2017-01-16 17:43

POLITICA


Talibanii au măcelărit zeci de poliţişti pakistanezi | VEZI VIDEO

 |  18:18
Talibanii au măcelărit zeci de poliţişti pakistanezi | VEZI VIDEO
Talibanii au filmat execuţia brutală a16 poliţişti pakistanezi, care au fost capturaţi în timpul unui raid într-o zonăizolată din nord-vestul Pakistanului. Insurgenţiitalibani şi-au făcut o rutină din a înregistra execuţiile captivilor. Cele mairecente filme subliniază tensiunile tot mai mari dintre Pakistan şi Afganistan,în zona de la frontiera de est.

Inregistrarea arată 16 bărbaţi aliniaţi unul lângă celălalt, cu mâinile legatela spate, la câteva ore după ce au fost capturaţi într-un schimb de focuri. Înfaţa lor se află patru insurgenţi, cu feţele acoperite cu eşarfe şi înarmaţi cuautomate AK-47.Comandantul taliban denunţă furios bărbaţii aliniaţi în faţalui. „Aceştia sunt duşmanii Islamului Aceşti pakistanezi sunt acumprizonierii noştri şi vom răzbuna moartea copiilor, făcându-le şi lor acelaşilucru”, strigă el, făcând referire la uciderea a şasecopii în districtul Swat (Pakistanul a efectuat o operaţiunezdrobitoare împotriva talibanilor din Swat, în 2009, dar unii luptători şicomandanţi talibani au reuşit să fugă peste graniţă în Afganistan. Anul trecuta apărut pe internet un film în care bărbaţi îmbrăcaţi în uniformepakistaneze executau şase tineri în valea Swat. Armata pakistaneză a reacţionatspunând că filmul este un fals.). Talibanii trag apoi în prizonieri cu o ploaie de gloanţe. Pentrua se asigura că au murit, unul dintre insurgenţi le trage de aproape câte unglonţ în cap, acţiune urmată de fotografierea individuală afiecărui cadavru.

Poliţiştii au fost capturaţi după ce talibanii au trecut frontiera înAfganistan şi au atacat avanposturile de poliţie şi satele din zona Shaltalu la1 iunie. Raidula declanşat o bătălie care a durat mai multe zile. Zeci de poliţişti pakistanezi au fost luaţi ostatici în timpul luptelorcare au urmat, în conformitate cu presa afgană. Oficialii pakistanezi auafirmat că 27 de poliţişti şi 45 de luptători talibani au fost ucişi în timpulraidului. Atacurile talibanilor, pe ambele părţi ale frontierei afgano-pakistanezeau crescut după ce grupurile teroriste s-au extins în regiune. Începând cu anul trecut, Pakistanul s-a plâns de atacurileluptătorilor talibani pakistanezi pe teritoriul său în anumite provincii care,anterior, au fost ocupate de către forţele americane. Armata pakistaneză a răspuns cu baraje militare transfrontaliere,care au ucis până la 50 de persoane şi au cauzat plecarea a 12.000 de civiliafgani, în conformitate cu un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite. În ciudaacestor acţiuni, forţele de securitate afgane nu au ripostat militar. Larândul ei, armata SUA a refuzat să intervină. Washingtonulşi-a retras forţele total sau parţial din zonele vizate, dar unele echipe aleforţelor speciale încă sunt operative.

Indignarea pakistaneză faţă de raidurile transfrontaliereeste o surpriză, în condiţiile în care ţara s-a confruntat mult timp cu acuzaţiilecă serviciile de informaţii şi armata au permis talibanilor afgani să utilizezebazele din interiorul Pakistanului ca să atace forţele occidentale dinAfganistan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image