți de adevăr, descoperite ție, prin/cu ajutorul științei, înnobilând creația (Universul) cu/prin exercitarea atributelor dumnezeiești PROPRII Persoanei trinitare: Tatăl, Fiul și Sf.Duh punând egalitate între Cosmos și Dumnezeu, ca fiind UNA! DAR, de revelație ai auzit? Petre Țuțea afirma: dacă Dumnezeu nu se lasă revelat creației, NU E…pentru cei ca tine și ca alții! Ai spus că ești un lucid, un rațional…asta nu ajută decât să descoperi sensul și mersul lucrurilor, NU și pe Cel care le-a creat, în fața cărora te minunezi, confundând MARFA (produsul), uimit de calitățile ei, cu Cel care l-a făcut.)
LUMEA îN CARE TRăIM,
01 Aug 2018

NU este o lume normală. Lumea are nevoie de altă sintagmă, de altă gândire, de altă manieră. Noi n-am știut decât jumătate de adevăr despre noi, ăsta care l-a prezentat istoria. Religia secularizată, și am rămas singurii dominanți, cu niște succese formidabile…dar sunt succesele exterioare. ÎN LUMEA INTERIOARĂ A RĂMAS SEC, GOALĂ! CÂND TU, LA O MINTE GOALĂ, TU NU POȚI SĂ INTERPRETEZI NORMAL LUCRURILE DIN AFARA TA, SE VEDE CE SE VEDE…PENTRU CĂ NU SUNTEM EVOLUAȚI ÎN EGALĂ MĂSURĂ, ÎNTR-UN PAS PARALEL! Spiritual, ceea ce a avut Orientul și n-am avut noi. Așadar, vrem să ne fie bine, să nu ne gândim la rău. Că, dacă-l gândim, în creăm, asta spune fizica.
ÎNTREBARE:
01 Aug 2018

cum justificați nașterea copiilor cu un număr mare de autism? D.C.Dulcan: dar nu numai autism la copii cu număr mare, e și foarte multă DEMENȚĂ! Trăim într-un mediu foarte poluat. Gândiți-vă că pâinea, apa, aerul este poluat, toate elementele sunt poluate…am crezut despre economia de piață că sunt oameni foarte onești. Mărturisesc că în 1989 eram foarte fericit că înlocuim prostia, cu mintea! Am văzut că mulți erau bandiți. TOTUL E POLUAT, TOTUL E COMERȚ, TOTUL E INTERES! Sunt extrem de puțini oameni onești. Din cauza asta avem foarte mulți copii cu autism, avem foarte multe demențe…când am început profesia mea, era 1 din 20 de oameni care făcea Alzheimer. Pe urmă, 1 din 12, 1 din 6, cred că foarte curând, 1 din 2. Deci, asta ne paște. TOTUL E OTRAVĂ. Cancerele sunt sute și sute, pe zi = confirmate de colegii mei, de la medicina de familie.
NOI AM FăCUT
01 Aug 2018

următorul lucru. Nu sunt împotriva progresului dar, în momentul în care, mintea noastră a iscodit un mecanism, nu ne-am gândit și ce dezavantaje are. I-am dat drumul repede pe piață, să ne pricopsim, să ne îmbogățim, să avem bani, să avem iahturi, să ne plimbăm pe Coasta de Azur și în toată lumea, șamd…dar, în momentul în care am văzut cât rău face, nu s-a mai oprit nimeni. Spre exemplu, telefonul mobil….e extraordinar, dar când stai mult cu el, pentru că merge cu microunde, o să vezi cum ți se încălzește urechea și multe altele… Trebuie să ai curaj când ceva nu merge bine, să blochezi. Așa trebuia să facă și cu bomba nucleară care poate arunca pământul în aer. Aici constă cinismul naturii umane. Știți foarte bine că Einstein la început a colaborat, apoi s-a opus și l-au făcut nebun…
ÎNTREBARE:
01 Aug 2018

spuneți despre denumirea conștiinței și nivelurile de conștiință. D.C.Dulcan: Dacă vreți, vă spun versiunea mea. A FI CONȘTIENT ÎNSEAMNĂ, DUPĂ CRITERIILE PSIHIATRIEI, A FI O ENTITATE AUTO (știu cine sunt, știu cum mă cheamă), ȘI ALO PSHIC - știu cine sunteți, știu unde sunteți. Deci, A CONȘTIENTIZA înseamnă A FI CU ȘTIINȚĂ = CONȘTIINȚĂ! Știi ce se întâmplă în jurul tău și cine ești tu. Nivelul conștiinței, am să vă spun opinia mea. Există o mare conștiință cosmică, conștiința mea este RAM din Conștiința Cosmică și ea, are două niveluri majore: este conștiința care știe CĂ ȘTIE…asta-i RAȚIUNEA că știu, mă reflectez pe mine însumi, și există conștiința care nu știe că știe, aceasta este a SUBCONȘTIENTULUI. CONȘTIENTUL deține doar 5% după unele aprecieri, din INFORMAȚIE, restul, de 95% aparține SUBCONȘTIENTULUI.
ÎNTREBARE:
01 Aug 2018

Subconștienul nu știe că știe? D.C.Dulcan: Păi, bine-nțeles că nu știe! Dvs.vă spune stomacul când digeră, inima când bate? Celulele când se schimbă? ÎN CÂȚIVA ANI, NICIUN ATOM CARE SUNT VECHI, NU MAI SUNT ÎN NOI. CU TOATE ASTEA, IDENTITATEA NE ESTE PĂSTRATĂ. CINE o păstrează? Eu știu și de acum 10 ani cine sunt…există o altă rațiune care o păstrează? Există! Există o identitate a insului? Există! Este Sinele Superior. E acea scânteie care vine de DINCOLO. Deci, în noi, se petrec niște mecanisme de extraordinară finețe. Am spus că, un medic care-și pune ambiția să studieze aceste mecanisme de-o inteligibilitate, de-o chintesență fantastică, nu mai poate nega ideea de Dumnezeu, de divinitate, de rațiune.
NU POțI Să ADMIțI
01 Aug 2018

că, în acest Univers ultra-inteligent, creierul este cea mai perfecționată mașină din Univers, cea mai complexă. Cică asta a fost din întâmplare…cum zice D-ul David. Aberant, absurd! Întâmplarea e asta, când eu iau asta, o arunc și cade jos. Dar dacă o fac conștient, atunci nu mai e întâmplare. Întâmplarea, o pun pe seama lui Einstein care spune că, ”întâmplări sunt acele evenimente în care Dumnezeu preferă să rămână necunoscut.” Deci, ce se întâmplă? Universul nostru subconștient este absolut fantastic. Iată, apropo de DORINȚĂ. Dorința aia pe care ți-o impui și care, dacă vrei să se împlinească. E mult de spus…DORINȚA E UN CÂMP, SENTIMENTUL E UN CÂMP, RUGĂCIUNEA E UN CÂMP… NU este un cuvânt trimis Universului, aiurea…ci pur și simplu, acest canal de energie ne înconjoară sau îl trimitem ca rugăciune, Universului. [se pare că prof.D.C.Dulcan se/îL ascunde pe Dumnezeu pe sub mantia creației Sale, confundând – conștient sau nu – creația, cu Creatorul, transformându-l într-un idol! Universul este PLIN de ENERGIILE NECREATE ALE LUI DUMNEZEU, de-aici confuzia că ele ar constitui/ar fi TOT-UNA cu UNIVERSUL, care NU-i format (populat) numai din ele..! Îi recomand ”Mistica ortodoxă” de Vladimir Losky, cap.II] .
AVEM ASTăZI
01 Aug 2018

probe concrete –Institutul Inimii din California, a făcut demonstrații câte vreți…oameni care se gândesc în același timp la un eveniment să se întâmple sau nu ( (evitarea de bombardamente…), pur și simplu FUNCȚIONEAZĂ! Ceea ce demonstrează că NOI TRĂIM ÎNTR-UN UNIVERS FIZIC DE ENERGIE, CĂ TOTUL ESTE ENERGIE! TOTUL ESTE ENERGIE, NIMIC NU E ABSTRACT! Am spus că, dacă Dumnezeu există, El nu poate exista ca abstracțiune pentru că abstracțiunea nu poate să acționeze asupra buchetului de flori, decât dacă este un câmp care are context, care are forță să miște acest buchet. DUMNEZEU ESTE O ENERGIE, O LUMINĂ…ALTA decât lumina asta! Noi suntem din lumea asta fizică, Dumnezeu este o lumină vie, LUMINĂ conștientă de Sine, este altceva! Toată această complexitate inteligentă este doar rezultatul sinelui de DINCOLO.
PăI, TIMP DE 3 LA 5 MINUTE
01 Aug 2018

când omul moare, totul e viu în el. Eu spun toată ziua, dar nu mă crede nimeni că, ENERGIA DIN NOI, NU ESTE ELECTROMAGNETICĂ! Ce măsurăm noi, la creier, la inimă…sunt doar câmpul electromagnetic dar, în momentul în care dispare, când un om moare…dacă ar fi energie electromagnetică, atunci eu, din timpul vieții pot să-i măsor parametrii și în clipa când moare, îl pun în priză și îi dau parametrii ăștia…mai funcționează, mai e viu? NU! Asta înseamnă că a dispărut CEVA care este DINCOLO de capacitatea mea de a-l măsura, de a dispune de el și aceasta, nu este decât ceea ce discutam – DINCOLO este aproape de noi, lângă noi…este universul paralel nouă.
ÎNTREBARE:
01 Aug 2018

