2017-01-19 04:25

POLITICA


Susţinătorii lui Putin – amendaţi la mişto

 |  19:01
Susţinătorii lui Putin – amendaţi la mişto

Primăria Moscovei i-a amendat pe organizatorii manifestaţiei pro-Putin cu suma de 2000 de ruble (50 euro), deoarece ar fi depăşit numărul aprobat de participanţi, transmite EuroNews. Organizatorii marşului în favoarea lui Putin au declarat că vor participa 15.000 de oameni, iar Ministerul de Interne a apreciat că au ieşit în stradă 130.000. Bătălia cifrelor pentru cele două manifestaţii de la Moscova (pro şi anti-Putin) nu are până acum un rezultat clar.

Cei care sâmbătă au ieşit împotriva lui Putin pe un ger de -19 grade Celsius spun că au fost peste 100.000 de persoane, în vreme ce oficialităţile susţin că au fost doar 23.000. Protestatarii anti-Putin cer anularea alegerilor legislative de anul trecut, însă BBC anunţă că printre opozanţi există convinvgerea că acest lucru nu se va întâmpla şi că Putin va câştiga şi alegerile prezidenţiale din luna martie. Manifestanţii anti-Putin susţin că marşul pro-Putin a fost organizat cu sprijinul autorităţilor şi că oamenii au fost forţaţi să participe sub ameninţarea că îşi vor pierde slujbele.

Opozanţii şi-au anunţat intenţia de a organiza un nou miting anti-Putin pe 26 februarie, cu o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale, în urma cărora este aşteptată revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, după alte două mandate deţinute în perioada 2000-2008. Mitingul s-a încheiat cu adoptarea unei rezoluţii în care opozanţii îndeamnă populaţia să nu-l voteze pe Vladimir Putin la scrutinul din 4 martie şi cer demiterea preşedintelui comisiei electorale centrale, Vladimir Ciurov, acuzat de interferenţe cu puterea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image