2018-12-18 21:23


Sute de seifuri găsite după tsunami îşi aşteaptă proprietarii la poliţie

 |  17:41
Sute de seifuri găsite după tsunami îşi aşteaptă proprietarii la poliţie

Sute de seifuri din metal au fost predate autorităţilor în Japonia. Poliţia încearcă săgăsească proprietarii acestor seifuri, însă acest lucru este o adevărată problemă,pentru că foarte mulţi japonezi, mai ales cei în vârstă, obişnuiesc să îşipăstreze economiile acasă şi nu la bănci, iar acest obicei poartă numele de"economiile din şifonier", arată Huffington Post. Seestimează că echivalentul în yeni a aproximativ 350 de miliarde de dolari suntblocaţi în acest fel în Japonia.

Cu mai mult de 25.000 deoameni care şi-au pierdut viaţa în urma tsunamiului, este posibil ca multeseifuri să rămână nerevendicate. În conformitate cu legislaţia japoneză,autorităţile trebuie să stocheze articolele găsite pentru trei luni. În cazulîn care proprietarul nu apare în acest timp, cel care a găsit obiectele aredreptul asupra lor. Operaţiunea de recuperare a lucrurilorpierdute în urma tsunami-ului implică separarea valorilor de obiectele care potfi aruncate. Şeful Departamentului de Poliţie din oraşul Ofunato, NoriyoshiGoto, a declarat că seifurile au fost depozitate iniţial în camera de obiectepierdute şi găsite a secţiei, însă din cauza numărului lor foarte mare, a fostnevoie ca acestea să fie mutate în garaj. În fiecare zi alte seifuriajung la secţia de poliţie. Identificarea proprietarilor seifurilor pierduteeste dificilă, însă identificarea proprietarilor altor sume de bani esteaproape imposibilă, deoarece economiile au fost găsite în plicuri, genţi, cutiişi obiecte de mobilier.

Japoniaeste recunoscută pentru nivelul ridicat de securitate din metropole şi pentruonestitatea majorităţii locuitorilor săi, care obişnuiesc să raportezeautorităţilor portofele sau genţi pierdute în mijloacele de transport în comunsau în locurile publice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...