subconștientul ar putea fi controlat de puterea gândului nostru,influențându-l în bine? D.C.Dulcan: Da…tot ceea ce gândim să se întâmple, se întâmplă, cu două condiții: meditație (care ne-a învățat orientul), starea de relaxare și de somn. Ultimele 5 minute înainte de-a adormi, dați subconștientului un ordin, și el îl traduce. BIA = conștient-subconștient, și ADN. Am vrut să spun altceva, apropo de inteligența corpului. Am experimentat mai multe lucruri, am fost și la un curs de hipnoză și am încercat să opun forță, cât am putut eu de mult, sugestiei. Vreau să vă spun că în noi, funcționează forțe la care nici nu vă gândiți. Întrebare: Se spune că sediul sufletului nostru se află în glanda pineală. Ce părere aveți? D.C.Dulcan. Dar…unii spun că este în glanda pineală, alții, într-un ventricol…în corpul nostru. Glanda pineală face altceva = ea conține niște cristale care, sub acțiunea câmpului electromagnetic, ADUCE INFORMAȚIA DIN AFARĂ ȘI O DĂ CREIERULUI. Eu am văzut asta în China, apropo de forțele-astea…maeștrii care-ți puneau două degete și-ți induceau o asemenea forță încât am văzut al treilea ochi, cu toate culorile, cum se uita! Era o forță extraordinară, am avut senzația că pur și simplu îmi smulge dinții! Nici nu știm ce forțe sunt în noi…dar ei erau antrenați! Orientul este centrul geografic care a avut primii muguri ai spiritualității, a luat o linie de dezvoltare total opusă nouă și dețin niște lucruri formidabile. Noi, cu știința asta de 150 de ani nu suntem capabili să oprim respirația nici măcar 5 minute și ăia stau îngropați zile întregi și ies de-acolo, vii. Ce fiziologie știau ăia care, nici măcar carte nu știu, față de câtă carte învățăm noi și nu suntem capabili să facem decât câteva lucrușoare…
CE NU îNțELEG
01 Aug 2018

”politicienii” mafioți este că, Noi toți care suntem aici, avem un rol extraordinar, inimaginabil - știu, sunt lucruri foarte grele, evenimente cumplite pe care le trăim, și eu le trăiesc, adeseori mă depășesc și pe mine, și-mi propun să rămân lucid...ei bine, e un moment dificil pe care dacă-l depășim, nu vă puteți imagina ce lucruri extraordinare ne așteaptă! Noi nu suntem numai aceștia...noi toți am fost desemnați să realizăm lucruri mărețe, extraordinar de frumoase, de importante....totul e să înțelegem că, singura modalitate în care să depășim ceea ce trăim astăzi, este să ne acceptăm reciproc, să nu ne urâm, să nu dorim răul celuilalt, să nu ne furăm, să nu ne jefuim, să nu ne ucidem. A urî pe cineva, ai provocat răul și-al tău, și al celui pe care-l urăști, dar și Universului. Noi trebuie să înțelegem pur și simplu că, prin răul pe care-l facem, distorsionăm funcționare Universului pentru că suntem inter-conectați, asta spune fizica cuantică.
NOI TOțI SUNTEM
01 Aug 2018

legați unii, de ceilalți...nimeni nu este independent, d-aia resping ideea de întâmplare din evoluție, cum spune Darwin. Nu există întâmplare atâta timp când noi suntem inter-conectați și FIECARE DINTRE NOI ESTE DETERMINAT = EU DETERMIN PE CEI CARE-S DUPĂ MINE, AȘA CUM EU SUNT DETERMINAT DE CEI ANTERIORI MIE! De aceea, fiecare este dator celuilalt. Am spus-o de o mie de ori: haina asta n-am făcut-o eu, mașina cu care merg, n-am făcut-o eu, pâinea pe care-o mânânc, n-am făcut-o eu! La rândul meu, am datoria față de ceilalți, să fac totul, la aceeași calitate la care vreau să fie haina mea, mașina mea, etc...asta înseamnă interdependență, asta înseamnă Cosmos, asta înseamnă să înțeleg sensul lucrurilor. ASTA ÎNSEAMNĂ NOUA SPIRITUALITATE!
DACă NOI DEPășIM
01 Aug 2018

asta, în planul energetic, vom avea un ADN, evoluția nu se va face să ne crească 10 mâini, deși poate am avea nevoie, creierul, capacitatea de a percepe cu totul altceva! Se vorbește că, până și moartea va fi posibil să dispară, să plecăm ca și cum am avut o experiență la școală și trecem la o altă școală. AICI, este o școală...școala elementară o numesc...la Universitate, plecăm DINCOLO! Este simplu, nu există moarte! (Totuși există! Cea fizică, experimentată de toți care s-au născut din femeie, apoi cea spirituală, sufletească, etc...avem destui zoombi care doar se hrănesc, dorm și se reproduc). NOI SUNTEM ENTITĂȚI SPIRITUALE! Suntem entități fizice, creație a unui Spirit! Nimic mai mult! Îi place științei, nu-i place...sunt neurolog, sunt obligat să spun studenților că, NU CREIERUL ESTE CEL CARE PRODUCE CONȘTIINȚA, CÂND DE FAPT, LUCRURILE STAU EXACT INVERS: NOI SUNTEM CREAȚIA ACESTEI CONȘTIINȚE!
VEțI VEDEA
01 Aug 2018

ce rol extraordinar îl are înțelegerea dintre părinți, pentru copiii doriți. Sufletul asistă și are informația adultului pentru că, după medicină: ”Domnule, cum spui D-ta că ȘTIE ce se întâmplă un copil care are 3 luni, când creierul lui începe să se formeze?” Păi, nu! Cel care asistă, viitorul om, e un adult! Dar lucrul ăste e greu de înțeles, încă....va veni vremea și mă bucur că sunt foarte mulți tineri care vor vedea! Dacă găsim înțelepciunea să supraviețuim...toți avem copii, nepoți, urmași și, de dragul unor indivizi care nu vor să stea acasă la ei, care au cu mult mai mult, NIMENI nu face războaie de sărăcie! CEI CARE FAC RĂZBOAIE SUNT CEI MAI BOGAȚI! Ei mănâncă icre negre și trimiți alți sclavi să moară...nu se duc ei! Noi, ceilalți care suntem doar corul care bate din palme, inconștient și ignorant! SĂ NU MAI FACEM ASTA!
ASTA LE SPUN TINERILOR
01 Aug 2018

noi, n-am putut opri istoria-n loc, pentru că istoria ne zdrobea! Tăvălugul ei era mai puternic decât voința noastră...dar ei, cei care vin acum, ei sunt obligați să n-o mai facă, dacă devin conștienți de efortul pe care-l au de făcut... Nu sunt nici primul, nici ultimul...v-am spus – există o școală de spiritualitate în lume la ora actuală și se vorbește clar despre PUNTEA PE CARE TREBUIE S-O FACEM, S-O ÎNTINDEM ÎNTRE ȘTIINȚĂ ȘI RELIGIE! Categoric! Întrebare (din public): spuneați că nu toți oamenii beneficiază de liberul-arbitru și, plecând de la premisa că Dumnezeu e bun și drept, de ce nu beneficiază și ei de liberul arbitru? D.C.Dulcan: Dumnezeu nu e nedrept cu cei al căror liber arbitru e limitat! Am spus doar, că nu sunt lăsați să facă rele, nu sunt lăsați să nu îndeplinească misiunea lui! ( după logica asta, dacă unii au liberul arbitru afectat, limitat...atunci și la Judecată vor fi absolviți pentru circumstanța asta..iar lucrul ăsta ar dovedi că Dumnezeu nu este drept, ceea ce nu intră în discuție).
ÎNTREBARE:
01 Aug 2018

dezvoltați mai mult despre Arsenie Boca: D.C.Dulcan: Despre Arsenie Boca, doar acea întâmplare în care i s-a spus că va trebui să fie călugăr și să ajute divinitatea. După opinia mea, noi am avut doi mai sfinți. Pe niciunul nu l-am canonizat încă...primul este Arsenie Boca...să fie adus în Catedrala din București, al doilea – Mihai Eminescu. (...) Apropo de Arsenie Boca, ceea ce mă suprindea pe mine este că el, știa totul despre tine...știa numele! Am stat și m-am gândit enorm de mult și am găsit în cartea de la canadieni, următorul lucru: NUMELE COPILULUI ESTE HOTĂRÂT DIN PLANUL DE DINCOLO care i se comunică mamei, prin vis. Bine, s-ar putea să aibă nașul, alt nume...nu-i nimic, va fi al treilea. E un om cum n-am mai avut și nu vom mai avea vreodată. Există două entități: binele și răul. Într-o anumită filozofie, răul este exclus. Răul este doar un mai puțin bine. Dar, cum toate au fost antropomorfizate, i s-a dat și lui un rol, plecând de la Lucifer, etc...acum, am să vă spun un lucru: NU TOATE ALE MULTOR LUCRURI în care credem SUNT REALE! Dar dacă astea le-avem în minte, acel lucru se întâmplă! ÎN VIRTUTEA FIZICII CUANTICE, NOI, NU VEDEM CEEA CE E S T E CA REALITATE CI NE-O CREĂM!
DECI, DIN DUBLA
01 Aug 2018

dubla ipostază de UNDĂ INVIZIBILĂ ȘI PARTICULĂ, ca să putem vedea lumea, MINTEA noastră o ”traduce” în particulă și eludează unda...asta se numește COLAPSAREA UNDEI! Așa vedem lumea concretă, dar ea și masa asta este sub formă de undă, numai că noi, nu o vedem pentru că în densitatea ei, este ALTCEVA. Noi nu vedem realitatea...noi vedem o realitate, ”în funcție de....”: informația de care dispun, mentalitatea timpului, capacitatea mea de a interpreta și din nefericire, în funcție de interesele noastre.
EXISTă UN DIALOG
01 Aug 2018

cu Dumnezeu în care spune: Dacă crezi că Eu exist, ai să Mă vezi.Dacă crezi că nu exist, n-ai să Mă vezi”. Toți cei care L-au ”văzut”, n-au văzut un Chip. Văd această Lumină, acest contur. De-aici am dedus că pe Dumnezeu nu poți să-l asemeni cu un Chip. (aici greșește - Dumnezeu Fiul S-a întrupat, ca să poate să fie accesibil celor din jur. DINCOLO, în Sionul cel Ceresc îl vom (re)vedea! Sigur, după Dogmatică, se vorbește despre energiile necreate care acționează în lume, prin Duhul Sfânt, dar El s-a arătat prin Fiul, pe pământ.) Imaginați-vă că, dacă Dumnezeu ar fi un moș cu barbă, înseamnă că noi îL imităm (păi, asta și VREA! Să-l imităm...să ne ridicăm de la CHIP, care înseamnă rațiune, voință și afecte la ASEMĂNAREA cu El (prin atributele Darului Sf.Duh) Universul e infinit...cum ar putea o ființă finită, la un locșor, să guverneze întregul Univers? (Aici gândește ciudat = cât ar fi Universul de infinit, cu atât mai mult ÎL CUPRINDE Ființa (de fapt Persoana – Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos) care, ”cu totul a fost între cei de jos, iar de cei de Sus nicicum nu S-a depărtat Cuvântul cel NECUPRINS, că dumnezeiască pogorâre a fost, iar NU mutare din loc, și naștere din Fecioară primitoare de Dumnezeu (Icosul 8 la Ac.Bunei Vestiri) care s-a făcut ”finit” și perceptibil ochiului uman, fiind/rămânând Atotțiitorul, potrivit Crezului (deoarece toată credința-i concentrată-n CREZ, cum spunea Pr.Cleopa...), și, dacă ”El e făcătorul Cerului și-al Pământului, al tuturor celor văzute și nevăzute...”atunci, tu...DE CE te miri să S-a făcut OM ca să ridice pe om la Cer?! Nu ne rămâne decât ca, ”Văzând naștere minunată, să ne înstră-inăm de lume, mutându-ne min¬tea la Cer; că pentru aceasta Prea¬înaltul Dumnezeu pe pământ S-a ară¬tat Om smerit, vrând să tragă la înăl¬țime pe cei care-I cântă: Aliluia!” (Co
CEEA CE NUMIM
01 Aug 2018

noi inteligență, divinitate...e un câmp! În realitate, NIMIC, niciun atom, nicio particulă nu s-ar modifica, nu s-ar mișca dacă n-ar fi această MINTE! Asta n-o spun eu...o spune Max Karl Ernst Ludwig Planck (fizician german) care creează noțiunea de CUANTIC, în 1900 care înseamnă pachet, pachet de energie. Zice, în 1944 la o Conferință: ”Ca om care m-am ocupat toată viața cu cel mai concret dintre lucruri - MATERIA, pot să spun că Universul există pentru că o MINTE, o RAȚIUNE, o INTELIGENȚĂ mobilizează particulele care constituie universul atomic, baza întregii lumi.” Deci, asta înseamnă că, DINCOLO, până la nivel de particulă, dacă vorbim de câmpul cuantic, este AȘA! Vorbim mai întâi de Conștiința pură. Conștiința pură nu poate fi decât ce am numit, divinitate. Ei bine, EA are la dispoziție aceste particule, această energie, care, nu știm de unde vine...ȘTIINȚA NU VA RĂSPUNDE NICIODATĂ CUM AU FOST ÎNCEPUTURILE! TOTUL ESTE IMAGINAȚIE! Fără îndoială! ”
”CERTITUDINEA
01 Aug 2018

mi-o dă nu numai istoria, dar și faptul că la aceste conferințe, vin oameni din ce în ce mai mulți. La început, cărțile mele și conferințele erau citite/vizionate de oameni de vârsta a doua, către a treia. Iată, în clipa de față, vin enorm de mulți tineri. Am avut la București, peste 1000 de oameni, majoritatea (90%), tineri, ceea ce este extrem de important – noi, trebuie să lăsăm CEVA celor de după noi...dincolo! E CLAR CĂ NOI, NU TRĂIM NORMALITATEA! E CLAR CĂ AVEM NEVOIE DE O ALTĂ EXISTENȚĂ, DE ALTĂ VIAȚĂ, DE A L T C E V A! DE UNA CARE SĂ CORESPUNDĂ PSIHOLOGIEI NOASTRE, SĂ CORESPUNDĂ BIOLOGIEI NOASTRE, SĂ CORESPUNDĂ PUR ȘI SIMPLU, ÎN EXTENSIE! EU NUMESC ASTA, NOUA SPIRITUALITATE! Am definit-o ca acea cultivarea a însușirilor, a calităților care PERMIT menținerea unei sănătăți individuale normale, și O NORMALITATE SOCIALĂ ÎNTR-O SOCIETATE DIVERSĂ!
ACEASTă DIVERSITATE
01 Aug 2018

o vedeți și Dvs.și este, în primul rând PSIHOLOGIC, BILOGIC (de diverse culori), SOCIOLOGIC, MATERIAL, DAR MAI ALE...R E L I G I O S! Este extrem de important că noi, să găsim ACEA CHEIE DE ARMONIE, să conviețuim cu toți ceilalți. Orice religie care cultivă ura împotriva altui om, numai pentru că face parte dintr-o altă religie, care cultivă violența, agresivitatea, nu este religie! Nu vine de la Dumnezeu, și n-are nimic comun cu Dumnezeu...AIA E DOAR POLITICĂ, ESTE DORINȚĂ DE LĂCOMIE, DE CUCERIRE, DE A-ȘI ÎNSUȘI BUNURILE ALTUIA ȘI N-ARE NIMIC COMUN, CU RELIGIA. Dacă asta se pune în seama religiei, este o mare eroare. E o eroare,dar mulți o fac...aceia, nu sunt ignoranți, sunt doar MIȘEI, sunt doar RĂI, vor doar să justifice propria lor agresivitate și propriul lor interes și meschinărie, printr-o religie. Dumnezeu, n-are nimic cu toate relele...Dumnezeu este acea entitate, putem să-I spunem și Ființă pentru că gândește, care, pur și simplu iubește absolut tot ceea ce-a creat =întregul Cosmos, întreaga creație....întreaga noastră existență este legată de o RAȚIUNE.
CâND EU AM SCRIS
01 Aug 2018

”Inteligența materiei”, eram venit din ateism. N-aș putea spune chiar ateism – mama mea era o ființă religioasă, și mă ducea când eram mic, la Biserică. Dar când intri în școală, liceu, facultate, evident...în țara asta, știți foarte bine că toate științele marșau pe ateism. Atunci am spus ”nu pot să-mi contrazic profesorii, pentru că, și stuful și Canalul erau pe-atunci, în plină funcțiune. Dar, când îmi voi termina eu studiile și nu voi mai avea nicio responsabilitate în fața altcuiva, am să mă lămuresc singur.” Am citit enorm de mult, am luat lucrurile de la capăt, de la prima undă de lumină, până la complexitatea funcționalității creierului, am văzut tot ce spun științele pe domeniul ăsta și am văzut un singur lucru = din pietre, nu rezultă gândire, nu rezultă sentimente, nu rezultă psihic, DECÂT dacă, în ecuația DEVENIRII (ceea ce numim materie), pui o RAȚIUNE. Această RAȚIUNE DE DINCOLO...spuneți-i cum vreți, religia i-a spus Dumnezeu, unora li se pare că e desuet, poate să-i spună CONȘTIINȚĂ (în termeni științifici, AȘA și i se spune...), dacă vreți, reducând la ceea ce știm astăzi, UNIVERSUL = CONȘTIINȚĂ = ENERGIE.
CONȘTIINȚA
01 Aug 2018

este INFORMAȚIE, este RAȚIUNE, este INTELIGENȚĂ și ENERGIA este materialul din care e făcut omul. ACEASTĂ ENERGIE O VEDEM CA MATERIE SOLIDĂ PENTRU CĂ, DENSITATEA ESTE ATÂT DE MARE ÎNCÂT NOI, NU ATINGEM DECÂT CEVA SOLID. Și că particulele au o forță extraordinară! De aceea, bombele nucleare dezvoltă această forță! NUCLEUL CONȚINE ÎN SINE, O FORȚĂ DIN CELE 4 FORȚE FUNDAMENTALE, CEA CARE ESTE LA NIVEL DE NUCLEU, COEFICIENTUL ESTE DE 007, ceva de genul ăsta. Știu, că de la începutul Universului și până acum, aceste forțe fundamentale mențin Universul și nimic nu se schimbă, pentru că orice schimbare ar face ca Universul dă devină o implozie nucleară și asta nu se întâmplă. Asta spune că, dincolo de noi există o Rațiune. Nu este singurul argument...sunt peste 30 de constante ce permit ca viața să existe. Acestea sunt menținute de o minte, de o rațiune. Ne place, nu ne place, domnilor atei, n-au decât să țipe, să urle...treaba lor dar, ei înșiși...am spus-o și am scris-o ”Voi credeți că sunteți fără de Dumnezeu! Dar Dumnezeu n-a spus niciodată că e fără voi și nici nu poate spune pentru că noi, toți suntem creația Lui. ”
Să NE-NțELEGEM...
01 Aug 2018

s-a spus că nu poți vorbi despre Dumnezeu în termeni de știință, nu poți să-L demonstrezi pe Dumnezeu că exită. Iată că eu am ajuns la Dumnezeu prin știință. Dar odată ajuns acolo, nu mai ești la nivel de credință, ești la nivel de știință...eu ȘTIU că există! Asta a spus și Paulescu când a fost întrebat, ”crezi în Dumnezeu?”, ”Nu, eu ȘTIU că există Dumnezeu”.Indiferent cu ce argumente/contra-argumente ți se vine, tu nu mai poți să negi, poate să-ți taie capul ca la Brâncoveni...decât dacă ești ne-om sau să urmărești cine știe ce interese! Rațiunea, cunoașterea își spune clar că există o teologie a tuturor lucrurilor. Se spune că avem mai multe vieți...deocamdată, se știe sigur, numai de asta. Și-atunci, avem obligația față de această viață, a faptului că ne-am născut, să exprimăm ceea ce înțelegem din ea. Poate vă întrebați: acum știi ce sens are viața? Da, acum cred că viața ne este dată pentru a experimenta condiția noastră fizică. Noi, NU AVEM DOMICILIU AICI.
ADESEORI,
01 Aug 2018

în cărțile ”Mintea de dincolo”, când cere cineva un autograf, eu scriu AICI, E DINCOLO ! DINCOLO, nu este cum ne-am imaginat noi! Fiecare ați mers cu avionul...norii, sunt la câteva sute de metrii. Păi, asta numim noi Cer...este-o iluzie albastră! Restul e infinit! Ceea ce numim CER, este defapt Universul de DINCOLO DE NOI, care este un UNIVERS SPIRITUAL. De-ACOLO venim, ACOLO mergem. Ceea ce este ciudat pentru noi este să înțelegem că DINCOLO este o ȘCOALĂ...o școală care e mult mai avansată decât asta. Că, în clipa în care venim, venim cu TOATĂ INFORMAȚIA DE-ACOLO AICI, ȘI O REPRODUCEM. Că toate marile construcții reușite (umane) sunt mai întâi ACOLO, modele lor sunt DINCOLO, și le aducem AICI. Doar trei lucruri sunt luate de –aici și extrapolate DINCOLO = UNIVERSUL INVIZIBIL.
AM LăMURIT
01 Aug 2018

ce-nseamnă INVIZIBIL = nu-l văd eu, dar DINCOLO, în conștiința noastră, îl vede. ĂSTA ESTE TAJ-MAHAL-UL, VATICANUL ȘI CATEDRALA SAINT PETER DIN NEW-YORK. Așa scriu cei care au acces la alte informații. Așadar, sensul existenței este acela de a parcurge condiția fizică, pentru că experiența pe care o avem AICI, NU O PUTEM FACE DINCOLO. Ce facem cu experiența de aici? Dincolo, devenim noi surse de creație în Univers. Am spus și repet: marea șansă este să te naști un om, pentru că TU vei perpetua la infinit, univers (sau parte de universitalitate, datorită diversificării prin gândire?). Între noi și Univers există o strânsă legătură. Universul are tot interesul ca noi să evoluăm pentru că sensul este bilateral. Informația noastră de-aicea, merge spre Univers și și-o însușește. Evoluția Universului merge spre noi. NOI SUNTEM ÎN PERMANENȚĂ SUPRAVEGHEAȚI. Iată ce spunea acest tip Alexander, neuro-chirurg cu studii la Harvard: ”A venit un pacient în comă, cu encefalită purulentă și spune venind de DINCOLO: nimeni dintre noi nu este orfan. Noi credem că mulți suntem orfani, dintre noi...unii, chiar cu părinți. Suntem în permanență supravhegheați, suntem expresia acestei Inteligențe cosmice și în permanență este CEVA cu noi. Veți spune: ”bine, bine, dar de ce se face atâta rău?” Ni s-a lăsat liberu arbitru.
DAR îN OPINIA MEA,
01 Aug 2018

nu toți oamenii au liber-arbitru. Toată lumea vorbește despre Arsenie Boca. Voind să scriu despre el, am căutat pe cineva care l-a cunoscut personal, pentru că restul e mitologie. E vorba despre un om (Gheorghe Vâlcea din Comarnic) care-a lucrat cu Arsenie Boca, mulți ani care-a spus că Arsenie Boca a fugit de-acasă adolescent de la 12 ani, în urma căsătoriei mamei lui, cu un alt bărbat. A fost adoptat de un unchi. Mergând așa pe uliță, amărât...el se gândește în mintea lui...”Doamne, spune-mi ce să fac, ce s-aleg eu în viața-aceasta, să n-ajung ca părinții mei...” În zilele următoare, i-apare în față, un bătrân. Și zice: uite, te-ai rugat la Dumnezeu ce să faci...îmi place enorm de mult răspunsul. Și i-a zis așa: ”uite, tu, vei veni să Mă ajuți pe Mine. Lumea s-a-nrăit cumplit și foarte greu poate fi ținută-n frău. ” Ați înțeles ce-nseamnă liberu arbitru?
DAR, EXPERIENțA
01 Aug 2018

mea umană, sunt 2 maniere de-a vorbi: ții minte ce-ai citit și vorbești despre ceea ce-ai citit. Dar, există o experiență care nu mai este tributară altei informații, ci este tributară propriului tău spirit. Experiența mea în acest sens. Eu cred că exită 2 categorii de oameni. Există oameni normali, care funcționează ca un ceas care-l pui să sune la ora 6-7 și nu e nevoie să umbli la mecanism, pentru că el, pur și simplu se derulează singur, mecanismele fiind deja înscrise în el. Dar există acei oameni prin care Universul lucrează, creează…am plecat de la multe date concrete. Spre ex.Renașterea! Renașterea a însumat cei mai mari genii ale timpului. Florența înseamnă Renașterea. Să luăm literatura noastră. Prin Alecsandri, poezia își atinsese perfecțiunea ritmică, n-avea conținut. Una e ”floricele pe câmpii” și cu totul altceva este să porți un dialog cu demiurgul. E o mare diferență. DIFERENȚĂ DE CULTURĂ, NU DE TALENT. Ei bine, dacă Eminescu n-ar fi avut șansa să se nască-n Bucovina și să scrie în limba germană, în care a și vrut să scrie inițial…noi n-am fi avut probabil, decât încă o baladă Miorița, Meșterul Manole…adică, talentul ăla s-ar fi exprimat în stilul popular. Eminescu dac-ar fi scris într-o limbă străină, spun comentatorii, ar fi fost unul dintre cei mai mari poeți ai lumii, categoric!
PENTRU Că,
01 Aug 2018

ce-a creat el, la vremea lui…erau 8 milioane de oameni și mulți nu știau carte…un om, nu este mare dacă nu-l citește nimeni, nu? Dacă nu-l valorifică nimeni…era un popor redus. Într-o discuție (povește Vlahuță) cu prietenii, pe la 20 și ceva de ani, spune: ” Știți voi ce-i trebuie României? Unul care să spargă toate taloanele!Unul nebun…să dea conținut, să uimească, pur și simplu să întrunească toate legile Universului.” El (Eminescu) avea să fie acel om, acel destin…putem discuta oricât, dar talentul se naște. Și, cum nici mama lui, nici tatăl lui, n-au fost niciunul nici poet, nici nimic…atunci, întrebarea este: dacă eu, ca om de știință spun că noi suntem combinația genelor mamei și tatei, înseamnă că talentul mamei și-ai tatălui sau ai strămoșilor mei, îl moștenesc cumva? Și-atâta sunt! De unde talentul lui Eminescu? DE unde talentul lui Einstein? Nu avem prin asta o dovadă că de fapt ei, sunt din start destinați? În mod cert! De aceea cred că, CREATORII, nu sunt lăsați să facă ce vor ei! Dacă CEILALȚI fac rele, și vor plăti, evident…ceilalți, adică CREATORII, dacă nu-și îndeplinesc ceea ce au fost destinați să facă, li se dă peste mână, DUR! Lucrul ăsta îl știu foarte exact, n-are importanță de unde…PUR ȘI SIMPLU, CEEA CE EȘTI DESTINAT SĂ FACI TU ȘI N-AI FĂCUT, NU VA FACE NICIODATĂ ALTUL!
POATE Să SE NASCă
01 Aug 2018

unul, de zece ori mai talentat decât tine, dar el va scrie în stilul lui! Va fi opera care va purta semnătura lui! Dar Universul a avut nevoie pregnant de MARCA TA, DE ÎNSEMNELE TALE, nu ale celuilalt! De aceea, dacă acest lucru este foarte important pentru univers, pur și simplu îți dă palme și te obligă să faci asta! De aceea, cred, că CREATORII nu sunt inși lăsați la voia lor, ci ei trebuie să facă ceea ce sunt sortiți să facă, în timp ce CEILALȚI, au rolul lor, fiecare…vreau să spun din asta că, nu fac diferență între omul-creator și ceilalți, fiecare dintre noi are locul lui și rostul lui. TOȚI, dacă ești portar la o școală, la o instituție, acolo este rolul tău. DACĂ VREI SĂ FII PLĂCUT CREATORULUI PRIN CEEA CE FACI, SĂ-ȚI ÎNDEPLINEȘTI ACEA FUNCȚIE CORECT! DACĂ EI CIUBUC, UNII INTRĂ ȘI ALȚII, NU ȘI NU-ȘI ÎNDEPLINEȘTE SERVICIUL CORECT, ACELA NU PLACE DIVINITĂȚII.
DECI, îN SENSUL
01 Aug 2018

acesta....vreau să vă mai spun un lucru extrem de important = noi vedem foarte mulți oameni handicapați, nefericiți. Trebuie să vă spun, sau debili mintali. Vreau să vă spun că Universul experimentează. El poate, în planul de DINCOLO să fie geniu sau vrea să experimenteze condiția de debil mintal și parcurge această experiență. V-am spus că, NUMAI ÎN CONDIȚIA FIZICĂ PUTEM SĂ OBȚINEM INFORMAȚII și este extrem de important. Așadar, fiecare dintre noi avem un rol precis: poți să fii doar mamă, mamă eroină care face nu știu câți copii...spunem că copiii ne sunt dați noi să-i creștem și, cu cât îi creștem mai bine, cu atât răspundem mai bine Universului.
DECI, Să NE-NțELEGEM
01 Aug 2018

apropo de necunoscut. Suntem AICI în condiție fizică, deasupra noastră este o RAȚIUNE datorită căreia suntem AICI, plecăm ACOLO, ca entitate! Acum, DIN FIZICA CUANTICĂ știm foarte bine că: CONȘTIINȚA ESTE DOAR UN CÂMP, CU ÎNALTĂ FRECVENȚĂ ȘI, ÎN MOMENTUL ÎN CARE NOI EXPIRĂM, PLECĂM DINCOLO! Pur și simplu, frecvența mea trece pe registrul de frecvență al registrului spiritual, unde este doar o entitate cu aceeași formă (DINCOLO...nimeni nu este fără mâini, fără picioare, chiar dacă aici, prin accidente și le pierd...); DINCOLO, nimeni nu este bolnav, DINCOLO - nimeni nu este debil mintal și totul e o normalitate DAR sunt diferențe PE STRATURI, PE STRUCTURI. Adică, ceea ce-a descris religia sunt foarte multe lucruri extrem de valabile astăzi, demonstrate pe calea științei și asta mi se pare formidabil, extraordinar căci ȘTIINȚA AJUNGE SĂ CONFIRME CEEA CE NUMIM RAȚIUNE DIVINĂ, DUMNEZEU, sau cum vreți să-i spuneți.
EU NU CRED Că DUMNEZEU
01 Aug 2018

se supără dacă-i spui într-un fel sau altul, important e să-L recunoști și evident, să îndeplinești rolul lui. Ce ne mai dă religia? Religia ne dă LEGEA MORALĂ. După opinia mea, ne dă o lege morală pe care se sprijină Universul. Am ajuns la concluzia că, CREIERUL NOSTRU RESPECTĂ UN COD ETIC. Am descris în 2008, vol.2 în ”Sensul pierdut”. Adică: sunt experiențe care demonstrează că tot ceea ce gândim pozitiv – sentimentele pozitive, iubire, compasiune, altruismul, generozitatea, buna-voință, blândețea, bunătatea, toate aceste informații sunt prelucrate în zona frontală, dar în partea stângă. Tot ceea ce înseamnă ură, dispreț, violență, agresivitate, sunt proiectate în partea dreaptă. Deci, creierul face diferență și-atunci, tot ceea ce prelucrăm pozitiv modifică chimia noastră în sens favorabil, ușor alcalin, iar ceea ce e negativ, modifică chimia noastră în sens acid, în sensul patologiei.
ASTA îNSEAMNă
01 Aug 2018

următorul lucru: creierul este o masă de carne. Poate el să facă o CENZURARE MORALĂ A LUCRURILOR prin, asta-i bine, asta-i rău? EXCLUS! Și-atunci, ce entitate poate să facă lucrul ăsta, m-am gândit...una singură = CONȘTIINȚA! Dacă conștiința are un criteriu de evaluare morală, dacă eu sunt rezultatul Cosmosului, asta înseamnă că Universul însuși se sprijină pe o lege morală. Asta ne spune și Kant. ”Cerul albastru deasupra noastră, legea morală în noi”. Deci, altceva: toate religiile pleacă de la ideea de lumină. Am spus că unii, săracii, care se ocupă de media, nu prea au citit fizică cuantică și se miră teribil când le spui că omul este format din lumină; nu numai omul, ci și câinele, și pietrele...dacă la ÎNCEPUT n-a fost decât o lumină, și tot universul ulterior i-a diverse forme, nu înseamnă că suntem ACOLO? Aveam ce-a mai bună probă, prin faptul că 3 experiențe ce s-au făcut în Germania în care lumina, a fost adusă de aproape zero absolut...nu există zero absolut! Zero absolut înseamnă ca Universul să fie înghețat, să nu se miște nimic...exclus! DAR, aproape de 273,15 grade Celsius, LUMINA DEVINE SUBSTANȚĂ!
S-A PLECAT INVERS
01 Aug 2018

această substanță să se transforme în lumină. Și lucrul s-a reușit. E cea mai bună dovad că, ceea ce s-a spus că, la început a fost lumina, și toate religiile au acest principiu. Asta înseamnă că, într-um mod artificial și eronat, Biserica Apuseană a pus în gura divinității anumite ne-adevăruri, cum ar fi acela că pământul este plat, că e centru universului, că totul se învârte în jurul nostru...(AICI A AVUT DREPTATE...totul se învârte în jurul nostru, chiar dacă pământul este rotund), plecând se pare, de la Aristotel. Deși, Platon era filozoful care cultiva filozofia idealistă, el a luat de bun pe Aristotel care era mai concret, mai materialist...în sensul ăsta! Ei bine, asta a fost o gravă eroare și, dacă o teorie este doar enunțată și-atât, unul o acceptă, altul o respinge...dar când o teorie devine dictatură în mâna unei forțe și când asta ucide oameni în numele unui ne-adevăr, e cumplit...asta a făcut Inchiziția, 500 de ani. Asta este de ne-iertat. De ne-iertat să pui în gura Lui Dumnezeu, ceea ce nu poate fi adevărat. Nu știe Dumnezeu cum a făcut Soarele și Pământul și unde le-a pus? De unde că, toate astea sunt scrise în acea Carte care este revelație? Fals! Sunt enorm de multe adaosuri umane. Toți ne dăm seama că, de-a lungul a 2000 de ani până acum, multe lucruri s-au schimbat, multe lucruri am învățat...hai să ne-adaptăm la cunoaștere, hai să nu rămânem la niște lucruri stupide, pentru că vin noile generații și nu le mai cred.
EU Mă-NțELEG
01 Aug 2018

cu foarte mulți preoți și, m-au și invitat să țin discursuri în Biserică, mărturisesc că a fost ceva extraordinar de frumos, de plăcut...oamenii aceia erau foarte bucuroși; sunt foarte mulți preoți care citesc enorm de mult, sunt și dintre ceilalți....acuma, lumea e diversă. Eu nu mă supăr pe ei...CÂND CINEVA GÂNDEȘTE ALTFEL, TREBUIE SĂ ÎNȚELEGEM CĂ, SUNTEM PE NIVELURI DIFERITE DE EVOLUȚIE. CEL CE ASTĂZI NU ÎNȚELEGE CEVA, VA ÎNȚELEGE, MÂINE. Sensul vieții este acela ca, toți să ajungem în final, să unim din nou, cu Lumina din care am plecat, să ne contopim. DECI, CEL CARE ASTĂZI TE COMBATE, EL N-ARE GENĂ...REȚEAUA LUI NEURONALĂ, NU PERMITE SĂ-I PRELUCREZE ACEASTĂ INFORMAȚIE. Va veni și rândul lui. De aceea există această diversitate, acuma... Ei bine, experiențele morții clinice arată că, Dumnezeu este o entitate de o extraordinară iubire! Toți spun că niciodată n-au cunoscut o iubire atât de copleșitoare, de fantastică, DINCOLO.
ESTE îN EUROPA,
01 Aug 2018

foarte mult scepticism. Eu vă întreb următorul lucru: oamenii care au avut o moarte clinică, nevăzătorii! În acea condiție în care conștiința (spun eu) TRANSCENDE, că moartea nu este decât transcenderea conștiinței din planul fizic în planul spiritual, ei bine, când conștiința transcende un alt plan, planul spiritual, VEDE TOT CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JUR și după aceea, povestește. Dacă ei pot să-mi explice cum un nevăzător, care n-are creiere anatomice, din naștere vorbesc....poate VEDEA în acea condiție, eu spun – nu există moarte clinică. Acei oameni care au parcurs acest gen de experiențe, s-au vindecat de cancere terminale. S-au vindecat, cum a fost acest caz – Yvon Alexander, al cărui creier plutea într-o masă de puroi, a devenit valid...ceea ce n-avea nicio șansă în condiții normale. Infarctul, etc...cum explicăm această vindecare spontană, instantanee, care se comunică din Planul de DINCOLO? N-avem explicații.
DAR VEDEțI?!
01 Aug 2018

Sunt niște lucruri! Omul de știință este și el un DOGMATIC. Dacă eu am niște convingeri, REFUZ, îmi pun ochelari de cai și nu vreau să accept nimic din ceea ce se spune că ar fi DINCOLO. Și-atunci, resping orice explicație. Eu am spus în cărțile mele – EU SUNT UN LUCID, UN RAȚIONAL, n-am plecat de la AFECTE. Afect e atunci când scrii despre iubire, etc...atunci, ești romantic. DAR CÂND FACI ȘTIINȚĂ TREBUIE SĂ FII LUCID! Dacă voi explicați aceste lucruri, eu renunț la ideea de Dumnezeu, de tot ce vreți voi, dar explicați-o! Atâta vreme cât nu ești capabil să explici CUM un om poate să viseze ceea ce se întâmplă mâine sau peste un timp, atunci nu mai poți să excluzi din ecuație că există DINCOLO de noi O RAȚIUNE care programează toate lucrurile și că tu, prin vis, ai acces la o altă dimensiune din Univers în care, aceste lucruri LE VEZI pentru că DINCOLO, NU EXISTĂ NICI IERI, NICI AZI, NICI MÂINE, ESTE DOAR UN SINGUR TIMP = TIMPUL PREZENT ÎN CARE ESTE ÎNSCRISĂ TOATĂ INFORMAȚIA, ȘI DIN TRECUT, ȘI DIN PREZENT! Cei care prin vis sau în alte moduri marii profeți au acces la această dimensiune, pur și simplu află ce se află în viitor. Asta înseamnă că, vrei, nu vrei, dincolo de noi există o rațiune. Iată numai câteva argumente: vreau să închei prin aceea că noi, toți cei care suntem aici, fără excepție, am voit să fim încă înainte, de la începutul lumii, în acest moment.”
HAI Să-NțELEGEM
01 Aug 2018

odată că nu suntem doar o simplă materie cum se spune. Mulți sunteți tineri și am convingerea că, nu peste mult timp, veți vedea că vom renunța la această dogmă, că nu există decât ceea ce vedem și auzim. INVIZIBILUL este sursa noastră. E foarte greu să spun că în Universul ăsta invizibil noi suntem ACOLO ca inteligență, afecțiune, sentimente, etc….e foarte greu! Nici mie nu mi-a fost ușor. Dar am ajuns să înțeleg că…DA! Cel mai simplu exemplu…luați un televizor și-l puneți, și-o să vedeți dintr-o dată aveți imagine și sunet. De unde au venit? Le-a adus televizorul? Nu! Televizorul era doar receptor. Asta înseamnă că noi nu vedem în invizibil, pentru că nu avem receptori. Și nu avem pentru că ne-a fost dat să percepem lumea la modul tridimensional, ca să ne înțelegem. Eu sunt aici, Dv.- colo, și în felul ăsta, ne înțelegem. Imaginați-vă că DINCOLO, toate lucrurile sunt în același timp, în același loc. E bulversant pentru înțelegerea noastră. Toată logica e bulversată. De aceea, această nouă știință care începe cu fizica cuantică, din 1926 de când sunt formulate principiile fizicii cuantice la Compenhaga, au pătruns foarte greu în public pentru că bulversează întreaga cunoaștere. Realmente bulversează cunoașterea, pentru că NIMIC NU ESTE CUM AM ÎNVĂȚAT NOI. Dar noi existăm, materia există. Există numai ca o condensare a energiei, și NU ca entitate princeps! Există acest invizibil, există DINCOLO inteligență, există o conștiință, există cunoaștere, există sentimente, ori, e foarte greu să pricem asta. ”Profesor D.C.Dulcan - 11.06.2016 Pitesti - "Dincolo de limitele cunoscutului" https://www.youtube.com/watch?v=VydRfev1cA0
ALT INTERVIU:
10 Aug 2018

UN INTERVIU LUAT AUTORULUI INTELIGENTEI MATERIEI" Dumitru Constantin Ducan - fost sef la neurologie la Spitalul Militar . D.C. Dulcan: În spatele tuturor lucrurilor e Dumnezeu E medic neurolog şi psihiatru, doctor în ştiin¬ţe medicale, bun cunoscător al filosofiei ştiinţei şi pionier în scrierile din domeniul con¬ştiinţei. O minte strălucită, cu o curiozitate şti¬in¬ţifică ieşită din comun, care nu încetează să caute răs¬puns la marile întrebări ale existenţei. Nu doar distinc¬ţiile medicale internaţionale i-au adus recunoaşterea, ci şi curajul de a răsturna viziunea materia-listă asupra lumii, demonstrând, într-o carte publicată prima oară în 1981, că există o "minte uni¬versală", care ordonează şi co¬or¬donează toate lucrurile din jur. "In-teligenţa materiei", cartea ca¬re a bulversat lumea ştiinţifică ro¬mâ¬nească, a fost bestsellerul ace¬lor ani. Au existat chiar voci care au considerat-o demnă de premiul Nobel. Ascensiunea ei a fost curma¬tă brusc de regimul co¬mu¬nist, speriat de ideile prea îndrăz¬neţe pe care le susţinea.
A FOST RETRASă
10 Aug 2018

de la Premiul Academiei Ro¬mâne, care i s-a înmânat abia la a doua ediţie, în 1992. După mai bine de trei decenii de la apariţie, cele mai multe din intuiţiile dom¬nu¬lui profesor Dulcan au fost con¬firmate de ştiinţa actuală. Dacă destinul cărţii i-ar fi fost favorabil şi ar fi beneficiat la timp de o traducere, numele lui Dumitru Constantin Dulcan ne-ar fi repre¬zentat azi la nivel internaţional, aşezat cu mândrie alături de al celorlalţi trei mari promotori ai Noii Spiritualităţi: Stanislav Grof, Ervin Laszlo şi Peter Russell. Dimineaţă de vară - Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Întreaga dvs. viaţă aţi dedicat-o studiului. Ce v-a condus spre ceea ce sunteţi astăzi? Aţi simţit fascinaţia pentru cunoaştere de mic?- De foarte mic. Îmi amintesc o dimineaţă de vară din satul meu argeşean, Mârghia. Eram copil. Dormi¬sem pe prispă şi m-am trezit cu faţa spre răsărit. Cerul avea o culoare înnebunitor de frumoasă şi, privindu-l, mi se părea că mi se adresează, că vrea să-mi spună, uite, exist! Existam, dar nu ştiam ce sens are viaţa. Eram prea mic ca să-mi pot răspunde.
DAR MI-AM PROPUS
10 Aug 2018

atunci să aflu. Ştiu că pare de necrezut, dar de la vârsta aceea, mi-am făcut, pas cu pas, un program de instruire pe care nu l-am mai abandonat niciodată. - Aţi studiat medicina. De ce, dintre toate disci¬pli¬nele, aţi ales tocmai neurologia? - Era parte din planul făcut în copilărie. Am intuit de mic că medicina îmi poate oferi ceea ce eu nu pu¬team afla doar din cărţi. Iar neurologia mă ajuta să descifrez complexitatea creierului uman. Creierul e cel care deţine misterul întregii noastre existenţe. Înţele¬gând creierul, înţelegem în bună parte funcţionalitatea organismului viu. După absolvirea Medicinei, am ur¬mat însă şi cursuri serale de iniţiere muzicală, de isto¬ria culturii şi civilizaţiei. Am citit fizică, matematică, is¬toria religiilor şi filosofie. Şcoala îmi impunea con¬cepţia ei materialistă, religiile îmi spuneau că există un Dumnezeu. N-aveam decât o finalitate în toate că¬ută¬rile mele: să aflu cine are dreptate şi să răspund în¬trebării din copilărie: cine sunt eu?
DUPă CE AM
10 Aug 2018

ter¬mi¬nat facultatea, căutând să văd dacă e adevărat ce pos¬tu¬lează ştiinţa, cum că lumea anorganică (pietrele, apa) face la un moment dat saltul spre lumea organică (spre viu), într-o seară a anului 1976, am avut revelaţia răs¬punsului. Dacă nu introducem în această ecuaţie o ra¬ţiune de dincolo de noi, pietrele niciodată n-or să ajun¬gă Adam şi Eva. Există o inteligenţă a materiei Premiul de Excelenţă "Excelsior" oferit de cotidianul Argeşul 2009 - O revelaţie care a dus, patru ani mai târziu, la apariţia "Inteligenţei materiei". Cartea a făcut vâlvă la vre¬mea ei prin teoriile pe care le propunea. I-aţi pu¬¬tea rezuma conţinutul pentru cititorii revistei noas¬¬tre? - Dacă ar trebui să rezum într-o frază ce am scris în cartea asta, aş spune aşa: există o inteligenţă a mate¬riei. Orice manifestare din univers, începând de la macrocosmos şi pâ¬nă la micro¬cos¬mos, are ca substrat o inteligenţă. De pildă, doi atomi de hidrogen şi unul de oxigen vor da întotdeauna o moleculă de apă, nu altceva. Până şi particulele, cuan¬tele, au un rudiment de inte¬ligenţă al lor.
EXACT ASTA îNCERC
10 Aug 2018

să arăt în cele peste 300 de pagini ale cărţii, sur¬volând toate sursele de informaţie accesibile, de la ştiinţă la religie, de la experimentul de laborator la experienţa personală ca medic ne¬urolog. Cu alte cu¬vin¬te, de¬mons¬trez că în spatele tuturor lucrurilor se află Dumnezeu. Ca să scriu această carte, am citit ma¬teria multor discipline universi¬tare. As¬tăzi, bazându-mă pe o cunoaştere ştiinţifică, pot afirma cu certitu¬dine că lucrurile nu au pornit din¬tr-o întâmplare şi viaţa nu e acci¬den¬tală pe pământ, aşa cum spun manualele de bio¬lo¬gie. Ba mai mult, afirm că universul se sprijină pe legi morale. Am ajuns la concluzia că şi creierul respectă un cod etic, un cod moral, similar cu al marilor religii. Cum ştim asta? Iată un experiment. La începutul anilor 2000, la Uni¬versitatea Wisconsin, s-au făcut cercetări pe călu¬gări tibetani.
S-A CONSTATAT
10 Aug 2018

că la emoţiile pozi¬tive - empatie, respect, admiraţie etc - se activa o arie din lo¬bul frontal stâng, în timp ce trăirea sentimentelor ne¬gative activa o arie din lobul frontal drept. În con¬se¬cinţă, creierul face o distincţie între bine şi rău. Dar creierul e o masă de carne şi nu are cum să facă selec¬ţia între bine şi rău doar prin sine. E clar că există o con¬ştiinţă care face această triere, iar ea se supune la rândul ei unei legi morale, altfel cum ar face-o? Deci, legea lui Dum¬nezeu este legea Bine¬lui. Dar poate argumentul acesta nu e su¬ficient ca să în¬ţelegeţi de ce uni¬ver¬sul e construit pe tiparul Bine¬lui. Vă dau alt exem¬plu, la nivel de chimie: gân¬durile nega¬tive la nivel de chimie a sângelui deter¬mi¬nă în corp un viraj spre aci-di¬tate (care înseamnă îm¬bă¬trânire, boală, degene¬res¬cenţă). Faptele pozitive şi senine duc corpul către un ph alcalin, care se traduce prin longevitate şi vita¬litate. Până şi ADN-ul nostru face diferenţa în¬tre bine şi rău. S-a luat o probă de ADN de la un individ, a fost dusă la distanţă şi monito¬rizată prin mij¬loace de laborator. Asupra in¬di¬vidului s-au exercitat diverse influenţe, negative sau pozitive. La cele negative, spirala ADN-ului se contracta, la cele pozitive se decontracta. Până şi în ADN-ul nostru sunt înscrise pre¬misele sănătăţii şi bolii.
DEVENIM CEEA CE GâNDIM
10 Aug 2018

- Boala e prin urmare rezultatul tuturor influen¬ţelor negative? - Venim pe pământ pentru a evolua, dar prin erori repetate ne creăm nişte dezechilibre, nişte energii ne¬gative, care nasc suferinţa. Suferinţa este rezultatul comportamentului nostru, care a ajuns, de-a lungul secolelor, să fie într-un mare dezacord cu biologia noastră şi cu legile fiinţării noastre. N-am fost creaţi de Dum-nezeu să suferim, biologia noastră o demons¬trea¬ză: avem nevoie de fericire. În concluzie, devenim ceea ce gândim, sănătoşi sau bolnavi, fericiţi sau nefe¬riciţi. Chiar şi la nivelul creierului, înnoirea celulelor noastre nervoase este favorizată de o gândire cons¬tructivă, optimistă şi este inhibată de agresivitate, furie şi depresie. Orice emoţie negativă blochează celulele sis¬temului imunitar pentru cinci, şase ore. Asta în¬seamnă că un gând de invidie, de răutate, un necaz ne lasă organismul fără apărare pentru câteva ore. Ştim din descoperirile fizicii cuantice că orice gând are un substrat de câmp, acest câmp are efect de dispersie, se pro¬pagă în spaţiu. CÂND NE GÂNDIM INSISTENT LA UN LUCRU, ÎL CREĂM ÎN PLANUL DE DINCOLO DE NOI, IAR EL SE ÎNTOARCE LA NOI.
PUTEM, DECI,
10 Aug 2018

face rău cu un gând, nu nu¬mai nouă, ci şi celorlalţi din jur şi întreg universului. Am avut ocazia să verific şi în practică lucrurile astea. Pacienţii optimişti, ferm convinşi că se vor vindeca, îşi aju¬tau organismul să lupte cu boala şi chiar se recu¬perau. Ceilalţi, pesimiştii care se plângeau în perma¬nenţă, se otrăveau cu propriile gânduri, iar starea lor se deteriora. Îmi pare rău că nu am avut resurse financiare să-mi fac un sanatoriu, în care să le vorbesc bolnavilor despre boala lor şi despre comportamentul care duce la vindecare. A învinge boala înseamnă, în primul rând, a o înţelege şi a nu te revolta contra ei. - Autosugestia e foarte la modă în ziua de azi. Cre¬deţi şi dvs. că am putea fi mai sănătoşi doar prin puterea gândului? - Sunt şi boli care ne sunt date ca lecţii. Dar în cele mai multe cazuri, bolile noastre au cauze spirituale: in¬vidia, răutatea, competiţia acerbă, egoismul şi do¬rinţa de răzbunare, la care se adaugă frica şi stresul ge¬ne¬rat de o societate ultratehnologizată. Stresul înseam¬nă moartea celulei.
ÎNCă DE LA ANUL 1000,
10 Aug 2018

Avicenna a făcut un experiment şi a pus un miel într-o cuşcă lângă cuşca unui lup. Mielul a murit, pur şi simplu, de frică. Când ne e frică, nu se mai secretă chimia necesară şi celula moare. Pe termen lung, asta înseamnă scleroze, boli degenerative, Parkinson şi demenţă. Ce să mai vorbim despre faptul că epoca noastră e una din epo¬cile cu cele mai multe cazuri de depresii şi suicid. Şti¬aţi că depresia este unul din factorii care favorizează apariţia bolii Alzheimer? Depresia este o otravă pentru organism. Ca să răspund însă la întrebare, ar trebui să înţelegem că nu ne putem păstra sănătatea decât gân¬dind şi făcând binele, pentru a fi în armonie cu uni¬versul. Iisus avea dreptate când îndemna pe fiecare să-şi iubească aproapele ca pe sine însuşi. "Când crezi, îţi mobilizezi toate mecanismele de vindecare"
- FAPTUL Că AţI DEMONSTRAT
10 Aug 2018

ştiinţific existenţa lui Dumnezeu v-a întărit şi mai mult credinţa? V-aţi apropiat şi mai mult de Hristos? - Eu nu cred în Iisus doar pentru că aşa am fost educat de părinţi. Sunt un intelectual trecut prin şcoli, care a căutat să-şi explice lumea. Dar dintre toate ma¬rile spirite care au trăit pe Terra (Buda, Confucius, Pi¬ta¬gora etc) Iisus are cea mai perfectă acoperire ştiinţi¬fică. Am luat rând pe rând toate noţiunile predicate de el şi toate pot fi explicate în termenii ştiinţelor actuale. Vă dau doar un exemplu. Ce înseamnă iertarea? Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie. Din punct de vedere ştiinţific, prin iertare, la nivel de ADN, modelul negativ este pur şi simplu şters şi se instalează în corp o bună chimie şi un echilibru ener¬getic. E fantastic, e pur şi simplu ca resetarea unui com¬puter.
DESPRE PUTEREA CREDINţEI,
10 Aug 2018

am vorbit deja. Iisus ar fi putut zice "eu te-am vindecat", dar a ales să spună "credinţa ta te-a vindecat". Când crezi, îţi mo¬bilizezi toate mecanismele de vindecare. Dar a şti că Dumnezeu există nu e totul. Doar religia îţi dă trăirea emoţiei transformatoare, acea deschidere a sufletului prin care trăieşti cu adevărat relaţia cu Dumnezeu. Nu doar mersul la biserică e important, ci şi puterea ru¬găciunii pe care o poţi face oriunde. - Mai sunt oare canoanele şi dogmele Bisericii în acord cu spiritul vremurilor noastre? - Din păcate, istoria ne dovedeşte că şi ştiinţa a gre¬şit, negându-l pe Dumnezeu, şi Biserica a greşit, ar¬¬zân¬du-l pe Giordano Bruno pe rug sau condam¬nându-l pe Galilei. 200 de ani i-au trebuit Bisericii să accepte că pământul se învârte în jurul soarelui şi nu in¬vers. În viitor, ştiinţa şi religia trebuie să-şi dea mâna, să se întâlnească la jumătate de drum, pentru a ajunge la o singură teorie care explică lumea.
ORICE EXCLUDERE
10 Aug 2018

a unei părţi sau aducere la exagerare a alteia duce la rigiditate sau fanatism. Fundamentaliştii susţin că la Dumnezeu nu se ajunge decât pe o singură cale. Şi totuşi, Dumnezeu însuşi ne spune prin o mie de surse că drumurile spre el sunt nenumărate. Vârful mun¬telui e unul singur, indiferent pe ce versant îl urci. Până la urmă, religiile vor ajunge la o concordie uni¬versală. Nu este admisibil să spun că, dacă eu sunt ortodox, iar tu catolic, eu sunt agreat de Dumnezeu, şi tu nu. - Criza lumii de azi nu e şi o criză a spiritului? "Omenirea se îndreaptă spre o nouă conştiinţă" - Criza lumii ac¬tua¬le este în primul rând o criză morală, pen¬tru că oamenii nu ştiu cine sunt cu ade¬vărat. Omenirea se în¬dreaptă spre o nouă con¬ştiinţă, spre o nouă uma¬nitate. Suntem în¬tr-un moment de coti¬tură. În următorii 10, 15 ani, vom ajunge în cu totul altă lume, o lu¬me a spiritualităţii. Această aliniere a pla¬netelor care s-a produs acum nu e doar un de¬taliu de ordinul amu¬za¬men¬tului catastrofic.
ESTE O REALITATE
10 Aug 2018

astro¬no¬mică. N-o să ne creas¬că cinci mâini, cu siguranţă! Schimbările vor fi la nivel de con¬ştiinţă. In¬trăm într-o zonă de energie cu o frec¬venţă mult mai înal¬tă decât cea în care eram. Asta va produce mutaţii fundamentale în creier şi la nivel de ADN. Deja s-au făcut teste pe un lot de copii născuţi între 1982-1983 şi s-a constatat că nivelul lor de inteligenţă e mult peste nivelul stabilit anterior pentru genii. Se crede şi că ADN-ul nostru ar putea să ajun¬gă, în plan ener¬getic, la 36 de spirale în loc de 2. Lumea vii¬toare va fi a spiritua¬lităţii şi a ce¬lor supra¬dotaţi. A¬proa¬pe îmi pa¬re rău ca nu am vârsta s-o mai tră¬iesc. "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu m-a făcut o frunză" - V-aţi dedicat întreaga viaţă eforturilor de a cu¬noaşte. A meritat? Se spune că atunci când înţelegi totul, viaţa devine mai tristă.
- DIN CONTRă,
10 Aug 2018

cunoaşterea aduce cea mai mare bucu¬rie. Ea aduce adevărul despre tine. E exact cum spune Iisus, "şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi". Să înţelegi lumea îţi aduce o eliberare enormă de erori de gândire şi prejudecăţi. Îţi dă bucu¬ria de a descoperi singur resorturi şi corespondenţe. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu m-a făcut o frunză, o piatră sau un câine. Că mi-a dat posibilitatea să fiu om şi să ajung să ştiu ceea ce ştiu. E extraordinar să poţi afla cine eşti, de unde vii şi încotro te duci. - Şi cine suntem noi, oamenii? Poate ştiinţa de azi să răspundă la o întrebare cu care filosofia se chinuie de milenii? - Suntem conştiinţă întrupată şi suntem nemuritori. Timpul nostru în raport cu timpul de dincolo este doar o clipă fără importanţă. Venim de undeva şi plecăm spre altceva, viaţa pe Pământ e doar o scurtă vizită, o lecţie pentru evoluţia noastră.
FACEM CU TOţII PARTE
10 Aug 2018

dintr-un plan divin şi suntem trimişi aici cu o misiune. Venim cu un bagaj de talente şi predispoziţii care ser¬vesc misiunii noastre pe pământ. Despre lucrurile acestea putem afla mai multe de la cei care au traversat experienţa morţii cli¬nice. - Aţi întâlnit, în practica dvs. medi¬cală, cazuri de moar¬te clinică? Ce ne spu¬ne experienţa lor? - Experienţa mor¬¬ţii clinice ple¬dea¬ză pentru existenţa unei alte dimensiuni, spiri¬tua¬lă, în univers, din¬colo de cea a lu¬mii de pe Pământ, în care trăim adevărata noas¬¬tră viaţă. Cei ca¬re au trecut prin moar¬tea cli¬nică şi au descris lu¬mea de din¬colo vor¬besc despre întâlnirea cu o Fiinţă de Lumi¬nă, pe care o asi¬mi¬lează cu Dum¬nezeu. - Dacă suntem ne¬muritori, de ce ne e atât de frică de moarte? Constantin Dumitru Dulcan - caricatură de B. Petry - Pentru că nu cunoaştem adevărul despre noi şi cre¬dem că totul începe şi se sfârşeşte pe Pământ. Moartea e experienţa conştiinţei care trece din planul fizic în planul spiritual. M-am întrebat mult timp de ce murim. De ce ne uzăm fizic, dacă energia fundamen-tală, cuantică, este infinită şi nu se consumă?
AM îNţELES TâRZIU
10 Aug 2018

că aici sun¬tem doar la o şcoală, iar corpul e uniforma ne¬cesară aici. Numai întrupaţi în carne şi oase avem senzaţiile tu¬tu¬ror lucrurilor. Im¬pli¬carea simţurilor e necesară lecţiei pe care o avem de învăţat. Moar¬tea e trecerea în altă dimensiune, care e cea mai fericită. - După mai bine de pa¬tru decenii de prac¬tică medicală în neu¬rologie şi psihiatrie, creierul uman vă mai ascunde vreo taină? - Creierul păstrează încă multe enigme. El este receptorul conşti¬inţei sau, altfel spus, al lui Dumnezeu într-un sens mai larg. Facem o encefalogramă şi nu distingem decât o linie sinuoasă a activităţii electrice a creierului, dar nici o singură volu¬tă nu ne spune că ea în¬seamnă un cuvânt anu¬me sau un gând. Cum trans¬cende infor¬ma¬ţia din planul fizio¬logic în pla¬nul con¬ştiinţei ră-mâ¬ne de neînţeles.
DE ACEEA AM FOST
10 Aug 2018

printre primii care au îndrăznit să afir¬me că nu conştiinţa e produsul cre¬ierului, ci cre¬ie¬rul este produsul con¬şti¬inţei. Creierul nostru e doar un re¬cep¬tor. Aşa se explică cum ne re¬amin¬tim tot îna¬in¬te de moar¬te, în filmul vieţii, deşi la bătrâneţe ui¬tăm o mul¬¬ţime de lu¬cruri. Ne¬u¬ronii îm¬bă¬trânesc şi mor, sunt ca un radio de¬¬fect care nu mai re¬cep¬¬ţionează un¬de¬le. Me¬¬moria însă nu se pier¬¬de, e undeva în câm¬¬pul in¬formaţional de deasu¬pra. Vă daţi sea¬¬ma ce mister e în noi? "Dacă m-am născut în România, înseamnă că trebuie să fiu aici" - Să trecem şi la cele lumeşti. Aţi avut multe ecouri în Occident, după apariţia cărţii "Inteligenţa materiei". Cu toate astea, nu aţi emigrat. V-am găsit la Sinaia, într-un mic birou cu vedere spre munte. În locul deschiderii, aţi ales izolarea.
- CâND AM SCRIS INTELIGENţA
10 Aug 2018

materiei, am plecat pe drumul ăsta de unul singur, într-o ţară cu un regim opresiv, unde numai de libera circulaţie a ideilor nu putea fi vorba. Ulterior am aflat că în Statele Unite se organizau întâlniri de specialişti care puneau aceleaşi probleme. Am avut o singură dorinţă atunci, în 1981, să nu fiu depăşit în cunoaştere, măcar până în anul 2000. Şi nu numai că n-am fost, dar mai sunt încă lu¬cruri de scris şi demonstrat. De rămas, aş fi putut ră¬mâ¬ne la Paris , în 1986. N-am făcut-o pentru că sunt legat afec¬tiv de pământul şi de neamul meu. Şi din con¬şti¬in¬ţa faptului că, dacă m-am născut în România, în¬seam¬nă că trebuie să fiu aici. Profesor sunt, o maşină am, o casă am. Ce-mi mai trebuie? Aşa cum înţeleg eu lucru¬rile în universul ăsta, singura mea referinţă e acolo sus. Mai departe nu ţine de mine.
- AţI PRACTICAT MEDICINA,
10 Aug 2018

aţi scris, aţi studiat, aţi par¬ticipat la congrese şi conferinţe. Unde a mai în¬căput între toate astea şi viaţa de familie? - Toate vacanţele mele mi-am chinuit soţia şi fiul. Eu stăteam să lucrez, în timp ce ea stătea cu copilul singură. Mi-a spus cu tristeţe, imediat după căsătorie: "Credeam şi eu că eşti un om normal." La Casa Oamenilor de Ştiinţă, alături de colegi academicieni M-a iertat între timp şi m-a şi ajutat foarte mult în ceea ce am făcut. Şi acum lucrez în acelaşi ritm. Mă aşez la 8 dimineaţa pe scaun şi mă mai ridic după ce s-a lăsat noaptea. În Bucureşti n-aş putea face asta, fiindcă sunt prea multe lucruri care îmi distrag atenţia. Înainte să mă apuc să scriu "Inteligenţa...", am stat mult şi m-am gândit dacă să mă angajez sau nu la un travaliu imens, riscând să-mi pierd cei mai frumoşi ani, între 30 şi 40, pentru un succes incert. Şi totuşi mi-am zis că merită. Nimic nu reuşeşte cu adevărat dacă nu faci sacrificii. Bucuriile pe care le trăiesc acum îmi demonstrează că am pariat corect.” Sfârșit
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...